Astăzi vorbim despre o legumă de iarnă care, din câte știu și cred, nu este din păcate prea populară. Cu greu există o persoană care să nu le poată recunoaște pe piața săptămânală. Arată ca un nap normal, dar are o culoare magenta excepțional de profund saturată. Exact! Articolul de astăzi este despre Majestatea Sa – sfeclă roșie și calitățile sale de sănătate și culinare.

Este timpul să aflați despre beneficiile sfeclei roșii

Sfeclă roșie proaspăt culeasă

Aranjați sfecla roșie

origine

Sfecla roșie sau sfeclă roșie provine din regiunea mediteraneană și a fost adusă în Europa Centrală și de Vest de către romani. În Germania, sfecla roșie este o legumă tipică de iarnă. Bietul elvețian și sfecla de zahăr sunt legate de sfeclă roșie. Toate cele trei sunt de obicei gata pentru recoltare în iulie și august. În Elveția, Austria și Beyern legumele roșii sunt cunoscute sub numele de Rande sau Rahner. Tuberculul se folosește cel mai adesea crud sau gătit, dar frunzele vin și ele în multe cazuri.

Legumele puternic colorate sunt bune pentru vezica biliară și ficat

Taiat sfecla rosie

Culoarea tipică și forma specială a sfeclei roșii sunt imediat recunoscute

Roz sfeclă roz

Inima și vasele de sânge beneficiază, de asemenea, de legume sănătoase

Rădăcină de sfeclă roșie

Sănătate

Culoarea roșu aprins a legumei se datorează concentrației ridicate de betanină, motiv pentru care planta a fost folosită ca colorant alimentar pentru o vreme. Roșul sfeclei stimulează, de asemenea, funcția celulelor hepatice și menține bila sănătoasă. La rândul său, aceasta asigură un metabolism adecvat și o excreție bună.

Inima și vasele de sânge sunt menținute în formă și în formă prin consumul de sfeclă roșie. Calitatea sfeclei roșii reglează tensiunea arterială și îmbunătățește starea de spirit. Proprietățile de legare a sângelui sunt, de asemenea, prescrise pentru sfeclă roșie, datorită conținutului său abundent de fier. Sfecla roșie donează, de asemenea, acid folic și este recomandată în special femeilor însărcinate.

La fel ca multe legume, sfecla roșie este, de asemenea, gata pentru recoltare în august

Plantă sfeclă roșie

Sfecla roșie alungă durerea în lunile întunecate și crește buna dispoziție

Taiat sfecla rosie

Tuberculul sfeclei este bogat în fier și acid folic

Felii de sfeclă roșie

Culinar

Tuberculul de sfeclă roșie este mai des vândut pe piață ca o plantă întreagă, deși ambii sunt potriviți pentru consum. Tuberculul roșu poate fi transformat într-o salată cu morcovi și mere. Sucurile proaspete combinate cu țelina revigorează corpul, mai ales în lunile întunecate și reci. Cunoaștem sfecla roșie cu cartofi fierți ca garnitură la somonul afumat și fileurile de hering. Paharele cu borș se vând în delicatese din Rusia – o supă de legume care este foarte tipică Europei Centrale și de Est și conține sfeclă roșie. Gazpacho are, de asemenea, un gust bun din sfeclă roșie și cu siguranță trebuie încercat.

Multe rețete de desert sunt din ce în ce mai combinate cu sfeclă roșie, dar despre asta vom scrie în a doua parte a acestui articol!

Până atunci, distrează-te frumos!

Sucurile de legume proaspete nu trebuie să lipsească toamna și iarna

Sfecla roșie aproape

Sucul de sfeclă roșie revigorează și curăță corpul

Gazpacho de sfeclă roșie

Sucul de sfeclă roșie are un efect de legare a sângelui

Suc de sfeclă roșie

Gazpașul din legume roșii este simplu, sănătos și original

Borș de sfeclă roșie

Somon afumat sau șuncă de Parma – sfecla roșie merge întotdeauna bine cu o cină ușoară

Somon de sfeclă afumată