sfaturi de viață fericită înțelepciune

Viață fericită în afara rolului victimei

Știi ceva despre psihologia aplicată? Știi ce înseamnă psihologii prin victime? Termenul în sine spune multe. Cu toate acestea, întrucât este vorba mai mult de o stare mentală decât de o situație reală, este nevoie de explicații mai detaliate.

Ceilalți sunt întotdeauna vinovați!

Pur și simplu, oamenii se simt nefericiți în rolul de victimă și îi învinovățesc pe alții pentru asta … Știi astfel de oameni? Te comporti uneori la fel? De fapt, poate o faci tot mai des?

Nu este bine și nu este rău

Dorim să vă asigurăm din timp că nu avem intenția de a judeca pe nimeni. Rolul victimei nu este un păcat – are explicația sa psihologică. Din păcate, este autodistructiv și afectează oamenii din jurul tău într-un mod negativ.

Acesta este motivul pentru care ajutorul profesional este uneori esențial

ajutor terapeutic viață fericită

Oricine poate intra în ea și, de fapt, toți o facem ocazional. Când devenim conștienți de aceasta, în mod firesc începem să lucrăm la depășirea ei. Când facem acest lucru, devenim mai puternici și mai fericiți.

Deci, nu vă fie frică să priviți această atitudine în față! După cum am spus, faptul că îți asumi rolul de victimă ocazional sau mai des nu este deloc atât de rău. Mulți oameni fac asta. Puțini oameni o mărturisesc și fac ceva pentru a o depăși. A face acest lucru este în sine o decizie curajoasă și ne scoate din rolul de victimă.

Simptomele

Ce simptome prezintă oamenii care joacă „rolul de victimă”? Acestea sunt comportamente și credințe care au în esență un lucru în comun: vă împiedică să trăiți o viață fericită.

Acest rol are adesea un impact și în viața de zi cu zi

omul de viață fericit a subliniat depresia

Viața este o provocare grea

Victimele văd lumea ca pe un loc rău. În opinia lor, toți oamenii sunt răi. „Ceilalți” ar face ceva mai degrabă rău decât bine pentru tine. Victimele găsesc ceva rău chiar și în cele mai bune situații.

Comunicare externă

Aici există două comportamente tipice. Astfel de oameni fie găsesc pe cineva căruia îi plâng permanent. Nu le interesează niciun alt mod de a privi lucrurile. Mai degrabă, vor confirmarea faptului că sunt într-adevăr victime. Pentru a scăpa de o astfel de persoană, trebuie pur și simplu să îi refuzi dreptul de a fi victimă. Da, acum veți număra și printre „ceilalți” și „băieți răi”, dar nu veți mai fi împovărați de energia lor proastă.

Evitați persoanele care se plâng în mod constant și emană energie negativă

viața fericită rolul victimelor se plâng

În a doua variantă, cea mai răspândită, persoanele cu rol de victime se retrag în depresie profundă

viață fericită tristețe depresie

Această alegere este probabil mai proastă. Nu numai că distruge șansele unei vieți fericite mai târziu, dar poate avea și consecințe grave asupra sănătății.

Să vă binecuvânteze

De cele mai multe ori persoanele cu rol de victimă au multe probleme de sănătate datorită atitudinii negative, autodistructive.

Se vor adânci mai mult în timp, dacă nu își vor schimba mentalitatea

viață fericită stabilitate cardiacă sănătoasă

Motive pentru a fi victimă

Când și de ce o persoană alege să joace rolul de victimă în loc să construiască o viață fericită? Este foarte individual. Din păcate, acest lucru are mult de-a face cu creșterea acasă. Când părinții joacă rolul de victimă, copiii cresc simțind că acesta este modul normal de viață.

De aceea, oferiți copiilor voștri o abordare deschisă, curajoasă și pozitivă a vieții

viață fericită creșterea părinților

Mai mult, asumarea rolului de victimă ar putea fi legată de cererile prea mari și de sentimentul de a fi copleșite. Dacă am fi prea des în situații în care am eșuat, s-ar putea ajunge la asta.

O adevărată nenorocire ar putea fi motivul. Pierderile, accidentele, atacurile de violență ne lovesc uneori atât de tare încât trăim sub influența lor depresivă mult după ce au avut loc.

Amintiți-vă, înțelegeți, depășiți

În opinia noastră și, de asemenea, conform opiniei multor psihologi de succes, afirmațiile nu sunt de niciun ajutor. „Persoanele victime”, care suntem cu toții, în principiu, uneori, ar trebui să le exploreze sentimentele. Întrebați-vă individual dacă și de ce vă simțiți victimă. Când ți s-a întâmplat prima dată asta? Este o „tradiție de familie” să fii nefericit? Adesea ajungem la răspunsurile corecte intuitiv. Ele pot fi logice, dar nu neapărat. Dacă simți că nu ți-a plăcut copilul, s-ar putea să fii adevărat, chiar dacă nu ai amintiri ale vremii. Acestea tocmai au fost păstrate la un nivel intuitiv.

De asemenea, pot afecta relația de dragoste mai târziu

viață fericită relații de dragoste comunicare

Ajută-i pe ceilalți

Îi poți ajuta pe alții doar dacă își doresc cu adevărat … sau dacă ești un psiholog excelent … Sprijinul ar trebui să vină mai puțin cu reproșuri și mai mult decât înțelegere.

Încearcă să lucrezi cu această persoană pentru a afla de unde provin atitudinile lor negative

viață fericită dragoste relație familie

Ce ar trebui să faci după aceea?

Ce ar trebui să facem după ce am conștientizat când și cum am devenit victime? În primul rând, nu ar trebui să încetați niciodată să îl căutați. Majoritatea oamenilor dau peste mai multe răspunsuri. Fiecare suplimentar este de obicei fie mai adânc în noi, fie ne arată un aspect diferit al aceluiași lucru.

Dar asta este aproape tot ce trebuie să faci. De îndată ce înțelegem rolul victimei ca atitudine, l-am depășit în mare măsură. Ne uităm la el și asta înseamnă că nu mai face parte din noi. Acum ne îndepărtăm de el mai încet sau mai repede. Unde? La noi modele de comportament și la o viață fericită. Foarte bine?

Eliberați-vă de rolul victimei și experimentați libertatea reală!

experiență de viață fericită fericirea să fie liberă

 Rămâneți în aer curat cât de des posibil și faceți suficient exercițiu

viata fericita sport aer curat natura

Yoga este, de asemenea, o strategie recomandată

viață fericită yoga meditație sportivă

Nu uitați de echilibrul dintre viața profesională și cea privată!

viața fericită realizează echilibrul între viață și viață profesională