Jag hör ofta mina vänner säga: “Fantasi är en värdefull talang, men bara om du förblir realistisk”. Dessa ord kommer alltid att tänka på när jag tänker på en oändlig pool. För i en oändlig pool samlas fantasi och verklighet och bildar en oskiljaktig helhet. Det azurblå vattnet inbjuder alla simmare att dyka in och svalka sig och lovar mycket badkul och oändligt vattenglädje. Jag låter ofta min fantasi springa och föreställer mig att jag simmar i en oändlig pool långt bort till horisonten. Med denna sommarvärme ute drömmer miljontals människor om att bada i en oändlig pool precis som jag. Många av dem skulle säkert vilja stirra in i fjärran och beundra den unika synen. Eftersom en oändlig pool förtrollar med sina obestämda och oändliga dimensioner. Den sträcker sig långt in på avståndet, där gränsen mellan vatten och himmel smälter samman i horisonten.

Den förtrollande utsikten sträcker sig mil till horisonten

infinity pool i grekland santorini och dess lyxiga hotell

Så att vi inte bara fantiserar idag, skulle vi vilja presentera dig för de bästa infinitypoolerna i Europa, där du kan förverkliga alla dina drömmar om en oförglömlig badsemester. Vi har valt unika hotell med infinitypooler i Europa och de flesta av våra favoriter finns i Grekland. Vita väggar, underbar havsutsikt och en omisskännlig maritim stil präglar dem alla.

Men i Europa finns det också andra utmärkta platser med förtrollande oändliga pooler som inbjuder dig att koppla av och svalka dig. Vissa erbjuder underbar utsikt över närliggande berg, andra över vackra, steniga kuststränder. Håll utkik och ta reda på mer om det!

Santorini är verkligen den mest kända grekiska ön, men också den mest besökta av kändisar och äventyrare. De lyxiga hotellen lämnar inget att önska av semesterfirare. Oförglömliga solnedgångar låter din själ dingla. Här kan du också hitta hotell med hisnande infinitypooler, till exempel Katikies Hotel. Beläget i Oia, i den norra delen av Santorini, erbjuder Katikies dig den perfekta synen på de vita väggarna och det blå i Egeiska havet. När du simmar i infinitypoolen där kan du helt glömma arbetets tid och stress och unna dig nya nöjen. De 27 boutiquerummen erbjuder en perfekt miljö för dem som letar efter en romantisk tillflyktsort.

 Unna dig en romantisk semester på den grekiska ön Santorini!

infinity pool katikies hotell i Grekland med en vacker utsikt

Vill vi stanna på Santorini ett tag till? Det är här Perivolas Hotel ligger, en lyxig tillflyktsort för romantiker. Beläget på en stenig klippa ovanför Egeiska havet, är det amfiteateriskt byggt. Den något avlägsna platsen kompenseras av underbar utsikt långt över havet. Detta är den perfekta semesterorten full av lyx och absolut lugn.

Vid eller i denna infinitypool kan du helt glömma resten av världen

infinity pool i grekland perivolas hotell

Det är bara en kort hop från Oia, den vackraste platsen på den mest romantiska och dramatiska ön i Grekland. Terrasserade trädgårdar pryder sluttningen ner till infinitypoolen, som tycks glida ut ur klippkanten och rinna ut i den blå horisonten. Bara enstaka ljud av kyrkklockor eller visselpipan av en fiskare avbryter den meditativa tystnaden. Det är så lätt att stanna här hela dagen och se hur lamporna samspelar tills solen går ner i havet.

Låt oss lämna ön Santorini och gå vidare till nästa grekiska paradis – Kreta! De bästa hotellen med oändliga pooler väntar på sina gäster eller väntar bara på att upptäckas av turister! På Kreta kan du tillbringa ett underbart sommarlov som kommer att förbli i ditt minne länge! Eller kanske du föredrar Mykonos?

Så långt ögat når …………

infinity pool grekland ön Kreta

Ren avkoppling!

infinity pool i Mykonos Grekland

Vi lämnar nu Grekland och kör till italienska rivieran, där lyxhotellen och deras infinitypooler erbjuder stark konkurrens mot dessa på de grekiska öarna. I Italien hittar du utmärkta semesterförhållanden, ett rikt kulturprogram och mycket underhållning. Vi vill bara nämna två av alla vackra hotell med infinitypooler, Lafay Resort and Spa. Under ditt semesterprogram kan du titta på Gardasjön från hotellets infinitypool och beundra den i timmar.

Njut av underbar utsikt

infinity pool i italien lefay resort och spa

Det andra hotellet vi väljer är Hotel Caruso, som ligger i hjärtat av det skyddade marina reservatet Punta Campanella mellan Amalfikusten och Sorrentokusten. Hotel Caruso erbjuder dig möjligheten att tillbringa din semester i nära kontakt med naturen i ett pittoreskt surrealistiskt landskap som ständigt förändras inför besökarnas ögon. Det sägs att här är “Sirenens land”.

Hotel Caruso är en populär mötesplats för turister från hela världen som förtrollas av den lokala vackra utsikten. Hotellets strategiska läge vid Sorrentokusten erbjuder möjlighet att besöka Amalfikusten och dess vackraste platser som Positano, Amalfi, Ravello, Maiori och Minori och öarna Capri, Ischia och Procida. Hotel Caruso är ett idealiskt val för dem som vill ha en lugn och avkopplande semester utan att ge upp det roliga och nattlivet som Sorrentos centrum erbjuder.

Hotel Caruso och dess utmärkta infinitypool

infinity pool i italien caruso hotell

Många semesterfirare vill dock kombinera badkul med skogsvandringar och bergsklättring. För dessa turister har vi valt två hotell med infinitypooler i Schweiz som exakt uppfyller de högsta standarderna i branschen.

På Cambrian Adelboden Hotel i de schweiziska Alperna kan du göra din semester varierad. Simning, cykling och vandring är favorit -tidsfördriv för de många gästerna från hela världen. På sommaren har du en hisnande utsikt över bergen från hotellets infinitypool och på vintern reflekteras de snötäckta bergstopparna i den. Varje syn här är vacker och uppmuntrar semesterfirare att fortsätta att söka och njuta av nära kontakt med naturen. Den bästa avkopplingen och massor av badkul garanteras här!

Titta på bergen i timmar

infinity pool Cambrian Adelboden Hotel i Schweiz

Underbara utsikter även på sommaren!

infinity pool Cambrian Adelboden Hotel och dess underbara utsikt

Det sista hotellet med en underbar infinitypool, som vi skulle vilja presentera kort för dig idag, är det välkända boutiquehotellet Villa Honegg i hjärtat av Schweiz. I hotellets spa -center eller ute i den oändliga poolen hittar du lugn och avkoppling du längtar efter, kropp och själ, och njuter av underbara semestrar i ett obeskrivligt bergslandskap. För att föreställa dig badglädjen i infinitypoolen mer realistiskt kan du lugnt titta på följande video!

Vi önskar dig en avkopplande semester på ett europeiskt hotell och massor av badkul i sin infinitypool!

infinity pool i Schweiz Villa Honegg

infinity pool i Grekland på ön Kreta

infinity pool världen över lefay resort och spa i Italien

infinity pool världen över katikies santorini grekland