Sezonul rece și umed este din nou în marș și aduce cu sine dureri corporale incomode, răceli, curgerea nasului și tuse enervantă. Și chiar dacă încercați să duceți o viață sănătoasă, se întâmplă și, desigur, la timp în noiembrie: vă treziți dimineața și frigul este acolo. Însoțitorul obișnuit al răcelii obișnuite este tusea uscată. Și dacă credeți că acest lucru este inofensiv și nu aveți nevoie de zile liniștite pentru a vă recupera, vă înșelați cu adevărat. Există de fapt unul sau mai multe remedii casnice pentru tuse uscată care sunt utile și puteți face singur un sirop eficient pentru tuse?

Mulți oameni se întreabă același lucru de nenumărate ori. Astăzi dorim să oferim mai multe răspunsuri la această întrebare și, de asemenea, să împărtășim rețete și idei. Pentru toți cei care consideră că răcelile și tusea pot fi tratate numai cu remedii casnice, scriem postarea de astăzi. Cu toate acestea, vă sfătuim să vizitați întotdeauna medicul de familie mai întâi.

Este întotdeauna bine să știți că există și remedii casnice pentru tusea uscată

Omul tuse

Ce se înțelege prin remedii casnice pentru tuse uscată?

Vă puteți face propriul sirop pentru tuse rapid și ușor. Dar hai să clarificăm mai întâi ce se înțelege prin remedii casnice pentru tuse.

S-ar putea să fie o surpriză pentru dvs., dar remedii casnice pentru tuse uscată sunt multe alimente, condimente și ierburi pe care le consumăm în fiecare zi.

În partea de sus a listei se află mierea. Ar trebui să vină de la apicultor pur și cât mai direct posibil. Dar este suficient dacă îl cumpărați în magazinul de produse naturiste. Ceapa este, de asemenea, considerată un remediu puternic pentru tuse uscată. Se spune că uleiul de semințe negre și ceaiul de cimbru sunt la fel de eficiente împotriva tusei. Un remediu casnic foarte popular, puternic și foarte hrănitor pentru tuse și răceli uscate este supa de pui de casă.

Puteți face singur și rapid un sirop eficient pentru tuse, care este benefic atât pentru adulți, cât și pentru copii

remedii casnice pentru tuse uscată fac sirop de tuse singur cimbru

Faceți singur sirop pentru tuse

Puteți face singur sirop pentru tuse și la ce ar trebui să aveți grijă? Ceea ce ajută împotriva tusei și este siropul pentru tuse pentru copii mult diferit de cel pentru adulți?

Nu le puteți oferi copiilor foarte mici condimente fierbinți. De asemenea, obținerea unui copil mic să mănânce ceapă crudă sau ridiche este, în general, dificilă. Prin urmare, ar trebui să încercați să faceți siropul pentru tuse cât mai gustos posibil, dacă doriți să-l dați unui copil.

Uleiul de semințe negre are un efect rapid împotriva tusei uscate

remedii casnice pentru tuse uscată fac tu însiropul pentru tuse

Suc de ceapă cu miere

Această rețetă vă va face să plângeți, dar are un efect de recuperare rapidă. Luați o ceapă, curățați-o și frecați-o într-un borcan cu gem. Cu ajutorul unei site, stoarceți doar sucul din ceapă și amestecați-l cu 2-3 linguri de miere. Luați acest sirop de 3 ori pe zi.

Două remedii casnice celebre care te ajută să tuși sunt ceapa și mierea 

remedii casnice pentru tuse uscată fac sirop de tuse singur ceapă și miere

Ridichea neagră

Din nou, claritatea unui soi de legume ajută. Luați un peruș negru și faceți o gol cu ​​un cuțit. Scopul este de a permite sucului de ridiche să curgă prin jgheab. Pune ridichea pe un pahar și umple golul cu miere. Acum așteptați cu răbdare până când cel puțin o linguriță de sirop a picurat în el. Siropul trebuie luat de trei ori pe zi.

Combinată cu miere, ridichea neagră poate fi, de asemenea, foarte benefică 

remedii casnice pentru tuse uscată fac sirop de tuse singur ridiche neagră

Sirop de tuse pentru copii

Mai ales atunci când vine vorba de copii mici, doriți să mergeți ușor pe stomac și să recurgeți la medicamente cât mai rar posibil. Desigur, acest lucru nu este întotdeauna posibil, dar este totuși bine să ai la îndemână câteva remedii naturale rapide și naturale pentru tuse uscată.

În cantități mici, mierea este de asemenea bună și sănătoasă pentru copiii foarte mici 

remedii casnice pentru tuse uscată fac sirop de tuse singur miere

Multe fructe și legume devin balsamuri vindecătoare atunci când sunt plasate în miere 

remedii casnice pentru tuse uscată fac siropul de tuse singur ceea ce ajută împotriva sucului de ceapă lingură liniștită

Rețete cu sirop de tuse:

Lingură de ghimbir

1 lingură de mentă

3 căni de apă

1 cană miere

Remediul casnic pentru tuse uscată ar trebui să fie gustos și atractiv pentru copiii mici 

remedii casnice pentru tuse uscată fac siropul de tuse singur, copil și mamă

Curățați și tăiați ghimbirul. Adăugați menta și bucățile de ghimbir în apă și aduceți la fierbere. Când lichidul s-a evaporat pe jumătate, lăsați-l să se răcească încet. Apoi amestecați-le bine cu mierea. Luați o linguriță de 3 ori pe zi înainte de mese.

Ceaiul din plante ca remediu pentru tuse uscată

Ierburile au multe proprietăți bune, motiv pentru care ceaiurile din plante merită să fie consumate zilnic. Unii ajută și împotriva tusei

Există multe motive întemeiate pentru care consumul de ceai a devenit un ritual atât de important

remedii casnice pentru tuse uscată fac siropul de tuse singur

Ceai din rădăcină de lemn dulce

Acest ceai este antiinflamator și are un gust plăcut. Dar te poți bucura de ea doar în cantități mici.

Ceaiul este făcut din 2 lingurițe de rădăcină de lemn dulce și 1 cană de apă clocotită. Lăsați ceaiul să se absoarbă timp de aproximativ 15 minute și apoi beți-l cu înghițituri mici.

Fie că utilizați cimbru ca un ceai vrac sau ca un ulei esențial, veți beneficia întotdeauna de el 

remedii casnice pentru tuse uscată fac sirop de tuse singur cimbru

Ceai de cimbru

Multe proprietăți bune sunt prescrise ceaiului de cimbru. Are un efect antibacterian, antiseptic și, de asemenea, dezinfectant. Cel mai bine este să cumpărați ceai de cimbru vrac de la farmacie și să îl aduceți la fierbere. Floarea de bătrân, balsamul de lămâie și menta se potrivesc bine cu ea.

Gargară cu sare ajută la tuse, dar și la răceli și dureri de cap 

remedii casnice pentru tuse uscată fac sirop de tuse singur sare

Gargară împotriva tusei

Capota nu este chiar plăcută, dar foarte utilă. Gargara spală întreaga zonă a gâtului și o curăță de bacterii. De asemenea, puteți face gargară preventivă dacă vă gândiți la asta. Cel mai simplu lucru este să faci gargară cu apă sărată. Pentru a face acest lucru, luați o linguriță de sare de mare și dizolvați-o în 250 ml de apă caldă. Gargară cu el de câteva ori pe zi.

Gargară se poate descurca bine și cu diferite tipuri de ceai și, de asemenea, cu bicarbonat de sodiu 

remedii casnice pentru tuse uscată fac sirop de tuse singur apă sărată

De asemenea, puteți prepara ceai de salvie sau puteți utiliza soluție de bicarbonat de sodiu și puteți face gargară în același mod.

Salvie dezinfectează și funcționează bine împotriva inflamației 

remedii casnice pentru tuse uscată face sirop de tuse singur copil la medic

Aromaterapie și inhalare

Inhalare: Într-un castron cu apă fierbinte, picurați 3 picături de ulei de arbore de ceai și 1-2 picături de ulei de eucalipt. Îndoiți-vă peste castron și acoperiți-vă capul cu un prosop. Respirați adânc. Faceți o pauză și repetați de încă 3-4 ori.

remedii casnice pentru tuse uscată fac sirop de tuse singur acasă

Lampă aromă:

Dacă folosiți o lampă de aromă, puteți lua toate uleiurile esențiale care au un efect de curățare și calmare. Uleiul de cimbru relaxează bronhiile și purifică aerul. Uleiul de semințe negre, care are un efect expectorant și antiseptic, este, de asemenea, foarte recomandat. Uleiul de salvie și uleiul de mirt pot, de asemenea, să funcționeze bine împotriva tusei uscate.

remedii casnice pentru tuse uscată fac tu însiropul pentru tuse

Ce ajută împotriva tusei?

Sunt foarte mulți oameni cărora nu le place ceaiul. Pot suge bomboane pe bază de plante, mesteca semințe de chimen negru și își pot menține gâtul și picioarele calde. În orice caz, tusea trebuie tratată în timp util, astfel încât să nu devină cronică.

remedii casnice pentru tuse uscată fac siropul de tuse singur