Uleiul de semințe de bob de ficat de înaltă calitate este unul dintre cele mai scumpe uleiuri din toate. Extracția greoaie și proprietățile remarcabile sunt principalele motive pentru aceasta. Este utilizat în numeroase produse cosmetice naturale ca ingredient miraculos sau, în cea mai pură variantă naturală, se aplică direct pe piele. Nu degeaba bucătarii de top folosesc și uleiul prețios pentru a oferi specialități rafinate acelui pep final. În postarea de astăzi veți afla mai multe despre cele mai importante efecte ale uleiului de semințe de bob de ficat. De asemenea, vă vom spune cum puteți utiliza singur uleiul și ce ar trebui să luați în considerare atunci când cumpărați.

Ulei de semințe de ficodiu – un tratament pentru piele

efect sănătos de ulei de semințe de ficat

Ce este uleiul de semințe de ficat?

Acest prețios ulei se obține din sâmburii uscați și presați la rece din bobul de pomi. Acestea sunt fructele înțepătoare ale cactusului Optunia Ficus Indica. Planta provine inițial din Mexic, dar acum este cultivată și în Maroc și Italia, precum și în alte țări din sudul Europei.

Poți mânca bobul de bob. De fapt, acestea sunt foarte sănătoase și au un gust excelent, la fel ca smochinele. Nu degeaba acestea sunt un ingredient popular în multe feluri de mâncare mexicane, alături de frunzele de cactus.

Fructele cactusului sunt fie roșii, fie galbene

Ulei din semințe de ficat de bob din bobul de ficus

Pentru a face un litru de ulei de semințe de ficat, în mod normal aveți nevoie de cel puțin 1 tonă de fruct. Acestea sunt recoltate o dată pe an și destul de intensivă în muncă, mai ales având în vedere numeroasele spini. După recoltare, pulpa este separată de semințe și acestea sunt apoi uscate. În mod tradițional, miezurile sunt presate la rece și așa se extrage uleiul.

Pereții sunt fructele desertului utilizate pe scară largă

ulei de semințe de ficat sănătos pentru piele

Ce efecte pozitive are petrolul??

Practic, întregul corp beneficiază de numeroasele substanțe vitale valoroase care se găsesc în uleiul de semințe de bob de ficat. Cu toate acestea, uleiul este cel mai bine cunoscut ca un elixir puternic anti-îmbătrânire. Utilizarea regulată ar trebui să netezească ridurile ușoare și mai profunde și să lase pielea feței să strălucească cu o strălucire proaspătă. În același timp, pielea devine în general catifelată și moale. De asemenea, este hidratat și întinerit în mod adecvat. Uleiul de semințe de ficare este de asemenea adesea preferat pentru petele de vârstă și alte daune vizuale la soare sau acnee.

Aplicați uleiul natural direct pe piele

femeia tânără folosește ulei de semințe de prickly ca îngrijire a pielii

Vă veți îndoi de toate aceste proprietăți pozitive, chiar mai puțin dacă vă uitați atent la ingredientele acestui ulei. Anume, conține:

  • Tocoferol – (din grupul vitaminei E)
  • vitamina C
  • substanțe vegetale secundare (fitosteroli, triterpene, beta caroten, acid ferulic etc.)
  • Acizi grași omega-6
  • Acizi grași Omega-9

Pielea matură poate beneficia în mod deosebit de acest lucru

ulei de semințe de ficare piele frumoasă

Datorită acestor ingrediente, uleiul dezvoltă efectul unui puternic antioxidant, are proprietăți antiinflamatorii și oferă pielii o umiditate valoroasă. Toate într-unul – un adevărat cadou de frumusețe din deșert.

Cum poți folosi ulei de semințe de ficat?

Uleiul este de obicei aplicat picătură cu picătură direct pe pielea feței curățată. Două sau trei picături ar trebui să fie suficiente. Acestea sunt apoi masate ușor. Nu numai fața poate fi tratată cu ea, ci și alte părți ale corpului în care pielea a devenit aspră și uscată. De asemenea, puteți adăuga ulei la alte produse cosmetice, cum ar fi creme sau măști de față.

Picături valoroase pentru mai multă umiditate și bunăstare

Îngrijirea pielii cu ulei de semințe de ficat

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când cumpărați?

Atunci când alegeți un ulei bun de semințe de ficat, nu trebuie să economisiți pe partea greșită. Prin urmare, este mai bine să evitați produsele prea ieftine. Acestea ar fi putut fi diluate sau completate cu aditivi dăunători. Pe de altă parte, preferă doar calitatea organică și puritatea de 100%. De asemenea, este extrem de important ca uleiul să fie obținut prin presare la rece și nu prin distilare chimică. Ar fi și mai bine dacă uleiul dvs. de semințe de pere va avea rute de transport mai scurte și ar proveni dintr-o țară europeană sau cel puțin din Maroc. Acest lucru economisește, de asemenea, mediului o mulțime de emisii de CO2.

Uleiul de semințe de pere de înaltă calitate are totul

ulei de semințe de fir de ficat efecte sănătoase

Convinge-te de această sursă de frumusețe naturală!

Faceți ulei din semințe de ficat din pere

De altfel, fructele coapte sunt foarte gustoase

ulei de semințe de cactus pere de cactus roșu

ulei de semințe de fir de cactus fructe galbene cactus

Amestecați câteva picături din acesta într-un ulei de transport în timpul masajului

ulei de semințe de ficat de masaj îngrijirea pielii

Aștept cu nerăbdare un ten curat și strălucitor! 

piele frumoasă cu ulei de semințe de ficare