Ceremonin för utdelningen av ACM Awards 2019 ägde rum den 7 april, i lördags. Detta musikpris är särskilt tillägnat amerikansk countrymusik och är populärt över hela världen. I de följande raderna presenterar vi höjdpunkterna från denna glamorösa händelse.

Chrissy Metz ackompanjerades på scenen av många andra countrymusikstjärnor

Chrissy Metz countrymusik

De mest spännande stunderna i ACM Awards 2019

Kacey Musgraves ser ut att ha ett bra år 2019. Hennes album “Golden Hour” korades till årets album på ECMO. Men det var bara början på deras underbara kväll. För första gången sedan 2007 vann någon annan än Miranda Lambert priset för bästa artist och det var Kacey Musgraves.

Hon tilldelade priset till alla kvinnor och människor i allmänhet. Som hon sa, hennes stil är hennes egen för att fungera bra. Chrissy Metz gav ytterligare en höjdpunkt på ACM Awards -scenen. Hon framförde låten “I’m standing with you” från sitt debutalbum “Breakthrough”, vars inofficiella release fortfarande är nära förestående. Hon fick sällskap på scenen av otroliga stjärnor som Carrie Underwood och Lauren Alaina.

Kacey Musgraves vann priset för bästa artist

Countrymusik Kacey Musgraves

Starka känslor

Det fanns också kärleksdrama vid ACM Awards. Miranda Lambert uttryckte ilska för dem i en av hennes populära låtar “Little red wagon”. Hon ändrade en mening i den från “I live in Oklahoma” till “I got the hell out of Oklahoma”. Hennes före detta make Blake Shelton är från Oklahoma och han var på ceremonin med sin nya flickvän Gwen Stefani. Många förstod förslaget, och flera snabba kommentarer följde på Twitter. Sångaren Keith Urban blev årets underhållare. Detta händer för andra gången i rad! Den första personen han vände sig till och tackade honom för när han fick priset var Nicole Kidman, hans fru.

Miranda Lambert visade sin ilska mot sin före detta man på platsen

Countrymusik miranda lambert

Reba McEntire – 16: e värdinna

Årets ACM Awards var värd för den superpopulära countrysångerskan Reba McEntire. Deras framträdande var en av de största höjdpunkterna i detta otroligt populära amerikanska musikevenemang. Hon satte också rekord – ingen har varit värd för detta evenemang så ofta som hon. Det var 16 gånger i år. Hennes invigningstal är kända och en av anledningarna till att hon väljs gång på gång för denna roll. Hennes ord i början av evenemanget var imponerande 2019, men de var lika kritiska. Hon uppmärksammade publiken på att det inte fanns några kvinnor alls i en av årets bästa underhållare.

Hela listan över ACM Awards 2019 -vinnare Du hittar här.

Reba McEntire var värd för evenemanget för 16: e gången

Reba McEntire bra countrymusik

Brittany Kerr och Jason Aldea fanns i publiken för evenemanget

Jason Aldean och fantastisk countrymusik från Brittany Kerr

Keth Urban tackade Nicole Kidman efter prisutdelningen.

Coutry musik keith urban nicole