Leter du etter noen bjørnetatoveringsideer? Disse tatoveringene vil garantert inspirere deg! Ta en titt på noen av de kuleste bjørnedesignene som finnes.

bjørn skulder tatovering

Fra mektige dyr til søte bamser, er en bjørnetatovering i stand til å uttrykke en rekke betydninger og ideer.

Akkurat som løven er kjent som dyrenes konge, er bjørnen kjent som skogens konge.

Disse enorme, majestetiske dyrene har gitt opphav til tonnevis med vakre, meningsfulle tatoveringsdesigner.

bjørn på arm med pil

Bjørnenes kulturelle betydning

Ulike bjørnearter dukker opp i de fleste områder av verden, inkludert kontinentene i Nord -Amerika, Sør -Amerika, Europa og Asia.

Denne utbredte forekomsten av bjørner betyr at de vises i en rekke mytologier, vanligvis som fredelige skapninger behandlet med respekt og til og med ærbødighet.

bjørn på siden

Den kanskje mest berømte bjørnerelaterte myten er Callistos, i gresk mytologi. Callisto var Zeus ’elsker som fødte barnet sitt, Arcas.

Da Zeus ‘kone Hera fant ut det, forvandlet hun Callisto til en bjørn i et anfall av sjalu raseri.

En dag kom Arcas, som ikke var klar over morens skjebne, over bjørnen Callisto og skjøt på henne.

Zeus grep inn og gjorde dem begge til stjernebilder – Ursa Major og Ursa Minor.

bære brystet tatovering

Ideen om at mennesker tar på seg bjørnens form – eller omvendt – er overraskende utbredt på tvers av kulturer.

Ostyak-folket i Sibir skal til og med ha referert til bjørner som “firbeint mann” og “pelsmann”.

Kanskje våre forfedre hadde blitt inspirert av bjørnens overraskende smidighet og intellekt, eller kanskje er det bare det at bjørner noen ganger står oppreist på bakbena.

Bjørn tatoveringer

Bjørn tatovering mening

Styrke

Bjørner har lenge blitt antatt av forskjellige kulturer å være symboler på makt, styrke og til en viss grad magi. La oss innse det – få skapninger ville være dumme nok til å rote med en bjørn!

I Skandinavia var det en gang en tro på at krigere kunne forvandle seg til bjørner, eller i det minste anta deres egenskaper.

Legenden sier at hvis en kriger hadde på seg en skjorte laget av bjørneskinn, behandlet med spesifikke oljer og urter, ville han eller hun få styrke, kraft og utholdenhet til en bjørn.

Bear-Tattoo-Design-6

Forresten, det er der det engelske ordet beserk kommer fra-bjørneskjorter ble kalt bear-sark.

Bjørnetatoveringer, spesielt mørke, realistiske design, kan symbolisere en krigers ånd og bety rå styrke, kraft og utholdenhet.

av Petri-Syrjala

Fred og visdom

Bjørner er kjent som skapninger av kontrast og sammenstilling – de har enorm fysisk styrke, men de bruker sjelden å bruke den til å jakte på andre dyr.

Ut av det åtte arter av bjørn i verden, bare isbjørnen er kjøttetende – et rovdyr som jakter sel og andre dyr for å spise.

De andre artene er altetende, spiser mer plantemateriale og insekter enn kjøtt.

Kostholdet deres er for det meste bær, blader, røtter, insekter, honning og termitter, fylt med kjøtt fra fisk og smådyr.

liten bjørn tatovering på armen

Faktisk er gigantiske pandaer nesten helt planteetende – noe som betyr at de vanligvis bare vil spise plantemateriale, spesielt bambus.

Av denne grunn er bjørner symbolsk for styrke og kraft, men også fred og visdom.

De bruker sjelden kreftene sine til vold, og de angriper ikke med mindre de blir provosert. Cree-folket i Canada omtalte til og med bjørner som ‘de gode humørene’.

Bjørnetatoveringer kan bety en stille, indre styrke kombinert med selvkontrollen som trengs for ikke å bruke den til voldelige ender.

av-Alexander-Lass-618x618

oppstandelse

Mange kulturer forbinder bjørner med ideen om oppstandelse eller å komme tilbake til livet. Dette stammer fra det faktum at det er dvalemodus.

De sover gjennom vintermånedene for å bli aktive igjen om våren.

Fra våren til høsten bygger de opp kroppsmassen sin, akkumulerer fett for å holde dem i live gjennom vinteren, og de går i dvale igjen.

Denne syklusen får det til å se ut som om bjørner ‘kommer tilbake til livet’ om våren. En bjørnetatovering kan derfor være en referanse til livssykluser og oppstandelse.

Dette kan forstås i en meget symbolsk forstand – for eksempel kan en bjørninspirert tatovering markere et øyeblikk i en persons opplevelse der de gjorde en stor forandring og ‘startet et nytt liv’.

Bjørn tatoveringer

Mors kjærlighet

Bjørner blir noen ganger forstått som symboler på mors kjærlighet, omsorg og kjærlighet. Dette kommer av oppførselen til dyrene selv – med enorme kostnader for seg selv, tar bjørnemødre stor omsorg for ungene sine.

Morbjørner passer ungene sine relativt lenge til ungene er klare til å klare seg selv.

Selv om de vanligvis er veldig fredelige skapninger, vil bjørner bli aggressive og kjempe til døden hvis de forsvarer ungene sine.

Denne forbindelsen til mors kjærlighet understrekes av implikasjonene av bamsen. Bamser er forbundet med en lykkelig barndom, så de to konseptene smelter godt sammen.

geometrisk-tatovering-31

Bamse tatovering mening

Når vi tenker på bjørner, er ikke de enorme, honningelskende dyrene det eneste du tenker på.

Bamser, standard gå-til-utstoppede dyr i vår barndom og videre, har også en viktig plass i mange kulturer.

Teddybjørnenes historie

Det kan komme som en overraskelse at den første bamsen ble oppfunnet for bare 120 år siden. Enda mer interessant er leketøyet oppkalt etter Theodore Roosevelt, USAs 26. president.

Historien forteller at Roosevelt i 1902 var på bjørnejakt i Mississippi. I den hensikt å sørge for at presidenten ville få skyte en bjørn, fanget Roosevelts ledsagere en, klumpet den og bandt den til et piletre.

Roosevelt nektet å skyte bjørnen, (med rette, som de fleste vil være enige om) og hevdet at det var usportslig å kreve et jakttrofé for å ha skutt et bundet, halvbevisst dyr. Likevel ga Roosevelt instruksjoner om at bjørnen skulle bli drept for å stoppe lidelsen.

Denne hendelsen ga opphav til en berømt politisk tegneserie i The Washington Post, tegnet av Clifford Berryman, som skildrer Roosevelt som gikk bort fra en fanget bjørn.

Bear-Tattoo-Design-30Det var denne tegneserien som inspirerte Morris Michtom, en russiskfødt oppfinner, til å lage en utstoppet bjørnunge-leketøy og sette den i butikkvinduet, ledsaget av et skilt hvor det stod “Teddy’s bear”. Roosevelt hadde tilsynelatende gitt Michtom tillatelse til å bruke navnet hans.

Lekene var en umiddelbar suksess – og som vi alle vet, er de fortsatt populære den dag i dag. På samme tid som da Michtom lagde den første bamsen, begynte Steiff -firmaet i Tyskland også å produsere utstoppede bjørner, uvitende om den amerikanske bamse -trenden.

fargerik bjørnetatovering

Betydningen av bamse tatoveringer

Bamser er populære barneleker av åpenbare grunner – de er myke, søte og kosete, med vennlige uttrykk.

De samme egenskapene gjør det også til en vanlig gave til voksne. Bamser er gitt som et uttrykk for kjærlighet, omsorg og hengivenhet.

Disse designene kan ha flere betydninger. De kan være en referanse til en bestemt bjørn som var viktig i en persons liv. En verdsatt barndommens leketøy, for eksempel, eller en bamsegave mottatt som voksen av noen viktige.

blå bjørn tatovering

Generelt er tatoveringer med bamse tema lette, søte påminnelser om viktigheten av kjærlighet og hengivenhet, og om menneskene i våre liv som bryr seg om oss.

De fleste av disse designene er utført i tradisjonell stil, og ligner en søt tegneserie. En svart kontur er fylt med stort sett solide farger, med liten skygge.

Bear-Tattoo-Design-5

Bjørn tatovering ideer

Tribal bjørn tatovering

Populariteten til stammekunst i tatoveringsdesign øker igjen, så det er en perfekt tid for en stammetatovering.

Moderne stamminspirerte tatoveringer gir ganske store, komplekse stykker, best plassert på skulderen, ryggen eller overarmen. De er vanligvis blekket i en farge, vanligvis svart eller mørk brun.

Når de er designet av en profesjonell kunstner med erfaring i denne stilen, vil tatoveringer av stammebjørner være helt unike både i utseende og mening.

Avhengig av den spesifikke typen stammekunst du ønsker å etterligne – og det er mange alternativer, fra polynesisk til maori og aztekisk – vil spesifikke elementer i designet ha ytterligere symbolsk betydning.

svart bjørn

For eksempel representerer et lineært mønster av spydspisser i polynesisk kunst styrke og mot – når den blir integrert i en bjørnedesign, passer denne symbolikken veldig godt inn i dyrets.

Sjekk vår artikkel om stammetatoveringer for mer generelle ideer og de om polynesiske, maori, samoansk og aztekeriske stammetatoveringer for detaljert informasjon.

Geometrisk bjørnetatovering

Den geometriske tatoveringsstilen er et av de beste valgene for en enkel bjørnetatovering. Geometriske tatoveringer bruker rette linjer og geometriske former for å lage en forenklet, vanligvis symmetrisk gjengivelse av et objekt eller dyr.

Geometriske bjørnetatoveringer kan bare være “blokkerte” konturer, utført i tynne svarte linjer for et enkelt, elegant utseende. Dotwork -teknikken brukes noen ganger for å legge til skyggelegging og dybde i designet.

Dotwork innebærer å plassere små prikker i varierende nærhet til hverandre – jo nærmere prikkene, jo mørkere vises området på avstand.

For et mer slående utseende, bør du vurdere å legge til en fargefyll eller bakgrunn. Husk at geometriske tatoveringer ikke tar sikte på realisme i alle fall, så det er ikke nødvendig å begrense deg til naturlige bjørnfarger som brun og svart.

Bjørn tatoveringer

Søt bjørnetatovering

Selv om bjørner er fryktinngytende, ekstremt sterke skapninger, er det en tendens – spesielt i Vesten – å tenke på bjørner som søte og kosete.

En del av denne ideen kommer sikkert fra vår affinitet for bamser. Men alle som noen gang har sett en bjørnunge vil bli hardt presset for å fortelle deg at de ikke er det søteste i livet!

av Benjamin-Laukis

Søte bjørnedesigner kan trekke på bamser for et tegneserielignende utseende. En bjørnunge-tatovering vil også være lett og søt og uttrykke uskyld.

Bear-Tattoo-Design-21

Panda bjørn tatovering

Med sin svart -hvite pels og forkjærlighet for bambus er gigantiske pandaer kanskje de mest karakteristiske representantene for bjørnefamilien – sammen med isbjørner.

Pandaer er kjent for sin fredelige natur og sitt plantebaserte kosthold. I åndelig henseende antas pandaer å bety oppmuntring til å bremse ned, ta det med ro en stund og slutte å bruke flere oppgaver og tappe for mye av energien vår.

Mens den primære betydningen av svart eller brun bjørn kunstverk er det av styrke og kraft, uttrykker panda tatoveringer fred og tar ting i ditt eget tempo i livet.

av Sven-Rayen-Antwerpen-Belgia

Bjørn tatovering

Et interessant alternativ til et bilde av en bjørn er designen til bjørnepoten. Denne typen tatovering innebærer formen på en bjørnepotrykk, med eller uten fyll.

I stedet for å fylle ut trykket med ensfarget svart eller en annen farge, kan du bli kreativ og plassere stammemønstre eller et bilde inne i omrisset.

De vanligste plasseringene for tatoveringen av bjørnpotten inkluderer brystet og skulderen.

Bear-Tattoo-Design-16

Bjørn tatovering størrelser

Bjørner er enorme skapninger – isbjørner, den største i partiet, kan nå en høyde på over en meter ved skulderen.

Men dette betyr ikke at en tatovering med bjørn-tema nødvendigvis må være stor. Enkelte design kan skaleres for å passe på små områder, for eksempel baksiden av nakken eller bak øret.

Nøkkelen til å designe en passende lille bjørnetatovering er å kutte ut unødvendige detaljer. Jo mer forenklet designet, jo mindre kan tatoveringen være.

Grunnen til dette er at det er en grense for hvor tynne linjene produsert av en tatoveringspistol eller nål kan bli. Hvis et intrikat design presses inn i et rom som er for lite til det, vil mange detaljer gå tapt og designet blir rotete og forvrengt i prosessen.

Så for små mellomrom, gå for enkle design. En kontur av en bjørn eller en solid svart form er de sikreste alternativene, og de som kan passe selv i de minste mellomrommene. Bamser, tegneseriebjørner og bjørnunger kan også være gode alternativer for små plasseringer.

Bear-Tattoo-Design-15

Man skulle tro at bjørnelabdesignet ville være lett å lage til en veldig liten tatovering, men problemet med denne ideen er at når det skaleres ned, vil potetrykket ikke umiddelbart skilles fra å tilhøre en bjørn.

Når det er sagt, skiller bjørnepoter seg fra utskriftene til de fleste andre dyr ved at bjørner har fem sifre (tær). Hundearter, i mellomtiden, som ulv eller hunder, har fire.

Hvis du er åpen for ideen om å få en større tatovering med bjørnetema, er det flere alternativer tilgjengelig. En ting å huske på er at når man skal tatovere et stort design i et buet område av kroppen – for eksempel armen eller benet – må man passe på at designet ikke blir forvrengt.

De største tatoveringene vil fungere best på flate områder, for eksempel rygg, bryst, mage, ribbein eller lår. Ermer og andre tatoveringer på armen må utformes på en måte som ikke “strekker” bjørnen rundt armen for mye.

Bjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringer

Bjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringer

Bjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringer

Bjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringer

Bjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørn tatoveringerBjørnetatoveringer (1)Bjørnetatoveringer (2)

7ce3b39d4193f4606b6f5b510ff4f18182f9d46a0b480d286966182cca098141092fafeb37229c6f4f5411622023299d1Artist-ukjent.1av-Ayı-Dövmeav-Barbe-Rousseav-Bert-Thomasav-David-Hale-1024x768av-Dr-Wooav Kirsten-Holliday-of-Wonderland-Tattoos-Portland-Oregonav-Megan-Massacre-769x1024av-Nouvelle-Rita-of-Lisbon-Portugal1-674x1024av Peter-Aurischav Philippe-Fernandezav-Frelse-Tatoveringav-Samantha-Smith-Tattoo-Co-Richmond-BC av Samuele-Brigantiav-Stefan-Johnssone762abc913bf66a06cf814f904b25637forbedret-buzz-16951-1383689079-0tumblr-m-efml-gil-r-z-w-o-1030875658-862x1024Bear-Tattoo-DesignBear-Tattoo-Design-1Bear-Tattoo-Design-2Bear-Tattoo-Design-3Bear-Tattoo-Design-7Bear-Tattoo-Design-8Bear-Tattoo-Design-9Bear-Tattoo-Design-10Bear-Tattoo-Design-11Bear-Tattoo-Design-12 Bear-Tattoo-Design-13Bear-Tattoo-Design-14Bear-Tattoo-Design-17Bear-Tattoo-Design-18Bear-Tattoo-Design-19OLYMPUS DIGITAL KAMERABear-Tattoo-Design-24Bear-Tattoo-Design-25Bear-Tattoo-Design-26Bear-Tattoo-Design-27Bear-Tattoo-Design-28Bear-Tattoo-Design-31Bear-Tattoo-Design-32Bear-Tattoo-Design-33