Vad kan vara trevligare än att mysa i sängen på kalla, mörka vinterdagar och se din favoritserie i en loop eller drömma dig in i en helt annan värld med en bra bok?! Vi visar dig mysiga tillbehör för att förvandla ditt sovrum till en mysig grotta.

För många människor är sovrummet en tillflyktsort, särskilt på kalla och våta dagar som du skulle vilja tillbringa i sängen. Du behöver inte ens mycket för att göra dig riktigt mysig. Några tillbehör räcker och du kan glömma vädret ute och njuta av din egen personliga paus.

Par som ligger på mysig säng i trähytt. I julpyjamas. Titta tillsammans på film på digital surfplatta. Njuter i värmen i deras hem till jul. Rummet är inrett med festliga strängljus. Österrikiska Alperna. Kväll eller natt med vackra gula lampor som lyser upp scenerna.

Varma färger skapar en skön atmosfär

Ta med solen in i ditt sovrum med ljusa färger. Familjen med varma former inkluderar till exempel rött, orange och gult. Men pastellfärger kan också ge friskhet till ditt sovrum. För att bada rummet i ett annat ljus behöver du inte ta en färgrulle och borsta direkt.

Med hemtrevliga tillbehör som gardiner, sängkläder och kuddar helt omdesigna ett rum utan större ansträngning.

Sängen som ett mysigt centrum

I de flesta sovrum är sängen mitt i rummet. För att göra dig riktigt bekväm här är bäversängkläder det rätta valet på vintern. Gör dig riktigt bekväm med extra kuddar i olika storlekar och en stor ulltäcke eller ett värmande överkast.

bild 2

Om du gillar att läsa i sängen är en läslampa idealisk så att du har selektivt ljus i rummet och inte alltid behöver tända den skarpa taklampan. Du bör också skapa mer indirekta ljuskällor. Dessa badar rummet i behagligt, mjukt ljus.

Gardiner, gardiner eller persienner ge ditt sovrum en mysig atmosfär.

Bild 1: © bonprix.de

Bild 2: © istock.com/svetikd