Toamna este cu siguranță perioada anului în care se trezește pofta. Pădurile fac apeluri lungi pentru munți și ne oferă parfumul saturat de rășină de brad și frunze proaspete. Podeaua pădurii este acoperită cu frunze și ace de pin și ceva pare să se schimbe sub fiecare trunchi de copac. În fiecare an, în această perioadă, culegătorii de ciuperci se îndreaptă spre pădure în căutarea unor ciuperci delicioase și parfumate. Le puteți obține și pe piața săptămânală, spun ei. Așa este, dar nu trebuie comparat cu parfumul și calitatea ciupercilor proaspăt culese.

Toamna este sezonul de vârf pentru majoritatea speciilor de ciuperci

a culege ciuperci

Colectați ciuperci – cunoașteți soiurile locale

Ciuperci chanterelle

Identificați ciupercile

A alege singur ciupercile poate fi o afacere riscantă dacă nu sunteți familiarizați cu aceasta. Unele ciuperci au doppelgangers periculoși care ar putea înșela chiar și colecționarii experimentați. Cum să identificăm ciupercile și unde și cum să colectăm ciupercile, încercăm să vă clarificăm cât mai clar astăzi. Să începem cu tipuri de ciuperci pe care le cunoașteți vizual bine de pe piață și al căror gust vă este familiar. Ciupercile cel mai frecvent consumate și oferite sunt boletus și galbenele.

O plimbare prin pădure poate fi combinată minunat cu culegerea ciupercilor locale și comestibile

Alege ciuperci

Ciupercile Porcini și galbenele așteaptă să fie colectate de dvs.

Coșuri de cules de ciuperci

Distrează-te colectând în pădure

Puteți găsi ciuperci pe copaci cu care ciupercile creează o simbioză. Acest lucru vă poate oferi un pic mai multă siguranță dacă căutați ciuperci boletus, de exemplu. Pinul, stejarul, fagul și molidul sunt printre copacii care ciupercă preferat.

Chanterelle a fost considerată mâncare pentru oamenii săraci pentru o vreme. Astăzi această ciupercă este o delicatesă râvnită și are un preț destul de ridicat pe piață. În pădure, această specie de ciuperci devine din ce în ce mai rară și, atunci când vedeți ciuperca, va fi în jurul bradului și al molidului. De multe ori crește în locuri cu sol slab.

În trecut erau considerate doar mâncare pentru oamenii săraci, astăzi galbenele sunt o încântare culinară recunoscută

Două chanterelles colectează ciuperci

Multe ciuperci nu pot fi spălate, ci doar curățate cu o perie moale

Coș de colectare a ciupercilor

Dacă ați adunat prea multe ciuperci, le puteți usca pentru iarnă

Două chanterelles colectează multe ciuperci

Tăiați sau deșurubați?

 S-a cercetat multă vreme dacă ciupercile suferă de recolte incorecte. Unii cunoscători vă recomandă să deșurubați ciupercile, deoarece acest lucru va păstra corpul fructifer, alții le vor tăia. Pentru a fi sincer, nu există o tehnică sigură sută la sută care să determine recoltarea. Anul trecut, cercetătorii din Elveția au aflat că nici tăierea, nici deșurubarea nu au efect asupra creșterii fungice. Singurul factor în numeroasele lor apariții este vremea.

Vremea umedă este o condiție prealabilă excelentă pentru apariția multor specii de ciuperci. Nu fi barbar atunci când culegi!

Ciupercile colectează boletus

Ciupercile proaspete, auto-colectate, au o aromă irezistibilă

Cules de ciuperci-steinplitzRețetă de gătit pentru cunoscători

Chanterelles cu șalotă

Curățați 500g de ardei și tăiați-le în bucăți de mușcătură. Fierbeți ciupercile în puțin ulei de măsline sau unt și prăjiți-le, apoi adăugați o mână de șalote. Se amestecă cu carne sau carne de legume și se condimentează cu sare și piper. Dacă doriți, puteți îngroșa sosul cu smântână și adăugați câteva picături de suc de lămâie.

Consumul de ciuperci este corect. Profitați de oferta naturii!

A alege ciupercile este un deliciu pentru palat

Toate tipurile de ciuperci se potrivesc bine cu carnea sau vânatul

Alegeți alimente cu ciuperci

Nu vrei să riști? Apoi cumpără doar ciuperci delicioase de la fermieri

Ciuperci culegând șampanie