Sigur ai avut un spasm muscular la un moment dat în viața ta, nu? Crampele musculare pot apărea în timp ce jucați tenis, golf, bowling, înot sau alte activități sportive. Cea mai mică mișcare care scurtează un mușchi poate provoca un spasm și pot apărea și în timp ce stați, mergeți sau chiar dormiți. Unele persoane sunt mai predispuse la crampe musculare sau crampe la vițel decât altele și le pot obține în mod regulat cu orice activitate fizică. Aflați mai multe despre cauzele și tratamentul crampelor de vițel chiar mai jos …

Ce sunt crampele vițelului și cum le puteți trata și preveni?

Tratarea și prevenirea crampelor gambei Cauză Merită să știți

Toată lumea a experimentat crampe musculare

Crampele vițelului cauzează noaptea în ciuda magneziului

Ce sunt crampele gambei?

Mușchii din picioare sunt alcătuite din mănunchiuri de fibre care se contractă alternativ și se extind pentru a crea mișcare. O crampă este o contracție brută, involuntară (tensiune) a unuia dintre acești mușchi, de obicei în gambă. Crampele pot dura de la câteva secunde la câteva minute. Ele pot fi suficient de ușoare sau suficient de intense pentru a vă trezi dintr-un somn sănătos.

Așa arată mușchii gambei

Crampele musculare cauzează fapte interesante

Cauzele crampelor la picioare

Uneori nu există o cauză evidentă a crampei. Exercițiul fizic este un factor declanșator obișnuit, mai ales dacă vă exersați de mult timp sau în căldură. Muschii obosiți sau deshidratați se irită și sunt mai predispuși la crampe. Lipsa de electroliți precum magneziul sau potasiul în dieta dvs. poate duce la crampe mai frecvente, deoarece mușchii nu se pot relaxa complet. Riscul de crampe crește în timpul sarcinii, posibil din cauza modificărilor fluxului sanguin și a stresului crescut asupra mușchilor dintr-un abdomen în creștere. Vârsta este un alt factor, crampele devenind tot mai frecvente la vârsta mijlocie și nu numai. Mușchii mai în vârstă obosesc mai ușor și sunt din ce în ce mai sensibili la mai puține lichide din corp. Crampele pot fi, de asemenea, un efect secundar al medicamentelor, cum ar fi statinele, care sunt utilizate pentru a trata colesterolul ridicat.

Este normal să aveți crampe la vițel în timpul sarcinii

Crampele picioarelor pe timp de noapte provoacă o sarcină care merită cunoscută

Simptome de crampe la picioare

Crampele musculare variază în intensitate, de la o ușoară senzație de furnicături la dureri chinuitoare. Un mușchi înghesuit se poate simți greu și / sau poate apărea vizibil deformat sau se contractă sub piele. O crampă poate dura câteva secunde până la 15 minute sau mai mult și poate reveni de mai multe ori înainte de a pleca.

Spasme musculare la sportivi

Crampe la picioare noaptea Exercițiu Sport Cauză Fapte interesante

Crampele la picioare sunt, de asemenea, frecvente noaptea târziu

Lupta cu crampele gambei provoacă crampe musculare noaptea

Diagnosticul crampelor la picioare

Ar trebui să puteți gestiona singuri o crampă, dar consultați un medic dacă crampele sunt severe sau dacă aveți alte simptome (cum ar fi amorțeală sau slăbiciune). În cazuri rare, crampele pot indica o problemă cu coloana vertebrală, vasele de sânge sau ficatul.

Lăsați medicul de familie să vă sfătuiască

Crampele de vițel pe timp de noapte cauzează merită cunoscute crampe musculare

Spuneți medicului dumneavoastră despre istoricul medical, inclusiv detalii despre alergii, boli, leziuni, intervenții chirurgicale și medicamente. Fii pregătit să răspunzi la întrebări precum: B: De cât timp suferiți de crampe? Există o istorie familială a problemei? Crampele tale apar doar după exerciții fizice sau apar și atunci când te odihnești? Extinderea ameliorează crampele? Aveți slăbiciune musculară sau alte simptome? Testele de sânge de rutină vă pot ajuta medicul să excludă anumite boli.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani sunt mai predispuse la crampe la picioare

Tratamentul crampelor la picioare

Majoritatea crampelor dispar de la sine în câteva minute. Masarea sau întinderea ușoară a mușchilor vor ajuta la relaxarea acestuia. Căldura are un efect calmant asupra mușchilor tensionați. Folosiți un tampon de încălzire sau un prosop cald și umed pentru a slăbi mușchiul.

Întindeți ușor și masați mușchiul crampant 

Crampele vițelului pe timp de noapte cauzează masajul care merită să fie cunoscut

… și țineți-l într-o poziție întinsă până când crampele se opresc

Tratarea crampelor vițelului noaptea Cauză Merită să știți

Prevenirea crampelor la picioare

Pentru a evita viitoarele crampe la vițel, beți multe lichide înainte și în timpul exercițiului. Mușchii au nevoie de lichid pentru a se contracta și relaxa corespunzător. Previneți tensiunea încălzind mușchii picioarelor cu unele mers pe jos sau cu un jogging lent înainte de antrenament. Întindeți mușchii picioarelor câteva minute după fiecare antrenament. Faceți un alt exercițiu de întindere înainte de culcare dacă sunteți predispus la crampe în timp ce dormiți.

Crampele de obicei dispar de la sine

Crampele picioarelor pe timp de noapte cauzează merită cunoscute