Alimentele sănătoase constau în produse sănătoase. Probabil că este clar! Cu toate acestea, știați că anumite combinații fac proprietățile sănătoase ale fiecărui aliment și mai eficiente? Am creat o listă a acestora pentru dvs. Combinațiile sunt surprinzător de simple și gustoase. Trageți din ea idei de rețete noi. Îți place ideea? Apoi, alocați-vă timp pentru mica noastră contribuție culinară sănătoasă.

Adăugați niște boia de ardei boabe și mâncarea va fi mult mai sănătoasă

fasole boia boia mâncare sănătoasă

Fasole și ardei roșu

Pentru a mânca sănătos, aveți nevoie de alimente bogate în fier. Fasolea este în mod clar una dintre ele – în unele cazuri pot chiar înlocui carnea în acest sens. Cu toate acestea, pentru ca acestea să fie bine absorbite de organism, ai avea nevoie de câteva alimente în plus. Acestea sunt ardeii roșii care conțin multă vitamină C..

Adăugați acestea în supă sau faceți una Caserola de fasole si piper!

Prajiti varza de Bruxelles cu ulei de masline pentru o dieta sanatoasa

Ulei de măsline prăjit Varză de Bruxelles alimente sănătoase

Pâine din grâu integral cu ceapă și usturoi

Pâinea integrală conține, de asemenea, mult zinc și fier. Dar la fel ca fasolea, ai nevoie de puțin ajutor pentru a le asimila bine. Sulful este de mare ajutor în această privință, este abundent în ceapă și usturoi. Deci, ar trebui să vă obișnuiți cu adăugarea acestora la sandvișurile dvs. între ele. E cam greu în timpul zilei, dar poate ai gumă de mestecat sau o periuță de dinți cu tine? Sau poate că ar fi o idee minunată pentru cină?

Pâine integrală cu ceapă și este o combinație deosebit de sănătoasă de alimente

integral sănătos cu ceapă

Roșii cu ulei de măsline

Mâncarea sănătoasă este foarte adesea deosebit de gustoasă. Combinația de roșii și ulei de măsline este un foarte bun exemplu în acest sens. Își întăresc reciproc proprietățile benefice. Uleiul de măsline are proprietatea de a crește așa-numitul nivel de colesterol „bun” și de a reduce astfel efectul celor care nu sunt atât de sănătoși. Combinația cu roșiile ajută foarte mult.

Roșiile și broccoli își întăresc reciproc proprietățile

salată broccoli roșie idee de mâncare sănătoasă

Varză de Bruxelles și ulei de măsline

Varza de Bruxelles, precum și kale, broccoli și varză, sunt foarte bogate în vitamina K. Sunt foarte sănătoși pentru sânge și oase. Vitamina K este liposolubilă și poate fi simulată mai bine în anumite combinații. Pot fi combinate cel mai bine cu grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline. Acest lucru activează proprietățile sănătoase ale varza de Bruxelles și are grijă și de sănătatea inimii.

Broccoli este mult mai sănătos cu uleiul de măsline

Varză de Bruxelles varză de ulei de măsline

Broccoli și roșii

O combinație minunată pentru alimentația sănătoasă este aceasta făcută din broccoli și roșii. Prin asocierea celor două legume veți face ceva în legătură cu dezvoltarea cancerului. Rezultatele unui număr de studii științifice susțin acest lucru. Așadar, mizează mai des pe această combinație de alimente.

Acest preparat din carne este deosebit de sănătos datorită combinației de broccoli și roșii

fel de mâncare nobil broccoli alimentație sănătoasă

Curcuma și piper negru

Ar trebui să condimentați mai des supele cremă delicioase cu curcuma și piper negru. Acest lucru îmbunătățește proprietățile de vindecare ale primului condiment folosit. Curcuma ajută la reducerea inflamației și a dezvoltării bacteriilor. Efectul său este prelungit de ardeiul negru și oferă corpului timp pentru a beneficia de el.

Somon și spanac – o combinație delicioasă de alimente sănătoase

spanac de somon alimentatie sanatoasa idei grozave

Somon și spanac

O rețetă delicioasă și nobilă, nu-i așa? Răsfățați-vă cu acest lucru mai des, deoarece are un efect foarte benefic asupra sănătății dumneavoastră. De ce este asta? Spanacul conține mult calciu, iar somonul conține multă vitamină D. Primul ingredient activ este asimilat mult mai eficient în combinație cu cel de-al doilea. Există desigur și alte alimente care conțin vitamina D. Cu toate acestea, această frumoasă combinație culinară este deosebit de gustoasă și de aceea ți-o recomandăm.

Condimentați cu turmeric și piper negru mai des ca parte a unei diete sănătoase 

ardei roșu turmeric alimente sănătoase

Varză de Bruxelles și migdale

Varza de Bruxelles conține o cantitate mare de vitamina K. Dacă le consumați, veți primi o doză zilnică de 8 ori. Varza de Bruxelles este, de asemenea, o sursă bogată de vitamina E, un detoxifiant puternic și un impuls pentru sistemul imunitar. Cu toate acestea, vitamina K este liposolubilă. Ai nevoie doar de grăsimi sănătoase, nu-i așa? Migdalele conțin multe dintre acestea și au și alte vitamine sănătoase în ele. Combinația este excelentă pentru rețete de legume aburite sau salate.

Mere și ciocolată – veniți cu idei grozave cu ele, deoarece această combinație este foarte sănătoasă

nuci ciocolată alimentație sănătoasă idee grozavă

Ciocolată neagră și mere

Combinația ambelor produse vă va satisface foamea de dulciuri. Inima ta rămâne deosebit de sănătoasă. De asemenea, conține flavonoide, care ajută împotriva inflamației. Cacao, pe de altă parte, conține catechine – un agent detoxifiant care ajută la menținerea elasticității țesutului arterial. Dar nu uitați – există șase ori mai multe catechine în ciocolata neagră în comparație cu soiurile mai ușoare.

Cu usturoiul în sos, somonul devine și mai sănătos decât este oricum

somon cu sos excelent - mâncare sănătoasă

Somon și usturoi

Usturoiul face ca peștele să fie mai gustos și mai sănătos. Combinația celor două promovează sănătatea bărbaților cu colesterol ridicat. Acest efect benefic a fost dovedit prin studii științifice. Găsiți un pansament excelent mediteranean pentru somonul care conține și usturoi. Iată o idee specifică: faceți-vă un sos de usturoi, nuci, ulei de măsline și suc de lămâie.

Bucurați-vă de masă și rămâneți sănătos!