Acum câțiva ani, doar câțiva dintre noi cunoșteau aceste fasole exotică din magazinul asiatic. Acum sunt în mod clar unul dintre superalimentele din această țară și pot fi găsite în multe supermarketuri, magazine naturiste și magazine organice. De unde vin fasolea verde Edamame și de ce sunt atât de sănătoase? Vă vom spune asta și multe altele în postarea de astăzi.

Edamame – un adevărat superaliment

fasole edamame

Ce sunt fasolea edamame?

Tradus literal din japoneză, Edamame înseamnă „fasole pe o ramură”. Ele amintesc de fasolea verde locală, dar sunt puțin mai plate și mai groase. Acestea sunt de fapt boabe de soia necoapte în păstăile lor verzi. Acestea provin inițial din Asia de Sud-Est, mai exact din China, și mai târziu au fost cultivate și în Japonia.

Călugării au luat fasolea Edamame în meniul lor zilnic. Fasolea este oferită în mod tradițional ca gustare în puburile japoneze. Tot mai multe restaurante gourmet, atât în ​​Japonia, cât și în întreaga lume, oferă deja leguminoase sănătoase în diferite feluri de mâncare delicioase. Ele pot fi fie decojite, fie servite cu păstăile. Cu toate acestea, păstăile masticabile sunt de obicei îndepărtate înainte de consum.

Susanul prăjit se potrivește deosebit de bine cu fasolea delicioasă

Pregătiți fasolea edamame cu semințe de susan

Edamame este cumpărat de obicei congelat aici în Germania, cu sau fără păstăi sau în cutii. Dacă acestea nu sunt curățate de coajă, acestea trebuie fierte ușor în apă sărată timp de aproximativ 8-10 minute. După aceea, fasolea poate fi savurată cu salate, tocănițe sau ca garnitură. De exemplu, tartinele amestecate cu fasole și avocado sunt, de asemenea, foarte sănătoase și delicioase. Smoothies-urile sau bolurile Buddha pot fi, de asemenea, preparate foarte repede cu marele superaliment.

Similar cu fasolea adzuki, edamame sunt leguminoase foarte gustoase și extrem de sănătoase. Au un gust ușor de nuci și dulce și sunt plăcuți de aproape toată lumea. Acesta este singurul motiv pentru care merită să le luați în mod regulat. Dar asta nu este de departe totul. În cele ce urmează veți afla de ce boabele verzi din Orientul Îndepărtat sunt de fapt atât de sănătoase.

Păstăile sunt prea greu pentru a fi consumate

leguminoase fasole edamame

7 motive importante pentru a mânca fasole edamame mai des

Pentru a beneficia în mod optim de acest superaliment exotic, ar fi mai bine să nu cumpărați sau să comandați edamame sărat. Mai bine să le cumpărați congelate în supermarket și să le pregătiți singuri cu mai puțină sare. Există, de asemenea, multe lucruri care ar putea fi făcute în termeni de durabilitate. De fapt, boabele de soia necoapte importate au trasee lungi de transport în spate și, astfel, amprenta lor de carbon nu este atât de bună. Din fericire, companiile locale cultivă deja fasole Edamame. În acest fel, nu numai că primești mâncare sănătoasă, dar faci și ceva bun pentru mediu în același timp.

Deci, vă puteți baza pe o calitate organică proaspătă

fasole proaspătă edamame sănătoasă

Și așa se trece la cele mai importante avantaje ale Edamame.

# 1 Sistem imunitar puternic

Fasolea edamame este bogată în vitaminele A, B, C, E, K și acid folic. Prin urmare, nu este de mirare că sunt considerați adevărați stimulatori imuni. Aceste leguminoase valoroase conțin, de asemenea, o mulțime de fier și zinc, care oferă, de asemenea, mai multă energie și sisteme imune puternice.

# 2 Oase și mușchi sănătoși

Edamame este o sursă bogată de proteine ​​vegetale. Există 12 g de proteine ​​în 100 g de fasole. Acest lucru, împreună cu calciu și magneziu, ajută la construirea oaselor și a mușchilor puternici. În plus, consumul regulat de edamame poate oferi o bună protecție împotriva osteoporozei. Acest lucru se datorează în principal izoflavonelor din soia, despre care studiile au arătat că pot reduce pierderea densității osoase la bătrânețe.

O adevărată comoară a naturii!

fasole proaspătă edamame

# 3 Funcția pulmonară îmbunătățită

Astmaticii pot beneficia și de boabele sănătoase. S-a spus deja că pot îmbunătăți funcția pulmonară generală. Se spune că acest lucru se datorează genisteinei pe care o conține, așa-numitul fitoestrogen.

# 4 Digestie comandată

Datorită cantității mari de fibre, fasolea stimulează digestia. În același timp, asigură un nivel de zahăr din sânge mai constant și ajută organismul să se purifice regulat. În plus, fibrele sunt esențiale pentru bacteriile „bune” din intestin, servind ca teren de reproducere pentru acestea.

# 5 Pierderea în greutate durabilă

În plus față de fibre, indicele glicemic scăzut al edamame joacă, de asemenea, un rol destul de important în slăbirea sănătoasă. În plus, fasolea este extrem de scăzută în calorii și, de asemenea, te face să te simți sătul. Pofta de mâncare enervantă nu are nicio șansă.

Edamame este o parte importantă a multor diete dintr-un motiv

leguminoasele fasole edamame

# 6 Sănătate mai bună a inimii și creierului

S-a demonstrat că Edamame ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL rău. Acest lucru protejează vasele de sânge de calcificare, care poate fi adesea motivul aterosclerozei, accidentului vascular cerebral și al infarctului. În același timp, vitamina K este responsabilă de reglarea coagulării sângelui, ceea ce aduce beneficii și inimii și creierului.

# 7 Risc redus de cancer

Izoflavonele menționate mai sus din fasolea Edamame au o activitate estrogenică în organism. Potrivit cercetătorilor, acest lucru ar trebui să aibă un efect protector împotriva cancerului și, mai presus de toate, să reducă riscul de a dezvolta cancer de sân sau de prostată.

Ingrediente valoroase și pline de plăcere

fasole sanatoasa edamame

Concluzie

Fasolea Edamame este sănătoasă și delicioasă. Acestea conțin multe vitamine esențiale, minerale, aminoacizi esențiali și fitochimicale. Cu toate acestea, acestea nu sunt un remediu miraculos și pot fi parțial incompatibile pentru unii oameni. Ar trebui să pregătiți ușor fasolea, să vă asigurați că sunt de bună calitate și, în general, să se bazeze pe o dietă echilibrată.

Distrează-te pregătindu-te și bucură-te!

edamame superaliment sănătos

Combinați fasolea cu varza roșie

Pregătiți fasolea edamame cu varză roșie

Sau asezonați-i cu ardei iute, anason stelat și usturoi

Pregătirea sănătoasă a fasolei edamame

Ouăle, avocado și linte negre oferă proteine ​​și mai sănătoase

salata de fasole edamame

Și ce zici de o tartă delicioasă și o pâine naan?

Pregătiți pasta de avocado fasole edamame

Smoothele verzi cu edamame se amestecă rapid

smoothie mango sanatos edamame

Lasă doar imaginația ta culinară să se desfășoare!

Pregătiți salată de fasole edamame     fasole edamame aburită

salata mixta de fasole edamame   salata sanatoasa cu fasole edamame si nuci de pin

fel de mâncare sănătoasă cu fasole edamame

salată delicioasă cu fasole edamame

surse valoroase de vitamina k