Vara ne place să alergăm desculți sau cu sandale. Atingerea solului pe plajă sau în pădure este considerată Pământ. Acest lucru este recomandat ca o măsură foarte sănătoasă pentru corpul și emoțiile noastre. Cu toate acestea, atunci când intră în contact cu suprafața aspră a solului și se usucă, pielea noastră este ruptă. Multe remedii casnice sunt considerate prevenire și le puteți folosi pentru a elimina corneea deja formată. Nu neglija acest subiect în niciun fel! Pielea spartă nu este doar o problemă estetică. Rănile mai profunde pot duce, de asemenea, la infecții și alte probleme de sănătate datorate bacteriilor invadatoare. Asta, precum și considerațiile estetice, sunt argumente puternice pentru a vă îngriji picioarele în mod regulat.

Îngrijirea picioarelor ne menține sănătoși și de bună dispoziție

Îngrijirea picioarelor pentru idei de îngrijire sănătoasă

De ce se formează deloc corneea??

În cazuri rare, corneea ar putea fi un simptom al unor boli grave precum diabetul, hipertensiunea arterială sau problemele hormonale. Este, de asemenea, considerat a fi un avertisment prealabil cu privire la riscul de a dezvolta astfel de boli.

În orice caz, o bună hidratare și nutriție sunt o necesitate dacă doriți să evitați formarea calusului.

Dar încălțămintea este mai importantă. Dacă acest lucru este incomod sau este realizat din materiale rezistente, acest lucru duce la sarcini grele pe picioare și în mod corespunzător la formarea calusurilor. La urma urmei, fanii pentru sandale sunt adesea foarte sensibili la acest lucru. În acest caz, picioarele sunt expuse direct la condițiile externe și astfel se usucă mai repede.

Dacă purtați des sandale, trebuie să vă îngrijiți mai des picioarele

Picioarele au grijă de bucurie vara

Când trebuie să ai grijă de picioare??

Îngrijirea ar trebui să înceapă înainte de formarea corneei. Instrumentele tipice pentru decojire sunt avioanele, pietrele ponce sau piloții. Păstrați întotdeauna acest lucru și o cremă bună de îngrijire a pielii acasă. Practic în fiecare zi, ar trebui să vă tratați mai întâi pielea cu unul dintre acești agenți. Dacă calusul s-a format deja, trebuie să faceți același lucru. În al doilea caz, fiți mai răbdători, deoarece rezultatele vor veni mai încet. Pentru calusurile încăpățânate, îmbibarea picioarelor într-o baie caldă cu diverse produse de îngrijire, cum ar fi sare de mare, bicarbonat de sodiu și uleiuri de îngrijire, ajută.

Uleiurile vegetale sunt un mijloc eficient de îngrijire a picioarelor

Sfaturi pentru îngrijirea picioarelor sănătatea verii

Vă puteți îngriji singur picioarele cu următoarele remedii

Dacă nu aveți prea mult calus, puteți pur și simplu să vă îndepărtați picioarele cu apă caldă și o piatră ponce. În acest caz, ar trebui să vă înmuiați pur și simplu picioarele în apă timp de 15 până la 20 de minute. Acest lucru va hidrata și va înmuia pielea. Prin urmare, îndepărtarea calusului cu piatra ponce este destul de ușoară.

Rutina zilnică este esențială pentru o bună îngrijire a picioarelor

Curățați și îndepărtați calusurile, aveți grijă de picioare

Tratament cu uleiuri de îngrijire

Dacă vă îngrijiți în mod regulat picioarele cu ulei de îngrijire, veți preveni formarea calusurilor. Cocosul și uleiul de măsline sunt deosebit de potrivite pentru acest lucru. Deoarece sunt adesea folosite în bucătărie, ele sunt de obicei disponibile acasă. Practic, nu-i așa? Aplicați aceste uleiuri cu generozitate pe tălpile picioarelor și puneți apoi șosete de bumbac. Așa ar trebui să petreceți în mod ideal noaptea.

Uneori, apa și piatră ponce sunt suficiente pentru întreținere

Mijloace pentru o bună îngrijire a picioarelor

Vaselină cu suc de lămâie

Înainte de a utiliza aceste două produse, ar trebui să vă înmuiați picioarele în apă timp de aproximativ 20 de minute. Apoi uscați-le cu un prosop de baie. Se amestecă o cantitate mică din vaselină cu puțin suc de lămâie. Aplicați pe piele și puneți șosetele din bumbac la loc.

Vă puteți îngriji picioarele cu miere, lămâie și alte mijloace simple

Îngrijirea picioarelor pentru calusuri Sfaturi

Miere

Puteți folosi mierea pentru a vă hidrata, înmuia și dezinfecta pielea. Există două moduri de a face acest lucru. Pentru prima, ar trebui să aplicați mierea pe cornee și să o lăsați să acționeze câteva minute. Apoi ar trebui să clătiți și să condiționați cu piatra ponce. Alternativ, puteți înmuia picioarele într-o baie de apă caldă cu puțină miere timp de aproximativ 15-20 de minute.

Starea de bine a picioarelor este foarte importantă pentru o bună dispoziție în general

Îngrijirea picioarelor Îndepărtați calusurile Idei

Tratați picioarele cu parafină, ulei de muștar sau ceară de cocos

De asemenea, vă puteți îngriji cu ușurință picioarele cu parafină. Pentru cel mai bun efect, combinați-l cu ceara de cocos sau uleiul de muștar. Ar trebui să amestecați parafina cu unul dintre cele două ingrediente și să o încălziți puțin. Temperatura nu trebuie să fie nici prea caldă, nici prea rece. Intră și tu în picioare, pune-ți șosete și petrece noaptea cu ele.

Este imperativ să ai grijă de picioare atunci când practici legarea la pământ

Îndepărtați calusurile trăiesc sănătos

Făină de orez, miere și oțet de mere

Se amestecă 2 linguri din fiecare dintre aceste ingrediente împreună. Adăugați acest lucru la apă caldă și înmuiați-vă picioarele. După 20 de minute, ar trebui să tratați cu piatra ponce și o cremă adecvată pentru picioare.

Ovăz adevărat și ulei de jojoba

Se amestecă 3 până la 5 linguri de ovăz adevărat cu ulei de jojoba și se aplică pe zonele afectate ale picioarelor. Puneți șosete și cel mai bine este să petreceți noaptea cu ele.

Vă dorim zile calde grozave fără calusuri!

Vară sănătoasă pentru îngrijirea picioarelor

Sifon și sare de mare pentru o baie de îngrijire

Sifonul este un agent universal de îngrijire și curățare. De asemenea, ajută foarte mult la cornee. În mod ideal, ar trebui să amestecați 2-3 linguri din acesta cu aceeași cantitate de sare de mare sau ovăz real. Adăugați amestecul în baia în care vă înmuiați picioarele timp de 15-20 de minute. Apoi tratați cu piatră ponce și smântână.

Unele dintre aceste metode de îngrijire medicală ar putea fi combinate între ele. Într-un anumit sens, acest lucru este chiar recomandabil, astfel încât să vă puteți alimenta pielea cu diverse substanțe benefice. Amintiți-vă următoarele: Când aveți grijă de picioare, faceți și ceva pentru bunăstarea generală și încrederea în sine! Vă dorim încă o vară grozavă cu mulți Momente de împământare și împământare!