skapa en mysig sovrumsdesign på vinden

Skapa en mysig sovrumsdesign på vinden – trendiga idéer

Vanligtvis är sovrummen på övervåningen inrättade så att när vi vill kasta oss i sängen, “stiger” vi till en lugnare plats i huset. Att ha ett vänligt och isolerat sovhörna verkar överlägset mer unikt om det har en speciell tillgång och en makalös rumsläge.

De flesta av oss har älskat trädhus och hängmattor; även Harry Potters skåp under trapphuset kan vara attraktivt för många.

Nu har du chansen att verkligen njuta av detta fascinerande rum på taket, som lovar intressanta och konfidentiella upplevelser, med sina fönster mot himlen.

mysig sovrumsdesign på vinden uppsatta trappor

Faktum är att i hus med högt i tak eller en oregelbunden form, t.ex. B. oanvända vrår och utrymmen kan förekomma i historiska byggnader. Vindarna avslöjar sig själva som det fantastiska resultatet av sådana rumsliga konstellationer. Bås av denna typ är lämpliga för de unga och upptagna typer av människor som ännu inte har upptäckt lugnet i stillasittande och som bara drar sig tillbaka till sovrummet för att koppla av på kvällen eller på grund av det privata utrymme det erbjuder.

Lägg till poesin om att nå honom via en stege så blir allt fläckfritt. Och vad säger du om glidstången för att glida ner snabbare? En sprudlande glädje för ditt inre barn!

Ofta kan vinden visa sig vara ansluten till ett tvåvånings vardagsrum. Dessa är de eleganta och imponerande vindarna från filmerna, rymliga nog för att rymma en king size -säng, en motionscykel för morgonträning och kanske en fåtölj – på grund av dess speciella tonvikt bredvid plattskärmen.

Bekväm atmosfär i sovdelen

mysig sovrumsdesign på vinden inredning modern

Excentrisk och avkopplande

mysig sovrumsdesign på vinden inrättad läderfåtölj

Det finns mycket moderna strukturella lösningar för att approximera vindkonceptet, till exempel den populära “hängande plattformen” av trä på stålelement eller till och med ett uppfört sovrum av kapselform. Vid första anblicken blir vi kär i sådana visuellt imponerande byggnadskonstruktioner, eftersom mycket fantasi har gått in i deras design.

Vit utrustning – modernt och trendigt i design

mysig sovrumsdesign på vinden minimalistisk

Skiljeväggar av glas ger oss möjlighet att separera sovrummet inrett på en vind för mer intimitet från det stora utrymmet i vardagsrummet som det svävar över. Eftersom sömn är en aktivitet som faktiskt inte kräver dagsljusets fördelar är bristen på många fönster egentligen inte en stor förlust. Ett litet fönster, som vanligtvis borde vara nära sängen, släpper in bara mängden solljus för att väcka dig på morgonen.

Sovrummet är utformat direkt ovanför köket

mysig sovrumsdesign på vinden matbord träbord

Slående hängande lampor – urban heminredning

mysig sovrumsdesign i vindsvåningen

Mörka träpaneler täcker väggarna

mysig sovrumsdesign i den inredda matsalen på vinden

Var inte rädd för att inkludera strukturella element i kompositionen. Fakta visar att särskilt i vindrummen i de äldre husen är det oundvikligt att bygga några stödbjälkar och till och med installation av ventilationsschakt. Att klä upp dem skulle vara ett alternativ för dig. Modern design kan dock vara extremt stolt över en excentrisk eklekticism och många olika alternativ i detta avseende.

Alla dessa strukturella element, som inte har hittat någon plats i den snygga och snygga världen av klassisk design, men pekar på konstruktiva färdigheter och civilisationsprestationer, kan vävas in i moderna designutkast som accenter. Det skulle kräva en viss anpassning, en “böjning” av vår estetiska syn, men en gång för alla kan resultaten vara ganska extravaganta.

Och eftersom många moderna designscheman är baserade på en hög hänsyn till materialitet, kan trä och stål integreras på ett mycket trevligt sätt i utrustningen i det genomtänkta sofistikerade loftutrymmet.

Trappor skiljer vardagsrummet från sovrummet

mysig sovrumsdesign i vinden blå sammetsoffa

Ljus, lekfull atmosfär – färgglada accenter och detaljer

mysig sovrumsdesign i loftet matplats ränder

Industriell sovrumsdesign på vinden

mysig sovrumsdesign i vindsinredning industriell stil

Jag har ägnat lite tid åt att försöka förstå vad det är som fascinerar oss så mycket med vindkonceptet. Det kan vara det faktum att de är helt tillgängliga för oss, eftersom de mestadels bara “händer” i rymden. Att designa, inreda och uppleva dem förtjänar verkligen att kallas en utmaning, ungefär som ett litet hemäventyr. Men jag är av den uppfattningen att det som utgör sin charm i stor utsträckning borde vara den rumsliga överraskningen, frestelsen att hitta ett hörn graciöst och inbjudande på helt oväntade platser.

Taklampor över sovplatsen på vinden

vacker sovrumsdesign i vindstrappan

Omfattande lägenhet

mysig sovrumsdesign på vinden uppsatta trägolv