Ionii negativi sunt atomi de oxigen care sunt încărcați cu un electron suplimentar. Ele apar în natură prin acțiunea apei, a aerului și a soarelui. Ionii încărcați negativ sunt cei mai frecvenți în aer liber, în special în apropierea apei curgătoare sau după o furtună.

Poate că știi și acel miros unic în aer și acel sentiment special când ești pe plajă sau lângă o cascadă. Aceasta înseamnă, de fapt, că organismul este saturat cu ioni negativi.

Bucurați-vă de aerul proaspăt plin de ioni negativi în aer liber

Ionii negativi au un efect pozitiv asupra sănătății noastre

Nu ți-ai dori să iei acasă acest sentiment plăcut și să te bucuri în continuare de aerul proaspăt? Cu toate acestea, acest lucru este posibil! Tot ce aveți nevoie este un ionizator care generează ioni negativi și asigură eliminarea alergenilor din aerul din casa dvs. Un ionizator de uz casnic are, de asemenea, unele efecte pozitive asupra sănătății dumneavoastră.

Care sunt acestea? Aflați mai jos …

Ce fac ionii negativi?

Când ionii negativi sunt foarte concentrați, sunt capabili să purifice aerul înconjurător de spori de mucegai, polen, mirosuri, fum de țigară, bacterii, viruși, praf și alte particule de aer periculoase.

Acest lucru este posibil deoarece ionii negativi se combină cu particulele suspendate încărcate pozitiv formate din particule de murdărie și alți poluanți. Acest lucru face ca germenii, mucegaiul, polenul și alți alergeni să fie prea grei. Și cad la pământ sau se atașează la o suprafață din apropiere. Acest lucru îi elimină din aerul camerei și nu mai poate provoca astm, alergii și, de exemplu, boli pulmonare.

Ionii negativi sunt atomi de oxigen care sunt încărcați cu un electron suplimentar

Sănătatea ionizatorilor de ioni negativi

Din păcate, nu există suficienți ioni negativi în casele noastre și la locul de muncă. Chiar dacă păstrați ferestrele deschise, concentrația ionilor negativi în aer este mult prea mică. Poluarea aerului din marile orașe și toate dispozitivele de aer condiționat și electrice care generează o mulțime de ioni pozitivi contribuie la acest lucru.

Din păcate, aerul din oraș este poluat și bogat în ioni pozitivi 

Ioni negativi purifică aer curat

Cum funcționează ionizatoarele?

Ai deja un ionizator acasă fără să știi. Când faceți duș, ionii negativi sunt creați în mod natural. Probabil de aceea atât de mulți oameni au nevoie de un duș dimineața pentru a se trezi.

Acum știm un alt motiv pentru care dușul este atât de bun pentru noi

Ionii negativi generează la duș

Din păcate, dușul nu poate reîmprospăta aerul din dormitor sau din sufragerie. Din fericire, oamenii de știință au inventat un alt mod, chiar mai eficient, de a crea ioni încărcați negativ – și anume ionizatorul.

Ionizatoarele și blițurile au ceva împreună

Metoda ionizatorului ionic negativ fulger

Ionizatoarele moderne folosesc o metodă care este de fapt similară cu felul în care apar fulgerele în natură. O mică cantitate de curent este trecută prin aer între doi electroni prin vârful acului. Cu cât se apropie electronii de vârful acului, cu atât sunt mai apropiați. Deoarece electronii se resping în mod natural, aceștia (când ajung la vârful acului) sunt împinși în cea mai apropiată moleculă de aer. În acest fel, aceștia se transformă în ioni negativi, cunoscuți științific și ca anioni. De asemenea, acestea se resping reciproc, astfel încât să fie produse din ce în ce mai mult și să fie eliberate tot mai mult în cameră. Și ca parte a acestui proces (numită ionizare) devine ozon produs ca subprodus.

Un ionizator poate avea un efect pozitiv asupra sănătății dumneavoastră

Ionizator de ioni negativi cu aer curat la domiciliu

Unele beneficii ale ionilor negativi asupra sănătății:

Ce poate face terapia cu ioni cu un ionizator pentru a vă îmbunătăți sănătatea și bunăstarea? Mai jos sunt câteva dintre beneficiile ionilor negativi pentru sănătate:

  • Ionii negativi au un efect pozitiv asupra bunăstării. Acestea sunt adesea descrise ca un antidepresiv natural.
  • S-a demonstrat că ionizatorii curăță aerul de praf, polen, spori de mucegai și alți potențiali alergeni.
  • Ionizatoarele pot reduce semnificativ virusurile și bacteriile care plutesc în aer.
  • Riscul de boli respiratorii, cum ar fi răcelile și gripa și chiar febra fânului și astmul, este semnificativ redus.
  • Deoarece ionii negativi sunt absorbiți direct în fluxul sanguin, aceștia luptă împotriva radicalilor liberi dăunători din organism.
  • Cercetările de la Universitatea din California arată că ionii negativi normalizează nivelul serotoninei din creier, îmbunătățind potențial atitudinea pozitivă a unei persoane.
  • Ionii negativi reduc durerile de cap și bolile. Ionizatoarele sunt utilizate în spitalele din Europa, deoarece au un efect pozitiv asupra sănătății pacienților.
  • „Ionii negativi cresc fluxul de oxigen către creier; ceea ce duce la vigilență mai mare, somnolență scăzută și mai multă energie mentală ”, deci Pierce J. Howard dr. La Centrul de Științe Cognitive Aplicate
  • Studiile au arătat că sarcina ionică negativă îmbunătățește, de asemenea, performanța fizică.

Petreceți mai mult timp în natură!

Ionii negativi din natură cascadă energie pozitivă

Ionizatorii și ionii încărcați negativ pe care îi creează pot purifica aerul, contracarând efectele paralizante ale ionilor pozitivi și poluarea aerului. Ionii negativi oferă multe beneficii asupra sănătății pe care știința abia începe să le descopere.

Cel mai probabil, dacă locuiți într-un mediu poluat al orașului și într-o casă modernă plină de aparate electrice, luați în considerare beneficiile pentru sănătate ale ionilor negativi. Merită să folosiți un ionizator. Fii sănătos!