Dacă primele zile de primăvară îți aduc nasul curgător și ochii apoși și mâncărimi în fiecare an, atunci trebuie să iei în serios alergiile sezoniere. Deși majoritatea reacțiilor alergice apar în copilărie, uneori sunt declanșate doar la o vârstă mai târzie atunci când sunt expuse la factori externi individuali. Conform ultimelor studii, alergia la polen este acum cea mai frecventă alergie din Germania! Prin urmare, am adunat câteva idei inteligente pentru a combate rapid febra fânului! De acum poți respira cu nerăbdare aerul proaspăt în primăvară!

Primul polen începe să zboare din ce în ce mai devreme în fiecare an

Majoritatea particulelor de polen de pe copaci și tufișuri plutesc prin aer în zilele calde, uscate și cu vânt încă de la mijlocul lunii martie / începutul lunii aprilie, deci trebuie să vă reduceți timpul în aer liber în acest moment și să evitați excursiile în zone cu vegetație luxuriantă. Dimineața devreme, noaptea, pe vreme umedă și tulbure sau imediat după ploaie, concentrația de polen din aer este mult mai mică, ceea ce atenuează semnificativ simptomele alergice!

Principala perioadă de înflorire sau numărul de polen al păpădiei este din mai până în iunie

Combateți alergia la polen primăvara

Cereți despre timpul de înflorire a diferitelor specii de plante cu ajutorul Calendarul polenului

cum-a-lua-polen-în-nas

Acordați atenție curățeniei din casa dvs.

Este ciudat, dar chiar și praful din casă conține nenumărate polen, așa că trebuie să curățați în mod regulat toate suprafețele murdăriei depuse! Prezența diferitelor substanțe chimice în aer (de la agenții de curățare), fumul de țigară sau particulele în suspensie din diferiți combustibili (cărbune, lemn) pot exacerba și alergiile respiratorii. În niciun caz nu trebuie să utilizați umidificatoare și purificatoare de aer, deoarece acestea cresc umiditatea și provoacă probleme grave cu acarienii.

Praful de casă contribuie la dezvoltarea alergiilor severe

îndepărtați regulat praful acasă

Ștergând în mod regulat suprafețele, vă asigurați o ambianță curată și fără alergii

îndepărtați praful de casă împotriva alergiilor la polen

Ferestre – închise, aer condiționat – aprins

Dacă suferiți de simptomele alergiei la polen, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să țineți ferestrele închise și să folosiți un aparat de aer condiționat pentru răcorire și pentru schimbarea aerului din cameră. O temperatură fixă ​​de 18-21 de grade ar fi cea mai bună soluție pentru problemele dumneavoastră de sănătate. Cu toate acestea, trebuie să curățați regulat filtrul de particule și să îl schimbați în fiecare primăvară și apoi din nou la începutul verii – de exemplu în martie și apoi din nou în iunie. A Purificator de aer HEPA în acest caz ar limita afluxul de polen la minimum.

Același lucru este valabil și pentru conducerea unei mașini – nu deschideți geamurile, ci profitați de aerul condiționat convenabil al vehiculelor moderne și lăsați curățarea și întreținerea sistemului în mâinile mecanicilor experimentați..

Filtrul de aer condiționat trebuie schimbat cel puțin de două ori pe an

Înlocuiți frecvent filerul de aer condiționat

Irigarea nazală și protecția ochilor

Clătirile nazale frecvente sunt cu siguranță recomandate persoanelor cu alergii la polen. În acest scop, s-ar putea folosi unul Duș nazal sau folosiți apă rece cu sare – aceasta elimină alergenii care s-au lipit de mucoasa nazală!

Deoarece polenul intră pe lentilele oculare și ar putea duce la inflamații severe, cel mai bine este să înlocuiți lentilele cu ochelari! Sprayurile nazale antialergice și picăturile pentru ochi trebuie, de asemenea, să fie disponibile în orice moment. 

Persoanele de diferite grupe de vârstă sunt afectate de alergiile la polen

curgerea nasului în primăvara simptomelor alergice la polen

Sprayurile sau dușurile nazale ameliorează simptomele alergiei la polen

utilizați spray nazal și ameliorați simptomele

Remedii naturale pentru prevenirea alergiilor la polen

Uleiul de pește este bogat în acizi grași, care îmbunătățesc funcționarea sistemului cardiovascular, ameliorează simptomele alergiei la polen și au un efect antiinflamator general asupra organismului. Atât aportul de vitamina C, cât și consumul de ceai de urzică împiedică depunerea de histamină în corpul nostru, care are un efect vasodilatator și, prin urmare, ar putea exacerba alergiile. Un pahar de suc proaspăt de morcovi înainte de micul dejun se dovedește a fi un alt ajutor excelent în lupta împotriva alergiei la polen – pur și simplu îl tocați într-un blender cu o portocală, adăugați mentă pentru răcorire și savurați o băutură tonifiantă și sănătoasă! Ceapa și usturoiul conțin multă quercetină, ceea ce reduce în mod vizibil lacrimile și mâncărimea ochilor. Mierea proaspăt aruncată acționează ca un vaccin natural împotriva alergenilor din aer – 4-5 linguri pe zi vă vor oferi rapid rezultatele dorite!

Și bineînțeles … nu uitați să vă vizitați alergologul în timp util!

Capsulele din uleiul de pește ajută la alergia la polen

capsule de ulei de pește pentru combaterea simptomelor alergiei la polen

Primăvara trebuie să bei mult ceai de urzică

bea ceai de urzică împotriva alergiei la polen

… și mănâncă miere  miere proaspătă ca vaccin

Combateți simptomele alergiei la polen cu ajutorul sucului de morcovi

suc de morcovi împotriva febrei fânului și a mâncărimii ochilor

Iată un scurt rezumat al celor ce trebuie și ce nu trebuie pentru o alergie la polen

alergia la polen primăvara ameliorează simptomele