Sănătos și delicios – pește și fructe de mare

Peștele și diferitele tipuri de fructe de mare sunt asociate în majoritatea cazurilor cu briza mării și soarele, plimbările lungi pe plajă și senzația caldă de vară. Fructele de mare, care sunt populare pentru tineri și bătrâni din întreaga lume, sunt considerate o delicatese delicioasă, dar în același timp sănătoasă și hrănitoare. În Japonia, oamenii trăiesc cel mai mult în medie – dat fiind faptul că obiceiurile și interesele lor alimentare sunt determinate în principal de pește și fructe de mare, orez și soia, aceste statistici oferă cea mai mare dovadă a valorii nutritive ridicate a fructelor de mare. Japonezii mănâncă de 50 de ori mai mult pește, de 17 ori mai mult orez și de 3 ori mai mult cereale decât europenii. În plus, fructele de mare sunt privite ca un aliment dietetic – bucătăria japoneză conține de 2 ori mai puține calorii comparativ cu dieta zilnică a altor națiuni. În ultimii ani, cercetătorii au descoperit cochilii de scoici fosilizate într-o peșteră din sudul Spaniei. Din aceasta s-a ajuns la concluzia că chiar și neanderthalienii, precum Homo sapiens, au mâncat nu numai carne, ci și fructe de mare în urmă cu mai bine de 150.000 de ani. Destul de uimitor, nu-i așa …?

Tipuri de fructe de mare – ce știi exact despre fructele de mare?

tipuri de fructe de mare delicioase de mâncat

Fructele de mare sunt destul de bogate în mulți nutrienți esențiali, vitamine și minerale – conțin aproape la fel de multe proteine ​​ca și carnea, dar sunt mai puține în calorii. În plus, toate tipurile de fructe de mare conțin numeroși antioxidanți, aminoacizi importanți care accelerează metabolismul și, prin urmare, sunt ușor și rapid prelucrați de organism.

Fructele de mare vă oferă acizi grași nesaturați omega-3 și omega-6 de neînlocuit și au un nivel ridicat de vitamine A, D, E și B, calciu și iod. Zincul ajută pielea să-l hidrateze în zilele toride de vară. Fructele de mare protejează organismul de pneumonie cronică și infecții virale și au un efect pozitiv asupra sistemului imunitar.

Apropiați-vă de lumea marină!

Aveți nevoie doar de lămâie, usturoi și pătrunjel atunci când pregătiți fructe de mare pentru a crea un gust unic, care nu va fi uitat mult timp după aceea. Dacă adăugați o picătură de vodcă sau vin alb în timp ce gătiți, puteți scăpa de mirosul uneori greu al mării! Dar ce anume îți place cel mai mult din gama diversificată de fructe de mare?

Tipuri de fructe de mare – scoicile se disting prin gustul lor rafinat!

specii de fructe de mare midii delicioase

  • Midiile sunt printre cele mai populare specialități din fructe de mare și sunt al doilea cel mai frecvent extras fructe de mare (după stridii) din apele lumii. Aproximativ 25.000 de specii de midii sunt cunoscute în lume, cu scoica de fasole neagră și borerul alb printre cele mai apreciate. Și ce putem spune despre celebrele scoici? Fără aceasta, bucătăria franceză și-ar fi pierdut farmecul inconfundabil cu mult timp în urmă! Dar cum a fost inventat numele acestei specii de midii? În Evul Mediu, pelerinii de pe Camino de Santiago adunau scoici de pe plajă și le atârnau pe haine ca dovadă că au vizitat de fapt locul sfânt. Scoicile locuiesc acum pe fundul mării cu o adâncime de 5 până la 40 de metri în apă pe coasta atlantică a Franței și Spaniei.

Racii pot fi cumpărați în magazine oricând și pregătiți într-un mod delicios

cancer de specii de fructe de mare

  • Racii sunt disponibili în magazine tot timpul anului – atât în ​​stare proaspătă, cât și congelată. Aceste fructe de mare sunt bogate în fosfor și fier.
  • Stridiile trebuie curățate bine cu o perie înainte de a fi consumate – mai întâi spălați-le, apoi deschideți-le cu un cuțit ascuțit și spălați din nou carnea din nou destul de bine. Aceste fructe de mare au un gust foarte bun, chiar și atunci când sunt consumate aspre cu puțin suc de lămâie. Sunt o adevărată delicatesă și sunt considerate, de asemenea, un afrodiziac!
  • Cunoaștem astăzi peste 2000 de specii de creveți. Creveții din Golful Dublin sunt exemplarele cele mai mari, urmate imediat de creveții rege (creveți uriași) și creveții tigru, care sunt cei mai frecvenți în Germania. Cu ajutorul unui pic de usturoi, vin alb și ulei de măsline, puteți transforma acest fruct de mare într-un fel de mâncare excelent. Cu toate acestea, curățarea atentă înainte de gătit este obligatorie și aici și nu trebuie subestimată!

Tipuri de fructe de mare –

Creveții se pregătesc rapid și lasă un gust de neuitat în gură!

specii de creveți de fructe de mare

  • Homarul este cel mai mare organism viu canceros – aproximativ 163 de specii sunt cunoscute în lume. Acest fruct de mare este destul de confortabil în apă rece. În Canada, cel mai mare homar din istorie a fost scos din ocean – cu o greutate de 20 kg și la vârsta de peste 100 de ani, exemplarul a vrăjit și a uimit întreaga lume! Alegeți întotdeauna cei mai mari homari de pe piață pentru a obține mai mult din carnea lor delicioasă.
  • Calmarii locuiesc în lacurile tropicale și sunt o delicatesă marină preferată.
  • Pregătirea octopodelor este o adevărată provocare pentru bucătarul fără experiență; mai întâi trebuie să gătești acest fruct de mare, apoi îl poți prăji sau coace – totul depinde de propriul gust!
  • Sepia preferă apa caldă de mare sărată; înainte de a găti, trebuie să le puneți în marinată.

Tipuri de fructe de mare – stridiile trebuie întotdeauna curățate

curățarea stridiilor de specii de fructe de mare

Cu puțin suc de lămâie s-ar putea bucura și de consumul dur de stridii

specii de fructe de mare midii

Tipuri de fructe de mare – homarii sunt destul de gustoși

specii de fructe de mare homar

Experimentați cu rețetele și pregătiți altele Mâncăruri cu fructe de mare

Bucurați-vă de tipuri delicioase de fructe de mare

Tipuri de fructe de mare – fructele de mare sunt populare pentru tineri și bătrâni

homar din pește de mare

Calmarii pot fi tăiați felii, prăjiți și apoi prăjiți

specii de fructe de mare calamar

Tipuri de fructe de mare – salată cu caracatiță 

specii de fructe de mare octopod

Spaghetele din fructe de mare sunt peste tot

tipuri de fructe de mare spaghete