Karnevalskostymidéer gjorda av papper Tara Keens modern

Formgivare visar fantastiska papper karneval kostym idéer

Det är fler och fler som strävar efter variation. Detta gäller både kostymidéerna för karneval och alla andra aspekter av livet.

Idag vill vi presentera en speciell konstnär från Trinidad. Hennes namn är Tara Keens-Douglas och har bara missat 2 karnevaler under de senaste tretton åren.

Hon säger själv att hon med tiden upptäckte kostymidéns speciella betydelse för karneval.

Man bryter sig ur vanan och blir något nytt och helt annorlunda

Karnevalskostymidéer från papper Tara Keens designer

Vi hittar rötterna till denna idé för några år sedan när konstnären fortfarande studerade arkitektur vid University of Waterloo i Kanada. Hon förvandlade idén om karnevalskostymerna till sin egen konstidé av hög kvalitet. Hennes sista projekt ägnades också åt detta ämne. Det kallades Ecstatic Spaces och var tillägnat förhållandet mellan arkitektur, kvinnokroppen och representation.

Tara Keens Carnival Costume Idéer och tradition

fantastiska papper karneval kostym idéer Tara Keens design

Tara Keens älskar denna inhemska tradition som hon kallar karneval. Hon beskriver det själv som en “extra-fysisk upplevelse”. Hon började i Trinidad. Hon har alltid väckt stor uppmärksamhet. Detta berodde främst på musiken och påkostade, bortsett från det välbekanta ramverket, konstnärligt utformade dräkter. Som i många andra länder var karnevalen den stora glädjen för den omänskligt lidande befolkningen där.

Det var också en av de sällsynta möjligheterna för dem att uttrycka sin personlighet

luftiga karnevalskostymidéer gjorda av papper Tara Keens

Under karnevalsäsongen fick du en slags räddning från den alldeles för svåra vardagen. För att kostymidéerna för karnevalen ska göra rättvisa mot ursprunget till denna tradition måste de ha en djup innebörd.

De måste symbolisera kommunikationsmedel och samtidigt tid och rum

exotiska papper karneval kostym idéer Tara Keens

I denna form har de inspirerats av olika artister genom åren, som gillar att framstå som djärva, kontroversiella och lite vulgära. Så bevarades karnevalens charm och karaktär.

De fyra olika typerna av kostymer

Papper karneval kostym idéer för Tara Keen

De karnevalskostymidéer som Keens-Douglas designade och sedan förverkligade baseras på följande fyra spiritualiserade ord:

Tilldelning (anslag), överdrift (överdrift), absorption (nedsänkning), spiritualisering (sublimering)Karnevalspapperdräktidéer från Tara Keens runt

Från karnevalskostymidéerna till utarbetandet

Karnevalskostymidéer från papper Keens

Det är också intressant att titta närmare på hur konstnären förverkligade dessa kostymidéer för karneval ur en rent teknisk synvinkel

Karnevalskostymidéer gjorda av papper Tara Keens -läge

Hon löste allt för hand. Hon drog, pressade, svepte runt för att få allt i form. Det var inte lätt att uppnå önskad volym.

Repdräkt

Paper Tara Keens rep karneval kostym idéer

Den kreativa processen påminner om att anpassa en modulär spik runt människokroppen. Konstnären jämför det med svansen på en drake.

fantastiska karneval papper kostym idéer Tara Keens kostym

I slutet vill vi avsluta med vad som är det viktigaste förenande kännetecknet för karnevalskostymerna och karnevalstanken: I alla stadier skakar de deltagarnas nuvarande fantasi.

Eller håller du inte med?

fantastiska karnevalskostymidéer gjorda av papper Tara Keen demo

Origami karnevalskostym

Kostymidéer karnevalspapper Tara Keens fashing

    Absolut hammare

fantastiska karnevalsmodellkostymidéer gjorda av papper

Pappersformulär     Kostymidéer karnevalspapper Tara Keens spets

  Utsökt design för karnevaler

Kostymidéer karnevalspapper Tara Keens bra