Știi ce este glicerina exact? Este un compus organic, lichid, format din hidrogen, carbon și oxigen. Este gros, inodor și incolor și este utilizat, de exemplu, în produsele cosmetice pentru produse de înfrumusețare precum hidratante, săpunuri etc. Glicerina este folosită și ca îndulcitor în industria tipografică, în industria farmaceutică și în alimentație.

Când cumpărați glicerină, este important să știți că există 2 tipuri diferite de glicerină. Unul este natural și este fabricat din uleiuri vegetale. Celălalt este un material sintetic fabricat din uleiuri pe bază de petrol.

Glicerina vegetală este deosebit de populară în industria cosmetică, dar este utilizată și în multe alte domenii

Utilizarea pe bază de plante a glicerinei Beneficiile efectelor secundare

În articolul de astăzi acoperim mai multe despre glicerina vegetală, utilizările acesteia, beneficiile pentru sănătate și posibilele efecte secundare. Ești curios să afli mai multe despre asta??

 Glicerina poate oferi beneficii pentru sănătate, care variază de la sănătatea pielii la o mai bună hidratare la un intestin întărit

Folosind glicerină vegetală, glicerina este dăunătoare

Ce este glicerina vegetală?

Glicerina vegetală, cunoscută și sub numele de glicerină sau glicerol, este un lichid limpede obținut în mod obișnuit din uleiuri de soia, nucă de cocos sau palmier. Glicerina este inodoră și are un gust ușor, dulce, cu o consistență siropoasă.

De fapt, glicerina este un alcool din zahăr obținut din produse de origine animală, plante sau petrol. Glicerina vegetală este această variantă, care se obține din uleiurile vegetale. Se spune că a fost descoperit accidental acum mai bine de două secole prin încălzirea unui amestec de ulei de măsline și monoxid de plumb. Dar abia la sfârșitul secolului al XIX-lea a fost folosit pentru prima dată pentru a produce dinamita.

Așa arată formula structurală a glicerinei vegetale

Glicerina vegetală folosește formula structurală a glicerinei

Glicerina vegetală este produsă prin încălzirea grăsimilor vegetale bogate în trigliceride – cum ar fi uleiurile de palmier, soia și nucă de cocos – sub presiune sau împreună cu un alcalin puternic, cum ar fi leșia. Aceasta separă glicerina de acizii grași și se amestecă cu apă pentru a forma un lichid siropos, inodor, cu gust dulce.

Glicerina vegetală este un lichid ușor dulce, siropos, care este creat ca un produs secundar

Glicerina pe bază de plante folosește produse cosmetice Beneficii Efecte secundare

Utilizarea glicerinei vegetale

Glicerina vegetală este utilizată pe scară largă în industria alimentară, cosmetică și farmaceutică. De exemplu, glicerina este un ingredient obișnuit în medicamente, inclusiv medicamente pentru inimă, supozitoare, inhibitori de tuse și anestezice. Poate fi găsit și în pasta de dinți, deoarece împiedică pasta de dinți să se usuce sau să se întărească în tub. Glicerina este, de asemenea, adesea adăugată la săpunuri, lumânări, loțiuni, deodorante și machiaj.

Glicerina vegetală are mai multe utilizări

Utilizarea glicerinei pe bază de plante Beneficiile produselor alimentare Efecte secundare

Cele mai populare dintre acestea sunt produsele cosmetice, produsele farmaceutice și alimentele

Glicerină vegetală Folosiți glicerină pentru a vă face pasta de dințiGlicerina vegetală folosește săpun cu glicerol pentru a vă face singuri

Glicerina vegetală este promovată ca un produs cu numeroase beneficii pentru sănătate. Poate acționa ca un hidratant, reduce iritarea pielii, poate proteja împotriva infecțiilor și poate promova vindecarea rănilor. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea constipației și poate ajuta la hidratare și performanță fizică. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii.

Glicerina poate asigura pielii umezeala

Glicerina pe bază de plante folosește cremă de față pentru o piele frumoasă

Glicerina vegetală este un produs popular pentru îngrijirea pielii datorită proprietăților sale hidratante. Cercetările arată că aplicarea glicerinei pe piele îi poate îmbunătăți treptat supletea. De fapt, utilizarea cremelor care conțin glicerină poate crește hidratarea pielii în mai puțin de 10 zile.

Glicerina poate promova sănătatea pielii

Utilizarea de glicerină pe bază de plante Produse cosmetice Avantajele pielii frumoase

Glicerina vegetală poate duce la o sănătate mai bună a pielii prin ameliorarea iritației pielii, protejarea împotriva infecțiilor și promovarea vindecării rănilor.

Studiile arată că utilizarea produselor care conțin glicerină poate proteja pielea de iritanți și microbi și poate calma pielea inflamată sau ruptă. În plus, glicerina vegetală poate servi drept barieră pentru protejarea pielii de vânt și frig.

Glicerina poate reduce constipația

Utilizarea glicerinei pe bază de plante are efecte secundare

Glicerina vegetală poate oferi o ușurare a constipației. Acest lucru se datorează faptului că poate trage apă în intestine. Acest lucru are un efect laxativ, care ajută alimentele digerate să se deplaseze mai ușor prin intestine. Din acest motiv, glicerina este adesea folosită ca supozitor.

Glicerina poate crește hidratarea și performanța atletică

Utilizarea glicerinei pe bază de plante Performanța sporturilor nautice are efecte secundare

posibile efecte secundare

Glicerina vegetală este în general considerată inofensivă. Cu toate acestea, glicerina poate provoca o reacție alergică atunci când este aplicată direct pe piele. Prin urmare, este recomandabil să începeți cu o cantitate mică pentru a vedea cum reacționează pielea la glicerină.

Unii oameni pot prezenta dureri de cap, amețeli, greață, vărsături și sete excesivă după ingerarea glicerinei vegetale..

Deoarece glicerina este o formă de alcool din zahăr, consumul prea mult (singur sau prin alimente) poate duce, de asemenea, la gaze și diaree.

O reacție alergică, cefaleea, greața sunt unele dintre posibilele efecte secundare

Utilizarea glicerinei pe bază de plante și efecte secundare, glicerina este dăunătoare

Glicerina vegetală este un lichid limpede, inodor și cu gust dulce, făcut din grăsimi vegetale. Acest lucru se adaugă la alimente, produse cosmetice și produse farmaceutice și poate oferi beneficii pentru sănătate, cum ar fi pielea hidratată și elastică, ameliorarea constipației, hidratarea îmbunătățită și o performanță fizică mai bună.

Dacă doriți să încercați glicerina vegetală, începeți cu o cantitate mică pentru a vedea cum reacționează corpul dumneavoastră la aceasta

Glicerina vegetală folosește produse de înfrumusețare care conțin glicerină