Postul terapeutic este prea dificil, prea lung și cu greu poate fi susținut? Mă glumești? Vorbești serios când spui asta! Nu trebuie să fie așa. Pentru că puteți încerca doar cu luna în așa-numitele zile Ekadashi. Așa cum fac yoghinii de milenii, tot mai mulți oameni din întreaga lume îl aleg. Scopul: nu numai să scapi de kilogramele în exces, ci mai ales să realizezi un echilibru plăcut între corp, minte și suflet.

Post terapeutic cu luna

lună plină mare post terapeutic post ekadashi zile yoga detox

Ekadashi – zile de post

Cuvântul „Ekadashi” înseamnă „unsprezece” în sanscrită și asta înseamnă a unsprezecea zi după luna nouă și după luna plină – zilele Ekadashi. Aceasta înseamnă că există întotdeauna două zile de post pe lună – un total de 24 de zile Ekadashi pe an. Postul propriu-zis are loc de la răsăritul soarelui în ziua Ekadashi până la răsăritul zilei următoare.

Yoghinii puternici cu post și cu experiență nu consumă alimente sau chiar apă în acest timp. Această variantă a lui Ekadashi este într-adevăr prea extremă și nu este prea recomandată pentru începători și, în general, pentru viața noastră de zi cu zi stresantă. De fapt, nu este recomandabil să faceți acest lucru. Postul terapeutic în conformitate cu principiul Ekadashi poate fi mult mai blând și suficient de eficient pentru tine, în funcție de starea fizică și psihologică individuală și de atitudinea interioară..

Sucurile proaspăt stoarse sunt recomandate în special pentru postul terapeutic Ekadashi

post terapeutic de zile ekadashi cura detoxifiere

De ce ar trebui să postim în zilele Ekadashi din toate locurile??

Postul terapeutic funcționează mult mai bine în zilele Ekadashi și nu este o coincidență. Există o explicație foarte plauzibilă pentru acest lucru. După cum sa menționat deja, Ekadashi depinde de ciclul lunar. Și dacă s-a dovedit că luna poate influența mareele mării, atunci cu siguranță are și un rol important pentru organismul uman. Pentru că, după cum știm cu toții, corpul nostru este format din până la 70% apă. Luna în sine este plină de trei sferturi în fiecare zi Ekadashi și efectul său asupra corpului nostru este, prin urmare, cel mai benefic în acest moment pentru ameliorarea și autocurățarea sau, cu alte cuvinte, pentru postul terapeutic de succes.

Scopul mai profund al postului pe Ekadashi este acela de a purifica sufletul și spiritul în același timp și de a lucra pentru eliberarea și iluminarea lor. De aceea, în general, în aceste zile este recomandat să meditați mai profund și să evitați emoțiile negative. Dacă din diverse motive nu puteți face lipsă de alimente și lichide într-o astfel de zi, atunci puteți încerca cel puțin să fiți mai prietenoși și mai pozitivi, să vorbiți mai puțin sau să faceți fără dispozitive electronice.

Aflați când sunt exact Zilele Ekadashi 2018 Aici.

Post terapeutic și meditație lunară la Ekadashi

post terapeutic mondpfases ekadashi zile detox vindecare

Pierderea naturală în greutate datorită lui Ekadashi

Una dintre numeroasele consecințe pozitive ale acestui tip de post terapeutic este pierderea în greutate. Chiar și începătorii declară că au pierdut cel puțin 2-3 kilograme după primele luni cu Ekadashi. Această pierdere în greutate este, de asemenea, sănătoasă și durabilă și nu este urmată de niciun efect enervant de yo-yo. Deoarece aici propriile puteri de vindecare ale corpului sunt puse într-un mod complet natural, sistemul imunitar este întărit și metabolismul este accelerat. Pe scurt: corpului i se oferă o pauză plăcută.

Postul terapeutic obișnuit și scurt pe Ekadashi este mult mai ușor de realizat decât un post convențional, care durează șapte sau mai multe zile și, prin urmare, este foarte potrivit chiar și pentru începători. Desigur, ar trebui să alegeți varianta potrivită a postului Ekadashi și să nu săriți imediat în apa rece.

prudență! Copiii mici, femeile însărcinate și bolnavii, persoanele slăbite nu au voie să participe la Ekadashi în forma sa clasică și strictă.

Fructele organice proaspete sunt perfecte pentru postul dumneavoastră terapeutic

fructe de post terapeutic de dezintoxicare dieta ekadashi

Ce variantă Ekadashi este potrivită pentru dvs.?

Răspunsul la această întrebare este foarte individual și toată lumea ar trebui să găsească în cele din urmă cea mai bună variantă pentru ei înșiși. În principiu, se aplică celor care nu postesc strict: nu ai voie să mănânci fasole și cereale în aceste zile. Fructele și legumele proaspete sunt recomandate mai întâi, de preferință sub formă de sucuri proaspăt stoarse. O mulțime de apă și ceaiuri neindulcite, decofeinizate sunt deosebit de benefice aici. Dacă acest lucru nu este suficient pentru dvs., puteți avea și câteva nuci și semințe.

În funcție de sezon, zilele Ekadashi oferă diferite fructe proaspete, cum ar fi căpșuni, cireșe și pepeni verzi, care sunt ideale pentru postul dumneavoastră terapeutic. Sfecla roșie nu este recomandată legumelor. Apa cu lămâie și ceaiul de ghimbir sunt adevărate clasice și aici. Puteți adăuga puțină miere sau sirop de arțar după gust. Asigurați-vă că toate alimentele sunt de înaltă calitate organică, în special în timpul postului. B. din Bioland, Alnatura sau Demeter.

Ekadashi post, de asemenea, în birou

ekadashi post terapeutic în birou cu fructe și nuci

Sfaturi suplimentare pentru postul terapeutic pe Ekadashi

Începeți să vă pregătiți pentru postul terapeutic propriu-zis cu o zi înainte, nu numai mental, ci și nutrițional. Cina dvs. ar trebui să fie ușor de digerat și, dacă este posibil, să aibă loc nu mai târziu de 18:00 – 19:00. Orezul sau pastele cu legume aburite ar fi perfecte. Desigur, consumul de alcool nu este recomandabil în acest caz.

Cel puțin când Ekadashi este sărbătoare publică sau sunteți în vacanță, încercați să opriți telefonul mobil și să evitați utilizarea dispozitivelor electronice. O mică retragere de e-smog vă va oferi energie pozitivă suplimentară și va face postul terapeutic și mai eficient.

În plus, există deja numeroase aplicații Ekadashi care îți vor aminti întotdeauna următoarea Ekadashi la timp. Mai ales dacă nu sunteți obișnuiți cu postul cu luna, acestea pot fi un ajutor de încredere.

Găsiți-vă echilibrul interior cu postul terapeutic bazat pe principiul Ekadashi!

post terapeutic meditație ekadashi plajă

Meditează regulat

dezintoxicare terapeutică de post ekadashi

Bea ceai de ghimbir cu lămâie și mentă mai des

ceai de ghimbir lamaie terapie de post ekadashi

Repede cu sucuri proaspăt stoarse din fructe și legume

sucuri proaspăt stoarse ekadashi post terapeutic

suc de legume ekadashi post terapeutic

Salatele de fructe proaspete sunt, de asemenea, printre cele mai populare mese la Ekadashi

ekadashi de post terapeutic cu salată de fructe

Mere organice așa

consumul de mere sănătos ekadashi zile post terapeutic

Fructele de vară bogate în fibre precum căpșunile, zmeura și murele sunt pur și simplu o necesitate

ekadashi cel mai benefic detoxifiere yoga cu căpșuni

căpșuni terapeutice de post mure vara ekadashi

De asemenea, puteți adăuga fructe nuci și semințe

zile terapeutice de post ekadashi cu chia de fructe și nuci

Datele organice sunt perfecte pentru a sparge postul a doua zi

posturi terapeutice date ekadashi

Transformă postul terapeutic într-o parte permanentă și benefică a vieții tale!

dieta terapeutică de post ekadashi yoga