Hormonul masculin testosteron este produs în testicule și glandele suprarenale și este una dintre substanțele mesager biochimice ale organismului. Hormonii joacă un rol esențial atât în ​​construirea mușchilor, cât și în a decide dacă vă simțiți stresați sau relaxați, energici sau obosiți, grași, subțiri, moi sau mușchi. Testosteronul influențează, de asemenea, dorința de activități sportive și dorința sexuală. Următoarele sunt sfaturi despre modul în care nivelul de testosteron poate fi echilibrat sau chiar crescut.

Testosteronul este un hormon important de care organismul nu poate face lipsă. Un studiu din SUA chiar ajunge la concluzia că testosteronul poate salva de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale și, prin urmare, ar fi, desigur, vital. Ocupat în același timp un studiu austriac legătura dintre deficitul de testosteron și depresie. Dacă este necesar un echilibru acut de testosteron, sunt disponibile medicamente și preparate eliberate pe bază de rețetă. Cei interesați îl pot găsi aici Informații despre gelul de testosteron, un preparat util pentru creșterea testosteronului.

Nivel de testosteron_7814 1

Testosteronul – pentru bucuria vieții

Calea către mai mult testosteron

Semnele nivelurilor scăzute de testosteron pot fi oboseală cronică, epuizare, dificultăți de concentrare, lipsă de aparență, iritabilitate și căderea părului. Erecții mai mici, lipsa dorinței pentru sex, probleme cu spatele sau creșterea în greutate sunt, de asemenea, printre punctele care pot fi asociate cu un deficit de testosteron..

Dar acest lucru poate fi compensat cu un mic angajament.

Important: dieta corectă

În primul rând, este important să înțelegem relația dintre testosteron, dietă și exerciții fizice. Într-un sens, o alimentație bună asigură energia de care organismul are nevoie pentru a funcționa. Cu cât te simți mai epuizat, cu atât sunt mai puțin distractive activitățile fizice – de fapt un ciclu periculos care trebuie rupt acum. Acest lucru funcționează imediat cu dieta corectă. Chiar și popoarele indigene știau cât de importantă este mâncarea și ce efecte pozitive are asupra organismului. Alimentele de bază Maya au inclus quinoa, planta care ia acum bucătăriile lumii și inimile gurmanzilor prin furtună – fie ca platou, fel principal sau desert. Legumele, salatele, fructele și citricele ar trebui, de asemenea, să fie incluse în dieta zilnică.

Nivel de testosteron_ sănătos_7814 2

Distracția în aer liber crește nivelul de testosteron

Sport – joc – entuziasm

Vitamina D joacă un rol important nu numai pentru testosteron, ci și pentru întregul corp. Se formează în fiecare celulă și este dependentă de sprijinul luminii solare. Activitățile în aer liber încălzesc circulația și testosteronul, precum și producția de vitamina D. Preferințele personale decid asupra sportului. Pasionații de parcour și calistenie (se antrenează fără ajutoare speciale) se epuizează alergând și sărind sau făcând exerciții concentrate de auto-greutate. Nu au nevoie de un studio de fitness pentru asta, ci folosesc condițiile locale pentru antrenamentul zilnic. Antrenamentul de forță și reglarea fină sunt alte două modalități de a vă ridica testosteronul într-un mod sportiv. Așa-numita formulă M.A.R.K. arată un mod decisiv, deoarece reprezintă cele patru elemente ale procesului eficient: antrenament mental, nutriție echilibrată, antrenament corect de forță și, în final, antrenament cardio. Antrenamentul mental dă lovitura. Într-un anumit sens, este lovitura inițială pentru unitatea de antrenament zilnică, însoțită de o dietă echilibrată și, mai presus de toate, de înaltă calitate. Antrenamentul adecvat al forței este o știință în sine, deoarece este adaptat la obiectivele pe care doriți să le atingeți. Antrenorul personal este un bun ajutor consultativ. Antrenamentul cardio ca al patrulea element crește rezistența și susține pierderea de grăsime. Endorfinele sunt eliberate și sistemul propriu de ardere a grăsimilor din organism funcționează la viteză maximă. Cei care încorporează conceptul general în rutina lor de zi cu zi duc un stil de viață activ, care în același timp – ca un bun de deasupra, ca să spunem așa – asigură nivelul perfect de testosteron.

Un stil de viață sănătos promovează testosteronul

Greutatea corporală adecvată crește nivelul de testosteron. Exercițiile fizice regulate și o dietă țintită reduc excesul de greutate. Consumul de alcool, pe de altă parte, afectează imediat echilibrul hormonal și întrerupe producția de testosteron din testicule – chiar și până la 24 de ore după aceea. În plus, consumul de alcool crește nivelul de cortizol și producția de estrogeni. Această influență este exercitată nu numai de așa-numitul alcool dur, ci și de berea seara în timpul grătarului. Deoarece un deficit de testosteron poate duce la dificultăți la o vârstă fragedă, este cu atât mai important să cunoaștem măsurile corecte. Atitudinea pozitivă față de viață stă la baza distracției și bucurării vieții. Dintr-o dată apare dorința de mișcare: înotul, ciclismul și alergarea devin din nou o pasiune zilnică. Fundația pentru Sănătatea Bărbaților oferă în Broșură cu deficit de testosteron informații utile disponibile.

Nivelul testosteronului_kcikboxing_7814 3

Simbioza perfectă a eleganței și puterii – și o posibilitate,

crește nivelul de testosteron.

Surse:

www.pixabay.com © werner22brigitteCC0 domeniu public

www.pixabay.com © skeezeCC0 domeniu public

www.pixabay.com © SFReaderCC0 domeniu public