Om vi ​​har sovit nästan en tredjedel av våra liv, borde vi göra det rätt. Endast på detta sätt kan kropp och själ återskapas på nytt varje kväll och säkerställa en glad start på dagen. För detta behöver vi alla en lugn och mysig sovoas som kan erbjuda oss perfekt sovkomfort. Naturligtvis är fokus här på sängen, närmare bestämt madrassen. Och att hitta den rätta är ingen lätt uppgift nuförtiden när du överväger det stora utbudet av madrasser att välja mellan.

Är det bättre att köpa ett kallskum, latex, viskos eller snarare en fickfjädermadrass? Beslutet beror mestadels på många individuella faktorer, såsom sov- och liggande vanor, kroppsvikt och fysik samt allergier och personliga preferenser. De närmaste raderna fokuserar på en av de mest populära madrasserna av alla, pocketfjädermadrassen. Stanna hos oss och ta reda på mer om den perfekta strukturen, de viktigaste funktionerna och många fördelar med denna madrass.

pocketmadrass modern sovrumsmöbler

Vad är en pocketfjädermadrass?

Fickmadrassen har redan bevisat sig själv och upplever för närvarande en riktig hype. Som stolt representant för vårmadrassfamiljen föredras den av de flesta kunder och är alltid glad att köpa den. Det är inte heller konstigt, eftersom denna typ av madrasser erbjuder den bästa ergonomiska komforten och det optimala sängklimatet. Men varför heter en fickfjädermadrass och hur är den konstruerad?

Fickmadrasser består av många fjädrar av rostfritt stål som är individuellt sydd i bomullspåsar. Fjädrarna är endast direkt anslutna till andra fjädrar via dessa fickor, vilket säkerställer bra spetselasticitet och kroppsanpassning.

madrasser med fickfjäder ger bästa sovkomfort

Vad ska du tänka på när du köper?

För att vara på den säkra sidan bör du vara uppmärksam på några viktiga funktioner som talar för hög kvalitet när du väljer en fickfjädermadrass. Framför allt antalet fjädrar.

 • Antal fjädrar i en fickfjädermadrass

I princip gäller följande: ju fler fjädrar, desto mer elegant och bekväm madrass. Högkvalitativa madrasser har vanligtvis från 1000 till 2000 stålfjädrar, vilket garanterar bättre punktelasticitet. Och högpunktselasticiteten innebär faktiskt bättre absorption av kroppskonturen när den ligger ner. Vårens antal varv spelar också en ganska viktig roll. Detta bör redan vara 6-7 varv för att erbjuda tillräcklig flexibilitet.

 • Kompressionshårdhet hos fjädrarna och hårdhetsgrad

Fjädrarnas tryckhållfasthet är inte mindre viktig för en bekväm liggkänsla. För madrasser med fickfjäder ger kompressionshårdhetsvärdet en bättre uppfattning om fjäderkärnans motståndskraft. Så ju högre den siffran är, desto bättre. Det betyder att personer med en högre kroppsvikt bör få en madrass med ett högre tryckhårdhetsvärde.

Komprimeringshårdhetens värde bör dock inte förväxlas med graden av hårdhet hos en madrass. Det finns hårdhetsgrader från 1 till 5 och dessa föregås av bokstäverna "H" eller "F." utsedd. Det ena betyder – mycket mjukt och 5 – mycket hårt, varvid korrekt bestämning av rätt hårdhetsgrad alltid beror på din egen kroppsvikt och storlek.

pocketmadrass ungt par

 • Liggande zoner för mer komfort

Antalet liggande områden talar också för bättre kroppsstöd med en fickfjädermadrass. Liggområdena varierar mellan 3, 5, 7 och 9. Ju fler liggområden din madrass har, desto bättre ligger kvaliteten. Korrekt positionering av kroppen i de angivna liggande områdena säkerställer optimal ergonomisk positionering av ryggraden och därmed en vilsam sömn utan ryggont och muskelkramper.

pocketfjädermadrass punktelasticitet bästa kvalitet

 • Material av hög kvalitet

Fickfjäderns kärnmadrasser, tack vare sin design, säkerställer i allmänhet god luftcirkulation och optimal fukttransport. Ändå är hållbara material av hög kvalitet ett måste när du gör madrasser, särskilt om du vill ha perfekt sovkomfort. Naturliga tyger som ren bomull, jungfrulig fårull, siden, kashmir och linne samt bambu och kamelhår står högst upp på listan.

Andra högkvalitativa, föroreningsfria material, såsom Talalay latex, bidrar också till ett ännu bättre miljömässigt samvete. Denna klimatneutrala produkt, som erhålls från det tropiska gummiträdet, är inte bara helt ofarlig för hälsan, utan också ganska hållbar, andas och mycket elastisk – perfekt för texturen på en madrass.

Högkvalitativa, väl beprövade tillverkare, sådär Sängtillverkare SCHRAMM Till exempel förlitar de sig ständigt på detta hållbara, innovativa tyg för att göra sina handgjorda i Tyskland sömnprodukter. Familjeföretaget har kunnat erbjuda förstklassig sängkomfort för de högsta kraven sedan 1923-skräddarsydda, exklusiva och kompromisslösa. Fokus ligger på SCHRAMM fickmadrasser med fickfjäder med sina termiskt förädlade fjädrar. Det patenterade axelstödet och den automatiska SHIFT -nackstödsjusteringen är ytterligare pluspunkter som talar för hållbar innovation och maximal perfektion.

pocketmadrass god sömn hälsosam

De främsta fördelarna med en springmadrass

 • Högpunktselasticitet och kroppsanpassning (beroende på mängden och styrkan på fjädrarna i fickorna)
 • optimal, ergonomisk positionering av ryggraden genom olika liggande områden
 • Knappt några ljud vid rörelse – tyst, ljudlös sömn
 • hög stabilitet – de insydda tygfickorna stöder kroppen optimalt och förhindrar att den sjunker in
 • optimal luftcirkulation – speciellt för personer som svettas mycket (ingen vattentäppning – ingen mögel!)
 • Perfekt för alla kroppspositioner och alla vikter
 • bra valuta för pengarna

Slutsats:

Carpe Noctem i din egen säng!

Var på den säkra sidan och hitta din perfekta fickfjädermadrass. Detta ger ett antal fördelar som avsevärt kan öka din sovkomfort. Låt erfarna proffs ge dig råd och dra nytta av tradition och perfekt hantverk. Den oumbärliga testlyggen är naturligtvis alltid ett måste när man köper en madrass.

Freshideen -redaktionen önskar dig god natt och en god, vilsam sömn!

hälsosam sömnficka springmadrass