Duminica trecută seara la cel de-al 72-lea Festival Internațional de Film din acest an de la Cannes, Palma de Aur a fost premiată. La o ceremonie foarte emoționantă, legenda actorului Alain Delon a primit premiul onorific special pentru cariera sa cinematografică de șase decenii. A realizat peste 80 de filme și este pe bună dreptate una dintre icoanele industriei cinematografice. Decernarea Palmei de Onoare de Aur la Cannes 2019 a fost un pic controversată și a stârnit emoții diferite. Cu toate acestea, nimeni nu poate nega că marea vedetă de film franceză a câștigat de mult acest premiu și l-a primit pe bună dreptate. Astăzi vrem să aruncăm o privire rapidă asupra carierei sale de invidiat și să explicăm opiniile controversate despre ceremonia de decernare a premiilor de film din acest an.

 În aplauzele tunătoare ale publicului, Alain Delon a primit cel mai mare premiu pentru întreaga sa carieră de film.

Ceremonia de premiere Alain Delon Golden Palm Cannes 2019

  • Alain Delon – irezistibilul star de film cu fața de înger

Actorul în vârstă de 83 de ani este văzut ca un singuratic în industria cinematografică. Este un înger înghețat, uimitor de frumos pe ecran, care nu lasă pe nimeni indiferent, în special femeile. Alain Delon a avut o copilărie și o tinerețe pline de evenimente până când a fost descoperit pentru profesia de actorie.

A crescut împreună cu părinții adoptivi și a abandonat școala de șase ori. Era marin și a fost închis timp de unsprezece luni. Apoi a fost în cercurile interlope din Montmartre. Datorită aspectului său ceresc, tânărul Alain a fost în curând în fața camerei, deși nici măcar nu știa ce să facă acolo.

 Chipul său angelic și ochii cenușii au fost o mărturie clară a marelui său succes în cinematografie.

Alain Delon Angel se confruntă cu ochi cenușii Palma de Aur de Onoare Cannes

În 1957, Delon a primit primul său rol de film și a jucat un criminal cu sânge rece. Rolul secundar din „Lasă ucigașii să întrebe” i-a adus imaginea pe care a purtat-o ​​cu el mulți ani. Regizat de Rene Clement, el a jucat rolul criminalului Tom Ripley în clasicul thriller criminal „Numai soarele este martor” în 1960 și a devenit brusc faimos mondial. Apoi cariera sa de film a decolat, a lucrat cu cei mai mari regizori precum Luchino Visconti și Michelangelo Antonioni. A jucat alături de actori populari precum Burt Langaster, Jean Gabin și Jean-Paul Belmondo și împreună cu Romy Schneider, Ingrid Bergman și Jeanne Moreau, Alain Delon a devenit un superstar nu numai în franceză, ci și în filmul european.

 Romy Schneider și Alain Delon au fost un cuplu de vis de ani de zile!

Alain Delon Romy Schneider este un cuplu de vis de ani de zile

În cele mai multe roluri, Delon era un macho cu față angelică. În interviurile sale de astăzi, vedeta de film spune că femeile l-au făcut așa. El îi admiră și astăzi pe doi dintre ei și sunt, fără îndoială, Romy Schneider (1938-1982) și Mireille Darc (1938-2017). Cu aceste două actrițe, el a fost nu numai adesea în fața camerei, cu ele Delon a avut relații de dragoste speciale care i-au modelat întreaga viață..

 Un „actor” care s-a jucat mai ales pe sine.

Alain Delon, în vârstă de 83 de ani, este un actor cu adevărat grozav

  • Au fost critici ascuțite cu privire la acordarea Palmei de Onoare de Aur lui Alain Delon

Așa cum se întâmplă adesea la evenimentele oficiale, lucrurile nu au mers bine la Festivalul de Film de la Cannes din acest an. Cu câteva săptămâni înainte ca Alain Delon să fie distins cu premiul onorific, o campanie împotriva celebrului actor a fost organizată de Women și Hollywood. 25.000 de semnături au fost colectate într-o petiție online împotriva vedetei de film. Acest lucru cere ca Palma de Onoare Delon să fie revocată. Au existat argumente pentru aceasta. Opiniile sale politice ca susținător al lui Jean-Marie Le-Pen au fost atacate și a fost etichetat drept populist de dreapta. De asemenea, s-a pretins că poziția sa cu privire la pedeapsa cu moartea era inacceptabilă. În plus, chiar vedeta de film a dezvăluit într-un interviu de televiziune în noiembrie anul trecut că a plesnit femeile. Anterior, în 2013, el a declarat că homosexualitatea este împotriva naturii. De aceea, el este împotriva egalității de gen și împotriva adoptării copiilor de către părinți de același sex.

Femeia și Hollywood-ul i-au atacat punctele de vedere politice și poziția socială.

Această campanie a vizat în mod special faimoasa vedetă de film, dar duminica trecută a primit premiul onorific la Cannes, așa cum era planificat. Directorul festivalului l-a apărat într-o declarație oficială, insistând ca acest premiu să fie acordat pentru cariera de film a lui Delon. „Nu este vorba despre Premiul Nobel pentru Pace”, Thierry Fremaux a apărat adversarii. Actorul are dreptul să-și exprime opinia în mod deschis. Popularitatea lui Alain Delon alături de fanii săi a crescut enorm: „Palma este cu totul meritată, el este cu adevărat mare” a fost scrisă pe net. Chiar și Palmul de Onoare de Aur vine puțin târziu, actorul ar fi trebuit să-l primească mult mai devreme, spun mulți critici de film și fani ai cinematografiei. În discursul său de acceptare, Delon a dat răspunsul corect la multe întrebări da-nu.

 Vedeta de film a primit Palma de Aur de Onoare de la fiica sa Anouchka.

Fiica lui Alain Delon, Anouchka Delon, ceremonia de premiere Cannes 2019

  • Alain Delon a susținut un discurs de acceptare expresivă la Cannes

Fiica sa de 28 de ani i-a întins palma și marele actor a izbucnit în lacrimi. El s-a prefăcut umil și depreciat de sine. „În seara asta este un omagiu un pic postum, doar că sunt încă în viață”, a spus el. Apoi a mulțumit publicului, celor două iubite soții ale sale, Romy Schneider și Mireille Darc. „Femeile care m-au iubit, care m-au adus la această meserie”, a spus actorul. Delon a răspuns foarte abil la criticile feministelor americane. El a respins toate acuzațiile că ar fi „rasist, homofob și misogin”. El a spus următoarele: „Nu trebuie să fii de acord cu mine. Dar sunt un lucru sigur de care sunt mândru; într-adevăr doar una, asta e cariera mea ”. Pentru aceasta, omul irezistibil cu chipul îngeresc a primit Palma de Aur a Onoarei, „și pentru nimic altceva”!

Următorul videoclip arată atmosfera festivă de la Cannes 2019:

 Alain Delon a izbucnit în lacrimi în timpul ceremoniei de premiere.

Premiul Alain Delon în lacrimi Cannes 2019

 Pentru întreaga sa carieră cinematografică, celebrul și popularul actor a primit Palma de Onoare la Festivalul de Film de la Cannes în 2019.

Ceremonia de premiere a Alain Delon Palm of Honor Cannes 2019