Färger och deras effekt på oss människor – ett spännande och populärt ämne för konstnärer, psykologer och designers, men också för var och en av oss. Hur ofta har du blivit tillfrågad om din favoritfärg? För ofta, eller hur? Eftersom denna fråga faktiskt är en av de viktigaste aspekterna av vårt liv, även om vi ofta inte riktigt känner det medvetet. Idag pratar vi om sovrumsfärger och deras effekt.

Efter att ha undersökt de senaste levande trenderna 2018 märkte vi att mycket återstår, men ett friskt pust kan också kännas i inredningen – särskilt när det gäller trendfärger. Dessutom förblir ljust trä på modet, liksom grövre naturmaterial som natursten och ull. Samtidigt upplever gosiga mjuka texturer och textilier som mohair, sammet och sladd, som säkerställer mer komfort i dina egna fyra väggar, en riktig comeback. I kombination med djupa, varma färger som Bordeaux eller aubergine ger de mjuka materialen ännu mer avkoppling och en ädel känsla av säkerhet.

Sovrumets färger 2018

aubergine väggfärg sovrum färger trender

Våra 3 trendsättande favoriter

Många höftdesigners och konstnärer runt om i världen betraktas redan som trendsättare, inte bara inom mode utan även inom boende och inredning – färgtrender ingår förstås. Vi skulle vilja fokusera på våra tre favoriter här: The Pantone Institute, Benjamin Moore och Dulux.

Alla tre tillkännagav årets trendfärg och övertygade oss helt. Även om dessa är tre olika färger, innehåller de alla en varm touch som vi gärna skulle njuta av i år. Stanna hos oss och ta reda på mer.

Mjuk lila frammanar en meditativ atmosfär i sovrummet

lila ultraviolett strandfärg 2018 sovrumsfärger

Årets Pantonefärg – Ultraviolett

Den världsberömda Pantone Institute har redan årets färg 2018 Ultraviolett utsedd. En djup, mystisk lila nyans som inbjuder oss att drömma och dröja kvar och inspirerar samtidigt. Färgen är meditativ och transcendent och påminner oss om oändligheten i den klara natthimlen med dess otaliga stjärnor. Det är därför inte alls förvånande att denna färg är perfekt för det tysta sängkammaren. Om du vill kan du kombinera dessa med vit, lavendel och rosa.

Magi och djup meditation med Ultra Violet

pantone färg 2018 ultraviolett uppsättning

Benjamin Moores Årets färg – Caliente

Caliente AF-290 å andra sidan är trendfärgen 2018 högt Benjamin Moore. En het, kraftfull nyans av rött som uttrycker kärlek och beslutsamhet. För självförtroende kvinnor, men också för män som är ivriga att agera och som alltid vet exakt vad de vill.

Trendfärg röd: passion och styrka i ett

Det är en meningsfull färg som symboliserar passion, styrka och förändring. Du bör dock vara försiktig med detta i sovrummet och inte designa allt i den här färgen. Bara en accentvägg eller snarare sängkläder och hemtillbehör i Caliente borde vara tillräckligt, annars kan ditt sovrum verka för aggressivt och dynamiskt. En sådan atmosfär kommer inte att kunna garantera dig tillräcklig avslappning och djup när du vilar och sover.

Använd Caliente i sovrummet endast med måtta

trendfärg 2018 caliente benjamin moore sovrumsfärger

Årets Dulux -färg heter Heart Wood

Och sist men inte minst Hjärtaträ från Dulux. Delikat och lugnande, denna trendfärg är helt enkelt en dröm för varje sovrum. Färgen är så slät att du direkt kan känna en rustik känsla av trygghet och naturlig lätthet samtidigt. Heart Wood kombinerar perfekt med Ultra Violet och alla andra färger och är perfekt för alla andra rum i ditt hem.

Nedan kan du se 4 olika sätt att använda Heart Wood i ditt eget sovrum.

Skapa harmoniska kontraster genom framgångsrika färgkombinationer

hjärtat trä dulux årets färg färger

Efter att vi har delat våra tre trendsättare favoriter med dig, skulle vi vilja presentera dig för några fantastiska färgtrender som passar som sovrumsfärger och ger din sovande oas mer mys. Njut av den fantastiska sovrumsmöbleringen i vårt bildgalleri och låt dem inspirera dig!

Mörkblå är den nya grå

mörkblå väggfärg lavendel överkast sovrum färger idéer

indigo väggfärg sovrum färger trender

sovrum färger trender vägg färg mörkblå

Antracit på väggarna ger fortfarande en täckt dos av mysterium

antracit vägg måla foton väggmålningar sovrum färger

Glad lätthet med pastellfint aprikos

aprikos väggfärg sovrum färger trender

Som sovrumsfärg är rosa helt enkelt tidlöst

baby rosa väggfärg canopy sovrum färger idéer

Taupe och cappuccino lugnar sinnena och gör det lättare att somna

cappuchino earthen wall paint sovrum färger trender

sovrum färger taupe läder sänggavel vita möbler

chokladbrun väggfärg sovrumsfärger

taupe väggfärg sovrum färger idéer

För er som gillar boho -stil

färgglada textilier boho stil sovrum färger

Och för dem som bara älskar grått …

grå väggar sovrum färger sängkläder randig matta

lila blå väggfärg sovrum färger trender

sovrum färger neutral indirekt belysning vintage nattkonsol

Persisk matta i sovrummet Anmärkningsvärd hemdesign med grå matta sovrumsidéer

En hyllning till den eviga sommaren i sovrummet …

lavendel väggfärg sovrumsfärger retro fåtölj