Ne place brânza noastră albastră fină la micul dejun sau cu vin. Cu toate acestea, sentimentele noastre la vederea mucegaiului în dormitor sau în apartament sunt complet diferite. Suntem complet îngroziți. Deoarece mucegaiurile nu numai că arată urât, dar sunt cunoscute și ca fiind destul de nesănătoase. Din păcate, acest oaspete neinvitat invadează multe gospodării din această țară mult prea des și se simte confortabil acolo. De multe ori trece neobservat pentru o lungă perioadă de timp sub acoperiri de perete și tapet sau în spatele mobilierului și durează mai mult înainte de a-l descoperi. Pericolul se ascunde în cei patru pereți ai noștri fără ca noi să fim conștienți de acesta și este o amenințare constantă pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Care sunt cauzele și ce se poate face în acest sens ?

Cauzele formării mucegaiului în dormitor sunt numeroase. Unele sunt mai grave și necesită mai mult timp și bani, cum ar fi daune structurale și conducte de apă rupte, de exemplu. Cu toate acestea, altele sunt mult mai simple și pot fi luptate foarte ușor și rapid într-un mod bine gândit. Adesea este pur și simplu o chestiune de ventilație și încălzire corectă. Există, de asemenea, câteva remedii grozave pentru casă, precum și accesorii și gadget-uri pentru casă, care vă pot ajuta să luptați împotriva mucegaiului acasă. Rămâi cu noi și află mai multe!

 Îndepărtați mucegaiul din dormitor

mucegai în dormitor sfaturi pentru a îndepărta

Potențial nociv ridicat

De mult timp se știe că mucegaiul și sporii de mucegai sunt un pericol pentru sănătate și au fost dovediți științific. Mai ales la persoanele sensibile, dar și, în general, pentru noi toți, mucegaiul poate provoca diferite dificultăți de respirație, cum ar fi tuse uscată, dificultăți de respirație și astm. În plus, sunt favorizate alergiile și infecțiile și pot provoca chiar cancer.

Ei bine, mucegaiul de acasă nu trebuie să fie deloc înșelător! Trebuie să acționați cât mai repede și mai eficient posibil.

Matrița nu are loc pe pereții tăi

îndepărtarea mucegaiului în vârfurile dormitorului

Mucegai în dormitor: posibile cauze

Înapoi la întrebarea despre posibilele cauze ale creșterii mucegaiului în casă și, în special, în dormitor. Practic, fie condițiile externe, propriile acțiuni, fie ambele împreună sunt de vină pentru creșterea mucegaiului. Dacă este vorba de zone mici cu mucegai, ați putea încerca, în principiu, câteva lucruri pentru a acționa împotriva matriței. Dar dacă matrița este prea încăpățânată sau s-a răspândit deja pe toată suprafața, este necesar să consultați un expert.

Matrița rămâne adesea ascunsă sub tapet mai mult timp

formează în dormitor ce să faci

Cele mai frecvente cauze ale mucegaiului în dormitor:

 • Defecte de construcție sau alte erori de construcție sau renovare
 • S-au format poduri termice – dacă există o izolație termică slabă sau deloc, în legătură cu conținutul de umiditate din cameră
 • scurgeri de conducte de apă sau sparte
 • încălzire și ventilație incorecte
 • Instalarea ferestrei este necorespunzătoare și favorizează condensul

Colțurile de perete sunt deosebit de expuse riscului de mucegai

mucegai în vârfurile dormitorului

Pur și simplu explicat: Umiditatea aerului se adună pe pereții sau ferestrele reci sub formă de apă de condensare – așa-numita apă de condensare și aceasta creează un paradis al mucegaiului în timp, în special în colțurile pereților exteriori și pe pervazul ferestrei. Cu condițiile menționate mai sus, mucegaiul în dormitor este pur și simplu inevitabil.

Matrița nici măcar nu se oprește în fața cadrului tăiat cu lamele

cadru din tablă din lemn pentru a îndepărta mucegaiul din dormitor

Ventilați și încălziți corect

Regula generală spune: de la 60 la sută umiditate în cameră există un risc de mucegai. De aceea ar trebui să faci unele lucruri corect. Multe dintre clădirile moderne au deja un sistem de ventilație centrală care funcționează bine și acest lucru poate fi suficient în unele cazuri. Oricum, oricum ar trebui să vă asigurați întotdeauna că aerul interior este schimbat în mod adecvat, deoarece acest lucru îndepărtează și umezeala din exterior.

Matrițele adoră și pernele și perdelele tale

Matrita de perna din textile pentru casa in dormitor

Sfaturi importante pentru ventilație și încălzire corecte:

 • Aerisiți întotdeauna bine dimineața, imediat după ridicare
 • de mai multe ori pe zi – ventilați timp de aproximativ 10 minute
 • generează adesea un „flux de aer” – prin ferestre sau uși opuse – cunoscut și sub denumirea de ventilație încrucișată
 • Nu lăsați ferestrele deschise permanent – din cauza risipei inutile de energie
 • temperatura camerei în timpul iernii nu trebuie să scadă sub 16 grade
 • cel mai bine este să păstrați temperatura camerei între 19 și 20 de grade, astfel încât pereții să nu se răcească prea mult și să încurajeze condensarea și formarea mucegaiului

Soarele și aerul proaspăt sunt cei mai buni ucigași de mucegai

aer proaspăt împotriva mucegaiului în dormitor

Lasă briza proaspătă în cameră

îndepărtați mucegaiul în dormitor ventilați balconul patului

Remedii casnice pentru mucegai în dormitor

În plus față de produsele de îndepărtare a mucegaiului disponibile în comerț, există din fericire și câteva remedii casnice care pot ajuta în mod eficient împotriva mucegaiului. Din păcate, acestea sunt mai potrivite doar pentru cazurile în care infestarea cu mucegai este scăzută. Pentru suprafețe mai mari, ar trebui să utilizați produse anti-mucegai convenționale de la comercianții cu amănuntul specialiști.

Atenţie! Purtați întotdeauna cu dvs. protecție respiratorie și mănuși de cauciuc sau, dacă este posibil, îmbrăcăminte de protecție și aruncați bureții și cârpele utilizate imediat după îndepărtarea mucegaiului.

Patru remedii eficiente la domiciliu pentru mucegai:

 • oţet
 • Alcool denaturat
 • alcool
 • Apă oxigenată

Purtați întotdeauna o mască și mănuși de cauciuc atunci când luptați cu mucegaiul

îndepărtați mucegaiul în dormitor cu agent anti-mucegai

În timp ce oțetul este unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru mucegai, nu funcționează prea bine în dormitor. Acidul acetic reacționează la var și este astfel neutralizat. Acest lucru creează un teren de reproducere și mai favorabil pentru mucegaiul pe pereții calcarei. Puteți folosi oțet doar pe ramele ferestrelor și pe alte suprafețe netede din cameră. Aveți întotdeauna grijă și verificați în prealabil sensibilitatea suprafeței pe un loc ascuns.

Alcoolul denaturat și alcoolul au în mod clar o șansă mai mare de succes cu mucegaiul în dormitor, chiar și pe pereți. Vă recomandăm să diluați alcoolul denaturat cu apă într-un raport de 3: 1 și să periați sau să pulverizați zonele afectate cu această soluție. Apoi lăsați-l să se usuce bine și tratați din nou. Prudență! Alcoolul și băuturile spirtoase sunt inflamabile, deci aerisiți întotdeauna în mod adecvat și nu aprindeți lumânări sau țigări în timp ce lucrați.

Pe urmele calului alb din dormitor

se mulează în dulapurile goale din dormitor

Și pentru peroxidul de hidrogen (H2O2), care nu este diferit de un compus lichid de hidrogen și oxigen, ar trebui să utilizați cel puțin o soluție de 5%. Acest agent oxidant îl puteți găsi în farmacii, coafuri sau chiar în unele magazine de hardware. Același lucru se aplică aici: Luați măsuri de siguranță – purtați mănuși de cauciuc și o mască de față și ventilați întotdeauna bine. Lucrul bun despre peroxidul de hidrogen este că nu este inflamabil. Cu toate acestea, ar trebui să aveți grijă atunci când utilizați această substanță chimică.

Sperăm că dormitorul dvs. va arăta curat și curat din nou

dormi mai bine îndepărtează mucegaiul în dormitor

Sfaturi suplimentare pentru prevenirea mucegaiului

După ce ați îndepărtat matrița enervantă din dormitor, este recomandabil să luați câteva măsuri suplimentare pe lângă ventilarea și încălzirea corespunzătoare. De exemplu, așa-numitul dezumidificator este o idee perfectă pentru prevenirea mucegaiului. Deoarece aceste dispozitive sunt capabile să absoarbă toată umezeala generată suplimentar din aer. Ar fi foarte util să obții un higrometru. Aceste contoare de umiditate costă puțin și sunt modalitatea ideală pentru a avea întotdeauna o idee exactă despre umiditatea din cameră.

Dezumidificatoarele moderne luptă împotriva mucegaiului în casa ta

deshidratați mucegaiul în vârfurile dormitorului

Lămpile cu sare Himalaya sunt, de asemenea, pe buzele tuturor de ceva timp și nu doar când vine vorba de prevenirea mucegaiului. Cristalele de sare din lumini au proprietatea remarcabilă de a purifica aerul și de a absorbi umiditatea în același timp.

În plus, lămpile cu sare oferă dormitorului tău mai mult confort și securitate

Lampă de sare din Himalaya împotriva mucegaiului în dormitor

În plus, puteți opta, desigur, și pentru o vopsea anti-mucegai adecvată sau pentru atașarea de panouri de aer condiționat din cameră din silicat de calciu sau utilizarea tencuielii minerale pe pereți. Toate aceste precauții vor îmbunătăți cu siguranță climatul interior al dormitorului dvs. și, în majoritatea cazurilor, vor preveni mucegaiul. Și dacă matrița este încăpățânată și continuă să reapară, atunci specialistul ar trebui să vină.

Ai grijă de oaza ta de dormit!

   sfaturi de somn sănătoase mucegai în dormitor

Îndepărtați orice mucegai și simțiți-vă din nou mai bine

îndepărtați mucegaiul în dormitor sfaturi sănătoase

Dezumidificatoarele moderne vă vor ajuta în acest sens

Matriță modernă de deshidratare în dormitor