Leter du etter litt Aztec -tatoveringsinspirasjon? Ikke gå glipp av disse fantastiske designideene!

aztec tatoveringer på bena

Inntil relativt nylig ble stammetatoveringer sett på i moderne kulturer som for det meste generiske – abstrakte mønstre av piggete linjer.

I dag er imidlertid design inspirert av spesifikke stammer stadig mer populære. Det er derfor vi i denne artikkelen vil fokusere på stammetatoveringer fra den aztekiske sivilisasjonen.

aztec-tattoo-designs-6

Aztekerne

Ikke mye er kjent om denne gamle sivilisasjonen. De fleste kilder er enige om at aztekerne opprinnelig var en nomadestamme fra Nord -Mexico, som ankom for å bosette seg i Mesoamerica på begynnelsen av 1200 -tallet. De ble også kjent som Tenochca eller Mexica.

Aztekerne utvidet raskt sitt territorium og innflytelse-språket deres, Nahutal, ble det vanlige språket i sentrale Mexico allerede på midten av 1350-tallet. På 1400 -tallet var aztekeriket den dominerende kraften i området.

Slutten på imperiets regjeringstid kom i 1521 i form av spanske erobrere, som erobret Tenochtitlan, Aztekernes hovedstad, og styrtet aztekeriket en gang for alle.

fantastisk aztec arm tatovering

Den aztekiske kulturen

Aztekerne er kjent for sine hensynsløse, brutale rituelle ofre. For å være rettferdig, er dette synet ikke uten fortjeneste – bokstavelig talt hundretusener av menneskelige hodeskaller, antatt å komme fra ofre for menneskelige ofre, har blitt oppdaget på aztekernes religiøse steder. (Advarsel – ganske grusom lesning)

Offerene, som involverte dyr og mennesker – vanligvis krigsfanger, tatt fra kampens tapende sider – var rettet mot å blidgjøre gudene, “mate” gudene for å sikre velstand og avverge fare.

aztec arm tatoveringer

Når det er sagt, ville den aztekiske sivilisasjonen aldri ha blomstret på den måten den hadde gjort uten velutviklede kulturelle, politiske, åndelige og økonomiske aspekter.

Aztekerne var spesielt glad i kunst og arkitektur, med velorganiserte laug av håndverkere som spesialiserte seg på metallarbeid, treskjæringer og steinskulptur.

Moderne aztekisk kroppskunst trekker sterkt på restene av denne kunsten. Aztekernes skulpturer og dekorasjoner, spesielt prydmønstrene på aztekisk keramikk, er hovedinspirasjonen bak aztekiske tatoveringsdesigner.

aztec-tattoo-designs-24

Tatoveringer i Aztec Empire

Det er lite pålitelig informasjon tilgjengelig om omfanget av tatovering blant azteker. Det vi vet er sikkert at de brukte kroppsmaleri – krigsmaling for krigere før kamp og rituell maleri for prester før seremonier.

Selv om det mangler harde bevis for tatovering av azteker, bemerker forskere at alle kulturer rundt aztekerne engasjerte seg i permanent kroppskunst – det gjorde mayaene, Huaxtec og Otomi -folk absolutt. Dette får de fleste forskere til å tro at aztekerne sannsynligvis også ville ha tatoveringer.

aztec skulder tatovering

Aztekernes religion og spiritualitet

Mesteparten av den aztekiske kunsten som inspirerer aztekernes stammetatoveringer i dag kretser rundt religiøse og åndelige temaer, så det er verdt å se nærmere på aztekernes religion for å bedre forstå symbolene og skapningene vi ser i tatoveringsdesigner.

aztec-tattoo-5

Aztec -religionen var polyteistisk – noe som betyr at det var mange guder i aztekernes panteon, hver med forskjellige egenskaper og egenskaper.

Huitzilopochtli

Huitzilopochtli var krigsguden og solen, og en av de viktigste gudene. Han ble antatt å ha sendt en ørn for å veilede de første aztekerne for å bosette seg i landet som ble deres imperium.

Han ble ofte avbildet som blå armer og bein og hadde en slangeformet spydkaster, et skjold eller fjærede piler.

aztec underarm tatovering

Huitzilopochtli ble noen ganger symbolisert av en kolibri – han hadde kolibrifjær i hjelmen. Oftere ble han representert av en ørn som satt på en kaktus av stikkende pærer og holdt en slange i en av kløftene – interessant nok er dette et bilde som i dag vises i Mexicos nasjonale flagg.

Tláloc

Tláloc var den andre viktigste guddom og var gud for regn, vann, lyn og jordbruk. Han kunne sende regn for å skaffe vann til å drikke og dyrke åkre, men kunne også sende stormer og tørke når han var sint.

aztec bryst tatovering

Ofte vist i selskap med slanger, ble Tláloc oftest avbildet som å ha brille øyne og store huggtenner. Møllen hans var noen ganger formet som en maiskolbe, for å symbolisere hans makt til å sørge for regn for dyrking.

Andre guder

Bortsett fra disse to viktigste gudene, inkluderte aztekernes panteon også:

  • Quetzalcoatl – skaperen av verden, guden for vind og regn, og beskytter av læring, vitenskap, landbruk, håndverk og kunst. Han var ikke eksklusiv for aztekerne og dukket opp i religionene til andre gamle mesoamerikanske kulturer. Avbildet som en slange med fjær.
  • Tezcatlipoca – næringsgud, krigere og legemliggjørelsen av endring gjennom konflikt. Avbildet med et røykende speil på hodet og en slange i stedet for en fot. Ofte hadde han på seg en turkis maske med et svart øyebånd. Interessant nok var han vanligvis representert i forskjellige farger avhengig av retningen han skulle bety – svart for nord, blå for sør, rød for øst, hvit for vest.
  • Xipe Totec – jordbruks- og vårens gud, ofte avbildet med et stort ansikt, doble lepper og sunkne øyne. Noen ganger vist å ha huden på et av ofrene ofret til ham.
  • Xiuhtecuhtli – ildens gud, ofte vist iført krone, med en blå fugl hengende i pannen og en brannslange på ryggen.
  • Xochipilli – gud for blomster, kjærlighet, dans, kreativitet og sommer. Fremstilt i selskap med sommerfugler, blomster, sopp og dyr; noen ganger ledsaget av et symbol på fire prikker som representerte solen.
  • Mictlantecuhtli – de dødes gud, assosiert med ugler, edderkopper, flaggermus og den sørlige kardinalretningen.
  • Coatlicue -jordmor-gudinnen og fødselens skytshelgen, ofte vist iført et skjørt av slanger, med store klør som ble brukt til å sluke menneskelig lik.

aztec-tattoo-1-650x650

Aztec tatovering design

Religiøse og mytologiske skulpturer og malerier er hovedkilden til aztekisk kunst vi må trekke på for tatoveringsdesign.

Som et resultat har gudene beskrevet ovenfor sterkt i moderne aztekiske stammetatoveringer. Quetzalcoatl, den fjærede slangen, er mest brukt i moderne aztekisk tatoveringskunst.

Ørn

En ørn er et ærverdig symbol i aztekisk kultur. Det er symbolet på en av de viktigste gudene, som – som vi allerede har sett – sendte en ørn for å lede aztekerne.

Ørnen representerer også en modig og høytstående kriger. En ørnekriger ville bære en tradisjonell drakt med en spesiell type hodeplagg prydet med et stort nebb og fjær, slik at den lignet en ørn.

aztec-tattoo-designs-22

Tilknyttet æren, adelen og motet ble ørnen æret også fordi den kunne fly høyt, nær solen, som var et tilbedelsesobjekt for aztekerne.

En tatovering fra Aztec -ørnen inneholder ofte fuglen med åpen nebb og hodet pekende vestover. Se noen kule ørnetatoveringsideer her.

Sol

Solen har et æret – og komplekst – sted i aztekisk mytologi, og var på noen måter sentralt i kultur- og skapelsesmyten. Som sådan er det et flott emne for en aztekisk stammetatovering.

Aztekerne trodde at verden hadde blitt skapt og ødelagt fire ganger tidligere, og den nåværende solen er den femte. Hver solperiode ble styrt av en annen solgud.

Aztekerne ofret mye for solen og dens guddom og fulgte et sorgritual under solformørkelser.

kriger

Aztekerne la stor vekt på krigføring og deres militære – hei, de hadde ikke erobret det meste av sentrale Mexico hvis dette ikke hadde vært sant.

aztec-tattoo-2

Warriors hadde derfor en viktig plass i aztekisk kultur. En ny forestilling av en aztekisk kriger er et av de mest populære valgene for aztekiske tatoveringsdesigner-vanligvis ledsaget av fjær eller hodeplagg med fugletema..

aztec-tattoo-27

Kalender

Den aztekiske kalenderdesignet, ofte tilpasset tatoveringer, stammer fra en stor steinhugging som ble funnet i Mexico by. Utskjæringen er sirkulær i form og svært intrikat.

aztec-tattoo-designs-13

I sentrum av designet er det ansiktet til Tonatiuh – den femte solguden. Det omkringliggende mønsteret viser de fire siste solene, jaguarhodene som representerer jorden og mange andre komplekse symbolske bilder som skal formidle den aztekiske skapelsesmyten.

Aztec -datoer

I stedet for å få en nødvendigvis stor tatovering av hele den aztekiske kalendersteinen, velger mange en aztekisk representasjon av en dato som er viktig for dem, for eksempel bursdagen deres.

Aztekerne hadde en enorm komplekst kalendersystem, i stor grad understøttet av solens bevegelser. Kalenderen skiller seg fra vår på den måten at den teller dager og år, og fungerer ikke under månedssystemet vi bruker i dag.

aztec tatovering design

Heldigvis er det en rekke nettsteder der ute som kan hjelpe deg konvertere en dato til aztekernes billedtermer. Hver dato vil inneholde tre symboler-ett for dagen, ett for 13-dagersperioden (noe som vår uke eller måned) og ett for solåret.

For eksempel vil 1. januar 2019 være representert med symboler for vinden, jaguaren og sivet.

Dette er et godt valg hvis du leter etter en stammetatovering med dyp personlig mening, og/eller du ønsker å få en tatovering av en date som ikke er åpenbar for alle som ser det.

Abstrakte mønstre

Intrikate geometriske mønstre som trekker på gamle aztekeriske keramikkdekorasjoner er et annet godt valg av tatoveringsdesign.

En viktig fordel med disse abstrakte tegningene er at den resulterende tatoveringen kan dekke et område av hvilken som helst størrelse du liker-de kan variere fra veldig små til hele kroppen tatoveringer.

aztec-tattoo-13

Siden abstraksjon er nøkkelelementet, kan du også starte med et mindre mønster og fortsette å legge til det gradvis på senere datoer.

Siste ord

Aztec -tatoveringer har dype mytologiske og kulturelle røtter, og mønstrene som er involvert kan brukes av en dyktig kunstner for å lage svært spesifikke betydninger som ikke er åpenbare for den tilfeldige observatøren..

Å tilpasse Aztec -bildene til moderne stammedesign kan gi slående og helt unike tatoveringer. Vi har samlet noen av de beste eksemplene nedenfor – gi oss beskjed om hvilke du liker best!

aztec-tattoo-3aztec-tattoo-4aztec-tattoo-6aztec-tattoo-7aztec-tattoo-8aztec-tattoo-9aztec-tattoo-10aztec-tattoo-12aztec-tattoo-14aztec-tattoo-15aztec-tattoo-16aztec-tattoo-17aztec-tattoo-18-650x650aztec-tattoo-19aztec-tattoo-22aztec-tattoo-23