Noi, oamenii, putem trăi relativ mult timp fără hrană solidă. Corpul ar putea funcționa chiar și fără apă timp de câteva zile. Fără oxigen, oamenii pot supraviețui doar câteva minute, deoarece toate celulele au nevoie de oxigen. Respirația corectă este crucială pentru buna funcționare a funcțiilor corpului. În plus, respirația profundă afectează echilibrul emoțional. Multe plângeri ale sistemului respirator pot fi ameliorate prin respirația conștientă și practicată. Pentru a afla acest lucru, ar trebui să fii mai interesat de yoga și meditație. Exercițiile de respirație sunt recomandate și sunt completate și susținute de plante pentru căile respiratorii. Acest lucru întărește tot sistemul imunitar în același timp. Și mai ales în perioadele de coronavirus, ar fi util să știm mai multe despre subiect și, de asemenea, să contribuim. Multe probleme respiratorii, cum ar fi tusea sau curgerea nasului, sunt cauzate de microorganisme pe care le inhalăm. Când sistemul imunitar este slăbit, șansele de a dezvolta o boală nedorită cresc.

Știm bine ce plante pentru căile respiratorii sunt folosite?

Ierburi pentru căile respiratorii lămâie și ulei aromat

Care sunt ierburile pentru sistemul respirator?

S-ar putea face o listă generală a plantelor pentru sistemul respirator. Deși este precisă, este mai bine să știm ce este și cum afectează căile respiratorii. Ierburile care ajută la funcționarea căilor respiratorii includ flori de soc, cimbru, salvie uscată, lavandă, trifoi roșu și coneflower.

Ierburile pentru căile respiratorii împiedică inhalarea completă a agenților patogeni 

Ierburile pentru respirația respiratorie exercită plămânii

la o raceala poti ameliora durerile de gat cu sirop de soc si in acelasi timp iti intaresti sistemul imunitar. Un efect similar poate fi obținut cu o infuzie fierbinte de scorțișoară uscată și ghimbir proaspăt cu puțină lămâie și miere.

Beneficiem de planta de soc tot timpul anului 

Ierburi pentru căile respiratorii de lămâie

Scorțișoara este aproape exclusiv asociată cu Crăciunul și are gust și vindecare în fiecare anotimp

Ierburi pentru căile respiratorii scorțișoară

A tuse uscată, iritantă poate fi foarte incomod. Vă recomandăm infuzia de consofredă proaspătă, combinată cu miere și lămâie.

Mierea cu lămâie este o combinație magică care menține sistemul imunitar în funcțiune 

Ierburi pentru căile respiratorii lămâie și miere

La Tuse cu spută tandemul de salvie și cimbru este ideal. Ambele au efect antiseptic, dezinfectant și expectorant. Cimbrul trebuie savurat ca un ceai și inhalat cu el. Înțeleptul este bun pentru a face gargară, deoarece curăță și calmează gâtul și oprește agenții patogeni devreme.

Ceaiul aromat de flori de bătrân deschide căile respiratorii și încălzește întregul corp 

Ierburi pentru tractul respirator lămâie și miere floare de soc

Cu ceaiul de salvie puteți clăti toate infecțiile din gât 

Ierburi pentru tractul respirator lămâie și ceai de salvie

Trifoiul roșu este o plantă medicinală foarte eficientă care trebuie să facă parte din dulapul pentru medicamente 

Ierburi pentru căile respiratorii trifoi roșu lămâie

Care plante medicinale pentru sistemul respirator întăresc sistemul imunitar?

Odată cu epuizarea și stresul emoțional, numărul de celule imune este redus. Drept urmare, corpul devine mai susceptibil la infecție. În acest moment folosim ierburile care ar trebui să ne întărească sistemul imunitar. Trifoiul roșu, la fel ca și bătrânii, are un efect detoxifiant și reînnoiește țesutul. Trifoiul roșu este luat sub formă de ceai, iar bătrânii pot fi folosiți pentru a face suc delicios.

Lavanda nu numai că miroase nobil, dar vă poate liniști și relaxa 

Ierburi pentru căile respiratorii de lămâie

Ierburile pentru căile respiratorii ar trebui să completeze și să susțină exercițiile de respirație 

Ierburi pentru exercitarea respirației respiratorii

Ghimbirul și rozmarinul întăresc corpul după o lungă boală. Ghimbirul încălzește organismul și odată cu rozmarinul vine cu gânduri pozitive. Cu păpădia și lavanda vă puteți ajuta corpul să elimine toxine. Puteți prepara un ceai proaspăt făcut din flori de lavandă sau puteți folosi uleiul esențial de lavandă. Lavanda curăță și calmează în același timp. Efectul balsamului de lămâie este la fel de puternic. Proprietățile bune ale păpădiei vin în propriile lor salate sau ceaiuri de plante.

Echinacea sau coneflower, alungă simptomele frigului și întărește corpul 

Ierburi pentru sistemul respirator echinacea de lămâie

Ce ar trebui să știm despre dozare?

Totul depinde de doza corectă. Deoarece ingredientele active ale ierburilor trec direct prin membranele mucoase ale tractului digestiv, nu trebuie depășite limitele de dozare prescrise. Este întotdeauna recomandabil să vă consultați medicul de familie sau medicul alternativ. Pentru un adult sănătos, se aplică în continuare următoarele reguli de dozare: Puteți lua un ceai de plante sau o infuzie de maxim 3 ori pe zi la 250 ml. În cazul unui decoct, cantitatea permisă este de 50 ml și nu trebuie utilizată intern mai mult de 3 ori pe zi. Tincturile au o medie zilnică de 20 de picături care sunt dizolvate în apă.

Înțelepciunea plantei medicinale este apreciată și în bucătărie 

Ierburi pentru salvie de lămâie a căilor respiratorii

Medicina pe bază de plante este eficientă atunci când luați ierburile în cantitatea potrivită

Ierburi pentru căile respiratorii lămâie și timianoel

Numerele pot varia în funcție de boală, motiv pentru care este întotdeauna bine să obțineți opinia unui medic. Siropul de plante se ia, de asemenea, de maxim 3 ori pe zi, câte 2 lingurițe. Pentru persoanele în vârstă de peste 70 de ani și pentru copiii între 9 și 15 ani, se aplică jumătate din suma specificată. Copiii sub 9 ani primesc un sfert din aceasta, iar sugarii și copiii mici ar trebui să fie mulțumiți doar cu perfuzii din plante.

Dacă încercați să purtați un stil de viață relativ sănătos, infecțiile vor rămâne întotdeauna departe 

Ierburile pentru sistemul respirator întăresc sistemul imunitar

Ierburile și modul de viață

Primele semne ale unui semnal rece că organismul are nevoie de odihnă și relaxare. Aceste semnale sunt adesea neglijate și puteți fi examinat numai atunci când agentul patogen a intrat deja în corp. Vă recomandăm să beți zilnic ceaiuri de plante ca măsură pur preventivă și să vă permiteți o pauză și o pauză. Multe plante medicinale, precum lavanda sau balsamul de lămâie, calmează sistemul nervos și ajută corpul și mintea să se relaxeze.

Atât de sănătos și atât de subevaluat – păpădia este folosită pentru a prepara salate delicioase și proaspete 

Ierburi pentru sistemul respirator rădăcină de păpădie

Unele plante ar trebui păstrate în dulapul cu medicamente pe tot parcursul anului. Ierburile medicinale funcționează atât proaspete, cât și uscate. Diferența dintre ierburile proaspete și cele uscate pentru căile respiratorii este din nou doza. Ierburile uscate din ceai ar trebui să fie de două ori mai multe decât cele proaspete.

Efectul plantelor medicinale vine în propriul său sub diferite forme

Ierburi pentru sistemul respirator lamaie coneflower echinacea

Alegerea modului în care trăim este în întregime în mâinile noastre 

Ierburi pentru tractul respirator tuse de lămâie și miere

Învățarea identificării plantelor este întotdeauna benefică 

Ierburi pentru căile respiratorii lămâie și cimbru

Ceaiurile aromate din plante pot fi savurate în toate anotimpurile 

Ierburi pentru tractul respirator ceai de lămâie și lavandă

Beți multă apă, ventilați regulat, mâncați alimente proaspete și gătite singure și cântați împreună! Acest lucru vă va conduce viața într-o direcție sănătoasă până când devine încet un mod de viață.

Dă-te drumul și ne vedem data viitoare!

Beți ceai de plante în fiecare zi și bucurați-vă de viața sănătoasă 

Ierburi pentru tractul respirator lămâie rozmarin

Ierburi pentru căile respiratorii lămâie și lavandă

Ierburi pentru căile respiratorii lămâie și balsam

Ierburi pentru căile respiratorii lămâie și soare