Până de curând, se credea că doar jogging-ul rapid era eficient. Dar, în realitate, viteza nu este cel mai important lucru la jogging, deoarece chiar și alergarea foarte lentă poate duce la succesul antrenamentului. Joggingul lent, cea mai recentă tendință din Japonia, demonstrează că chiar și rularea foarte lentă poate fi eficientă și sănătoasă.

Jogging lent – o nouă tendință în rândul joggerilor

Jogging lent Niko Niko Tempo Hiroaki Tanaka sport de alergare lentă

Cu cât este mai lent, cu atât mai bine

Jogging lent Niko Niko Tempo

Dr. Hiroaki Tanaka, profesor de științe ale sănătății la Universitatea japoneză din Fukuoka, dorește să ne schimbe viziunea asupra „nevoii de viteză”. Prof. Tanaka este coautor al cărții “Jogging lent: pierdeți în greutate, rămâneți sănătos și distrați-vă cu alergarea naturală bazată pe știință„Împreună cu Magdalena Jackowska. Își rezumă teoria cu un sfat simplu: aleargă suficient de repede pentru a zâmbi în timp ce faci jogging. Această viteză se numește „Niko-Niko-Tempo” în japoneză și poate fi foarte diferită pentru fiecare persoană. Aflați mai multe despre acest lucru mai jos.

Cartea lui Tanaka și Jackowska

Slow Jogging Niko Niko Tempo Hiroaki Tanaka Carte

Profesorul japonez Dr. Hiroaki Tanaka

Jogging lent Niko Niko Tempo Hiroaki Tanaka Sport de trend japonez

Ce este joggingul lent?

Joggingul lent, așa cum sugerează și numele, este un exercițiu de alergare lentă, care seamănă mai degrabă cu mersul pe jos decât cu alergatul. Joggingul singur, la care viteza medie este de aproximativ 6 până la 6,5 ​​km pe oră, este deja considerat a fi o rulare lentă. Dacă vă deplasați mai încet (4 până la 5 km pe oră), se numește jogging lent.

Jogging cu zâmbetul pe buze

Jogging lent Niko Niko Tempo Hiroaki Tanaka

Jogging lent – originea

Inventatorul alergării lente este profesorul japonez Hiroaki Tanaka. De mulți ani, el a cercetat cum anumite forme de activitate fizică afectează sănătatea și bunăstarea, dar și modul în care acestea sunt cele mai potrivite pentru o persoană obișnuită. Accentul său principal a fost pe ușurința exercițiului, accesibilitatea generală și efectele pozitive asupra corpului.

Joggingul lent a fost parțial conceput ca o activitate pentru persoanele care au găsit alte sporturi prea intense și obositoare. Acest lucru a fost deosebit de important pentru vârstnici.

Tanaka însuși merge încet pe plajă

Jogging lent Niko Niko Tempo Hiroaki Tanaka alergând pe plajă

Jogging lent – Reguli

Ritmul trebuie să fie astfel încât să fie ușor să vorbești cu o altă persoană, dar cel mai important, fără a prezenta semne de respirație sau oboseală. În timp ce faci jogging încet, ar trebui să ai un zâmbet pe față (Niko Niko înseamnă „zâmbind” din japoneză), aceasta este prima regulă a acestei activități fizice.

Bucură-te de aer liber în timp ce alergi!

Jogging lent Niko Niko Tempo Hiroaki Tanaka alergare lentă

A doua regulă este să puneți piciorul pe metatars. În timpul alergării normale, piciorul cade pe zona călcâiului și apoi se rostogolește complet pe sol. Când faceți jogging încet, scopul este de a ateriza piciorul pe metatars, care este considerat a fi poziția cea mai naturală. În plus, lungimea pasului este cu aproximativ 2/3 mai mică decât în ​​alergarea tradițională.

A rămâne în formă și sănătos – asta este mai important astăzi ca niciodată

Jogging lent Niko Niko pas cu un zâmbet

A treia regulă se referă la postura pe care o asumă o persoană în timpul alergării. Silueta trebuie să fie erectă, cu fața în față și cu bărbia ușor ridicată.

Respirația este complet intuitivă și cât se poate de naturală – acesta este al patrulea principiu. Aici nu se utilizează tehnici de respirație complicate sau speciale, dar se bazează pur și simplu pe nevoile corpului de a respira.

Ultima, a cincea regulă este regularitatea. Pentru cele mai bune rezultate, este suficient să alergi 30-60 de minute pe zi.

Alergarea pentru doi este întotdeauna mai distractivă

Jogging lent Niko Niko Tempo alergând cu Freundlin

Jogging lent – beneficii pentru sănătate

Ai crede că un astfel de exercițiu modest nu are prea multe efecte. Cu toate acestea, se pare că joggingul încet are multe beneficii. Aceasta include:

 • Îmbunătățirea stării generale de fitness, a stării și a posturii;
 • siluetă mai subțire;
 • o muncă mai eficientă a sistemelor respiratorii și circulatorii;
 • Accelerarea metabolismului;
 • Eliberarea sistemului comun;
 • Joggingul lent are un impact semnificativ asupra reducerii riscului de boli ale stilului de viață, cum ar fi: B:
 • Diabet;
 • Obezitatea;
 • arterioscleroză.

Mișcarea înseamnă sănătate

Jogging, Prieteni, Cuplu, Felicităm, Și, Fericit, Să, Termin, Lor, Dimineața

Puteți arde mult mai multe calorii în timp ce faceți jogging încet decât puteți în timp ce mergeți normal. Dacă alergi 3,5-5 km într-un ritm lent de jogging, arzi în jur de 200-300 kcal. Aceeași cantitate de calorii poate fi pierdută la o plimbare de 7-10 km.

Un efect uimitor al joggingului lent este efectul său asupra capacității mentale. S-a dovedit (prin cercetările profesorului Tanaka, inventatorul joggingului lent) că anumite tipuri de exerciții pot reduce riscul de îmbolnăvire. Joggingul lent, care se practică de trei ori pe săptămână timp de o oră timp de șase luni, crește numărul de celule cerebrale ale exercițiilor.

Alergatul și zâmbetul merg mână în mână

Jogging lent Niko Niko Tempo Faceți sport pentru toate grupele de vârstă

Jogging lent este pentru toată lumea

Joggingul lent este o formă excelentă de exercițiu pentru toată lumea. Cu toate acestea, persoanele care preferă exerciții intense pot să nu se bucure de această formă de exercițiu.

Este cu siguranță un sport pentru persoanele care:

 • abia începând exercițiul;
 • incapabil să se miște intens (din cauza problemelor de sănătate);
 • Au 60-70 de ani sau mai mult;
 • nu-ți place efortul intens;
 • caută o activitate pe care o pot face în fiecare zi.

Persoanele în vârstă pot practica și acest sport

Jogging lent Niko Niko Tempo alergare lentă

Sportul de tendință din Japonia nu și-a făcut încă drum în Germania, dar acest lucru se va întâmpla cu siguranță în viitorul apropiat. În orice caz, joggingul lent merită încercat.

Joggingul lent este o tendință care devine din ce în ce mai populară la noi – mai mult în videoclipul de mai jos

Jogging lent Niko Niko Tempo Hiroaki Tanaka alergând cu prietenii Joggingul lent beneficiază de Niko Niko Tempo Hiroaki TanakaJogging lent Niko Niko Tempo regulile Hiroaki Tanaka