O dietă echilibrată asigură o bună dispoziție

În prima parte a articolului am explicat că stilul nostru de a mânca are o influență puternică asupra bunei dispoziții și a dispoziției proaste. Am argumentat, de asemenea, de ce am vorbi mai degrabă despre „rea dispoziție” decât despre depresie. În al treilea rând, v-am spus că listele de mâncare „bună” și „proastă” sunt orientative. Nu sunt o necesitate! Este important ca fiecare să afle pentru sine ce este bun și rău pentru ei.

Dieta echilibrată – faceți un plan personal de nutriție

nutriție echilibrată bea cafea sănătate

Este important să citiți toate aceste notificări înainte de a consulta listele de mai jos. Mai bine să reveniți la primul articol dacă nu l-ați citit cu atenție sau deloc. Este important să citiți următoarele sfaturi privind alimentele cu atitudine corectă.

Dieta echilibrată – trăiește sănătos și fericit

alimentatie sanatoasa mancare buna ciocolata neagra

Obțineți alimente care să vă țină de bună dispoziție

alimentatie echilibrata alimentele omega-3 sanatoase

Alimente care sunt rele pentru starea ta de spirit

Vom începe cu alimentele proaste. Dar sunt comune și populare. Unii oameni chiar cred că își vor îmbunătăți starea de spirit. Este o iluzie. Unele dintre ele ne oferă energie și o bună dispoziție la început, dar pe termen lung ne fac dependenți și ne umplu corpul de toxine..

Zahar rafinat

Zaharul rafinat este un exemplu tipic al riscului de dependență tocmai descris. Adăugarea actuală de zahăr ne îmbunătățește starea de spirit, dar reducerea bruscă ulterioară a cantității duce la ceva de genul mahmurelii … Și ne otrăvim corpul și prevenim răspândirea de substanțe sănătoase în el.

Înlocuitori artificiali ai zahărului

Unii vor să evite efectul descris tocmai folosind înlocuitori de zahăr. De fapt, acestea o înrăutățesc. Acestea suprimă producția de serotonină și, prin urmare, sunt dușmani și mai mari ai bunei dispoziții.

Opinia generală este că este mai bine să reduceți zahărul

praline dietetice echilibrate reduc zahărul

Acizi grași trans

Consumul regulat vă înfundă vasele de sânge și împiedică sângele să ajungă la creier. Astfel, pe termen lung, contribuiți la o stare proastă.

alcool

Alcoolul ne afectează pur și simplu sistemul nervos.

cofeină

Pentru unii oameni, cofeina poate avea, de asemenea, un efect negativ asupra dispoziției lor. Dacă sunteți sensibil la această substanță, veți dormi prost. Acest lucru duce automat la o stare foarte proastă a doua zi.

Cofeina este sănătoasă sau nu?

nutriție echilibrată cafea posibil motiv rău dispoziție

Antibiotice și alte medicamente

Dacă luați medicamente prea des, suprimați procesele naturale de vindecare din organism. Aceste procese sunt promovate artificial și corpul nostru uită să recunoască semnalele în funcție de care pot fi activate. Avem nevoie de tot mai multe medicamente noi și noi și dezvoltăm un fel de dependență de ele. Pe termen lung, dependența este întotdeauna rea ​​pentru o bună dispoziție.

Diferitele medicamente sunt adesea cauza unei stări proaste

dieta echilibrată planul de a mânca starea proastă

Mancare pentru buna dispozitie

Mâncarea sănătoasă și o dietă echilibrată sunt foarte bune pentru starea noastră de spirit. Dar există unele tipuri de alimente care, în cazuri urgente, ne readuc în echilibrul dorit mai repede decât celelalte. Cel puțin asta este adevărat pentru majoritatea oamenilor.

Alimente care susțin sănătatea sistemului gastro-intestinal.

O variantă este aceea că stimulăm sistemul gastrointestinal cu alimente sănătoase. Toate alimentele care au dovedit beneficii în acest sens sunt sănătoase. Ceaiul și ierburile ar putea ajuta, de asemenea.

Nu uitați să beți ceai mai des

alimentație sănătoasă plan de nutriție bea ceai

Cultivarea ierburilor acasă – practic și sănătos în același timp

alimentație sănătoasă ierburi la domiciliu plantarea sănătății

Puterea vindecătoare a plantelor

alimentație sănătoasă bună dispoziție ierburi sănătate

Antioxidanți

Antioxidanții sau alimentele care le conțin, ne eliberează organismul de poluanți. Acest lucru activează procesele naturale și asigură automat o stare de spirit mai bună. Alimentele bogate în vitamine B și C sunt deosebit de importante.

Amestec de fructe – proaspete, colorate și sănătoase

nutriție echilibrată antioxidanți fructe

Mănâncă fructe și legume – corpul nostru are nevoie de antioxidanți

alimente sănătoase antioxidanți fructe legume bună dispoziție

Capere

Conform cunoștințelor actuale, caperele conțin multă quercetină, de fapt mai mult decât orice alt aliment din lume. Consumul său are un efect foarte benefic asupra dietei noastre echilibrate și a bunei dispoziții.

Ai încercat vreodată să faci ceva cu capere??

mananca sanatos caper mananca sanatos

ciocolată

Aici vorbim despre ciocolata neagră neagră fără zahăr. Toate celelalte soiuri au mult zahăr și, prin urmare, sunt foarte dăunătoare.

Ciocolata neagra – un rasfat sanatos

alimentatie sanatoasa ciocolata neagra mananca sanatate sanatoasa

Omega 3

Acizii grași omega-3 sunt foarte importanți pentru sănătatea creierului și, prin urmare, și pentru o bună dispoziție.

Peștele conține acizi grași omega-3, motiv pentru care este deosebit de sănătos

alimentație sănătoasă omega-3 mănâncă pește

Ierburi Johannis

În sfârșit, astăzi am dori să vă atragem atenția asupra plantei medicinale sunătoare. Sunătoarea adevărată este unul dintre cele mai utilizate remedii pentru o stare proastă!

Sunătoarea are un efect pozitiv asupra sănătății

nutriție echilibrată Sunătoare stil de viață sănătos

Descoperiți proprietățile pozitive ale sunătoarei

nutriție echilibrată Sunătoare Sfaturi de alimentație sănătoasă

Cum te simți după ce ai citit articolul tău? Pentru a avea o dietă mai echilibrată, cel mai important lucru de făcut este să vă ascultați intuiția și sentimentele interioare.

Ascultă-ți organismul

nutriție echilibrată reduce nutriția corectă a zahărului