En av de största attackerna mot kändisers personliga information inträffade i december förra året. Detta meddelande kom från RBB -nätverket och bekräftades också av polisen. Til Schweiger var ett av namnen som nämns som ett offer, men ingalunda det enda offeret för denna datastöld.

Til Schweiger – ett av offren för hackarattackerna

Datastöld också från Til Schweiger

Hundratals offer för datastöld

Til Schweiger var en av de personer som drabbades av denna datastöld. Kansler Angela Merkel och andra välkända ansikten från filmer såväl som från den populära musikscenen riskerade också att förlora sina personuppgifter. Jan Bohmermann och Sido drabbades också.

Hackerattacken förklarades som en av de största i landets historia. Experter undersökte fallet och fann att attacken varade särskilt länge. Det hela drog ut i veckor och kanske till och med månader.

Merkels uppgifter har attackerats flera gånger

Merkel stjäl data med en telefon

Datastöld den 20 december

Det är en serie attacker som löper vid sidan av Til Schweiger andra kändisar har också påverkat. En särskilt stark hackarattack ägde rum den 20 december. Många olika politiker drabbades. Hundratals riksdagsledamöter har tappat sin personliga information. Vid denna tidpunkt gjordes försök igen att stjäla uppgifterna från Angela Merkel och Frank-Walter Steinmeier. I det här fallet undvek polisen så att kriminella inte kunde stjäla personlig information från kändisarna.

Förbundsdepartementet vidtar åtgärder mot datastöld 

Datastöld Federal Ministry and Security

Författaren är faktiskt fortfarande okänd

Det är fortfarande oklart vem som ligger bakom denna hackarattack. Minister Katarina Barley kommenterade också detta. Hon förklarade att dessa attacker var mycket allvarliga. Hon tror att dessa attacker underbygger vårt förtroende för demokrati och institutioner.

Olika spekulationer uppstod och de var också kopplade till APT28 -hackergruppen från bland annat Ryssland. Enligt Bild-Zeitung-källor vände de tyska institutionerna till den amerikanska byrån NSA för att få hjälp att avslöja denna historia.

Federal Office for Information Security tog också ställning till detta. De fortsätter att utreda fallet i nära samarbete med de federala institutionerna. Hittills, enligt deras åsikt, ska ingen konfidentiell information påverkas.

Vem ligger bakom den senaste datastölden??

Datastöld man med mask

Datastöld blir ett växande problem 

Datastöld PC och andra medel

Data som lagras i telefonen är särskilt hotade

Datastöld telefon i handen

Känner du dig också hotad av dataattacker

över telefon - datastöld