Aproape toată lumea știe că grapefruitul este sănătos. Dar de ce este așa, ce beneficii importante pentru sănătate are acest fruct și la ce ar trebui să fiți în continuare atenți atunci când consumați, puteți afla de la noi astăzi. Veți primi, de asemenea, câteva sugestii despre modul în care vă puteți bucura și mai mult de fructele sănătoase. Dați-i drumul! Sezonul principal de grapefruit a început deja.

Beneficiați cu plăcere de numeroasele ingrediente ale grapefruitului

grapefruit sănătos

De ce este grapefruitul sănătos?

Citrus paradisi, așa cum se numește grapefruit în latină, provine inițial din insula Barbados din Caraibe și a fost descoperită pentru prima dată în secolul al XVIII-lea. Primele plantații au fost cultivate puțin mai târziu în Florida și astfel marșul triumfal al „Reginei Citricelor” a început peste tot în lume.

Astăzi majoritatea fructelor pe care le cumpărăm în Germania provin din SUA, Turcia și China.

Grapefruitul vine de multe ori la noi din regiunea mediteraneană

grepfrut sfaturi despre efectele calorice sănătoase

Grapefruitul conține un număr incredibil de substanțe vitale valoroase care beneficiază organismul nostru. Unul dintre cele mai importante dintre acestea este pigmentul vegetal licopen. Este responsabil pentru culoarea roșie și portocalie a pulpei și ar trebui să prindă și să neutralizeze radicalii liberi. Acest lucru va reduce riscul de boli cardiovasculare și unele tipuri de cancer.

Conținutul de vitamina C al grapefruitului este remarcabil. Cu cei 40 ml pentru 100 g de pulpă, este considerată o adevărată bombă imunitară. Probabil cea mai importantă vitamină pentru sănătatea noastră nu numai că ne promovează sistemul imunitar, dar este implicată și în aproape toate procesele vitale din organism, precum absorbția optimă a fierului din alimente sau formarea colagenului în articulații și cartilaj..

Vitamina C și ceilalți antioxidanți pe care îi conține îmbunătățesc tenul

grapefruit sănătos efect anti-îmbătrânire a pielii

Beta-carotenul, precursorul vitaminei A, este, de asemenea, conținut în grapefruit și are un efect benefic, antioxidant, asupra celulelor corpului. Vitaminele B1, B2 și B6 se găsesc și în cantități mici în citrice, precum și în acid folic. Desigur, nici aici nu lipsesc minerale importante. Grapefruitul este bogat în potasiu și conține, de asemenea, calciu, magneziu, fier și fosfat. Alte fitochimice și fibre, cum ar fi pectina, completează profilul de sănătate al acestui fruct minunat, cu gust dulce și acru, cu o notă amară caracteristică.

Fructele cu carne roșie au un gust puțin mai dulce decât cele galbene

sfaturi sănătoase de grapefruit

Slăbire sănătoasă cu grapefruit

Grapefruitul are foarte puține calorii și cu greu grăsimi. Numeroasele substanțe amare și antioxidanți pe care le oferă fructul îmbunătățesc metabolismul grăsimilor și stimulează digestia. De asemenea, combate bacteriile dăunătoare, paraziții, ciupercile și chiar virușii. În acest fel, corpul este eliberat de multe toxine și își poate lua rămas bun de la excesul de greutate supărător mai ușor.

Fibrele valoroase din grapefruit joacă, de asemenea, un rol extrem de pozitiv în pierderea în greutate. Acestea îmbunătățesc și digestia prin absorbția fluidelor din intestine. Acest lucru favorizează mișcările intestinului și multe produse finale toxice sunt excretate mai repede. Fibrele alimentare contribuie, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol și, astfel, la prevenirea poftei de mâncare. Un sentiment durabil de sațietate duce apoi la pierderea în greutate sănătoasă și la mai multă bunăstare.

Nu merge pe diete extreme pe cont propriu!

dieta grapefruit sanatoasa

În ciuda tuturor acestor proprietăți benefice ale citricelor sănătoase, nu ar trebui să exagerați. Jumătate până la fructe întregi înainte de micul dejun sau de prânz se poate dovedi a fi bine pentru a-ți face metabolismul să funcționeze din nou.

Prudență! Grapefruit și medicamente

Din păcate, acest citric sănătos poate pune, de asemenea, în pericol viața. Substanța vegetală naringin este responsabilă pentru gustul amar al fructului. Și în timp ce acest flavonoid descompune colesterolul și reglează nivelul zahărului din sânge, este responsabil pentru interacțiunile periculoase ale medicamentelor. Aceasta include și furanocumarinele conținute în grapefruit. Toate aceste substanțe blochează enzima citocromului P450 3A4 (CYP3A4) din intestin și, prin urmare, multe substanțe farmaceutice nu pot fi descompuse corespunzător. Acestea ajung apoi la fluxul sanguin în cantități mari, netulburate. Consecințele periculoase și chiar fatale pot fi rezultatul acestui fapt.

Pentru a fi în siguranță, nu consumați grapefruit în timp ce luați medicamente

medicamente sănătoase cu grepfrut

Cele mai afectate sunt medicamentele pentru tensiunea arterială crescută, medicamentele care scad colesterolul, durerile sau pastilele pentru inimă, antibioticele, pastilele pentru alergii, somniferele, antidepresivele, pilulele contraceptive și potențatorii sexuali. Dar multe alte medicamente sunt, de asemenea, suspectate de a avea interacțiuni dăunătoare cu grapefruitul. Pentru a fi sigur, dacă luați medicamente, ar trebui să citiți cu siguranță prospectul și să întrebați medicul sau farmacistul. Ar fi și mai sigur să nu consumați NICIODATĂ grapefruit cu medicamente. Același lucru este valabil și pentru grapefruit și portocale amare.

Nu vă bucurați doar de grapefruit ca suc

Proaspăt stors sau lingurat din fructele tăiate, grapefruitul este cel mai sănătos. Totuși, dacă vi se pare gustul prea amar, puteți adăuga apă și miere în suc după gust. O astfel de băutură are un gust delicios atât servit cu cuburi de gheață, cât și când este cald.

Puteți adăuga cimbru și flori comestibile

detoxifiere apă grapefruit sănătos

Grapefruitul este, de asemenea, sănătos ca apa de detoxifiere

  grapefruit detoxifiant sănătos

Este mai bine să tăiați în prealabil pielea între segmentele de pulpă

dieta grapefruit sanatoasa pentru micul dejun

Pe lângă sucuri, puteți folosi și grapefruit pentru a pregăti boluri sănătoase de Buddha, piureuri, salate de fructe și sosuri pentru salate. Citricele exotice au, de asemenea, un gust perfect ca o garnitură proaspătă la preparatele inimii din pește sau păsări de curte. Și ce zici de felii de grapefruit la grătar? Doar încercați.

Lasă-te inspirat de celelalte idei de rețete de mai jos și bucură-te de o masă sănătoasă!

Acum știi deja exact de ce grapefruitul este sănătos

grapefruit calorii cu efect sănătos

Sucurile de citrice proaspăt stoarse sunt întotdeauna în sezon

suc de grapefruit sănătos proaspăt stors

Faceți singur suc de citrice de grapefruit

La fel și delicioase smoothie-uri verzi  

smoothie verde grapefruit sanatos

Chia smoothie-uri și budinci …

smoothie ghimbir grapefruit sănătos

… sau salate de fructe proaspete

grapefruit sănătos cu mic dejun portocaliu

Vara, apa rece de detoxifiere cu grapefruit și rozmarin este o idee excelentă

grapefruit sanatos rozmarin detoxifiant apa

Iar toamna și iarna puteți combina fructele, de exemplu, cu morcovi și ghimbir

grapefruit sistem imunitar sănătos

O salată de avocado și grapefruit ar fi, de asemenea, delicioasă

grapefruit sănătos cu salată de avocado

Sau preferați sfecla roșie și nucile pentru a merge cu ea?

Salată de sfeclă roșie cu grapefruit sănătoasă

Dacă sunteți gravidă, este mai bine să cereți sfatul medicului dumneavoastră înainte de a consuma grapefruit!

sarcină sănătoasă grapefruit

Bucurați-vă de fructul sănătos cu moderare și cu precauție!

grapefruit vitamine sănătoase minerale