Fața lunii pline a fascinat întotdeauna omenirea atât de misterios și misterios. Și chiar și acum, când avem deja câteva explicații științifice pentru sistemul nostru solar, planetele și luna, această fascinație nu se oprește. Mulți dintre noi urmărim în mod regulat fazele lunii, așteptând următoarea lună plină sau nouă pentru a participa la afaceri importante sau pentru a începe ceva nou. Fazele cu luna în creștere și în scădere au, de asemenea, un sens astrologic și spiritual deosebit și pot influența multe decizii. Chiar acum luna crește din nou și așteptăm luna plină în septembrie. Este, de asemenea, una dintre cele patru luni speciale speciale ale anului și se numește luna recoltei. Aflați mai jos când este exact următoarea lună plină, care este semnificația și simbolismul acesteia și cum ne afectează acest fenomen pe noi, oamenii.

Luna plină în creștere în septembrie

luna plina septembrie luna recolta

Ceea ce este de fapt o lună plină?

Există o explicație științifică simplă în spatele acestui spectacol fabulos pe cerul nopții. Pe luna plină, pământul nostru este exact între soare și lună. Întreaga parte vizibilă a lunii este iluminată de soare și o putem vedea. Acest lucru este posibil și pentru că satelitul terestru este ușor deasupra sau sub orbita terestră.

Destul de diferit cu o eclipsă de lună. În acest caz, vedem de fapt doar umbra pe care pământul o aruncă peste lună.

În ciuda științei, luna plină rămâne atât de mistică și de fascinantă

luna plină septembrie semnificație de mulțumire

În principiu, luna plină este la fiecare 29,5 zile ale anului. Așa cum am menționat mai sus, există patru luni pline speciale.

 • super Luna (pe 9 martie 2020) – atunci luna este cea mai apropiată de pământ și arată mult mai mare decât de obicei.
 • Luna de recoltare (2 septembrie 2020) – reprezintă începutul toamnei.
 • Luna albastra (31 octombrie 2020) – când luna plină apare pentru a doua oară într-o lună.
 • Luna de sânge (din nou în 2022) – când eclipsa de Lună pare roșie.

Următoarea lună plină din acest an este pe 2 septembrie – luna recoltei, cunoscută și sub numele de lună de toamnă. Anul acesta va fi sub semnul zodiacal Pești. Potrivit multor astrologi, acest lucru ar putea duce la creșterea emoționalității la mulți oameni și poate servi ca o condiție prealabilă pentru argumente. Sfaturi bune: încercați să vă relaxați în această fază, faceți o mică pauză dacă este posibil și evitați situațiile de conflict.

O lună plină în Pești ar putea crea turbulențe emoționale

luna plină septembrie 2020 pește

Nedormită sub luna plină?

De fapt, mulți oameni se plâng de insomnie sau, mai degrabă, de agravarea lor în timpul lunii pline. În parte, acest lucru a fost recent dovedit de unele studii. Cu toate acestea, cauza nu este pe deplin clară. S-ar putea datora unui nivel mai scăzut de melatonină, deoarece atunci când luna este plină este mult mai strălucitoare în exterior și creierul eliberează mai puțin din acest hormon. Dar este, de asemenea, foarte posibil ca cauzele să aibă mai mult o origine psihologică și să fie cauzate de imaginațiile anterioare individuale.

Satelitul are o fascinație misterioasă pentru noi

panorama nopții lună plină septembrie

Cu toate acestea, în general, astrologii și spiritii, precum și unii oameni de știință jură că luna plină are un efect pronunțat asupra corpului, minții și sufletului. La fel ca luna care afectează mareele de pe planeta noastră, poate afecta și unele procese fiziologice din corpul uman. Uneori, luna plină ar putea fi ea însăși responsabilă de migrene sau poate provoca schimbări de dispoziție și anxietate. De multe ori este recomandat să mâncați mai puțin și, mai presus de toate, mai sănătos atunci când luna este plină. Mai ales când luna este plină, ar fi mai ușor să arunci câteva kilograme.

În esoterism se presupune că luna plină reprezintă perfecțiunea și integritatea. De aceea, multe ritualuri spirituale sunt rezervate special pentru această noapte și îl ajută să se apropie de iluminare sau de dezvoltarea de sine dorită printr-o meditație adecvată..

Meditarea pe luna plină poate duce la realizări mai spirituale

luna plină septembrie însemnând

Cele mai cunoscute mituri de lună plină

Nu degeaba atracția inexplicabilă a lunii pline a dat naștere la nenumărate mituri și superstiții. Unele sunt încă prezente în anumite culturi până în prezent, altele pot fi încă auzite în unele regiuni din Germania, iar altele au fost deja infirmate de dovezi științifice clare. Iată câteva dintre cele mai populare mituri de lună plină:

 • Somnambulismul este comun;
 • Oamenii devin vârcolaci;
 • Rănile ar trebui să sângereze mai mult;
 • se nasc mai mulți copii;
 • Femeile sunt atunci în ovulație;
 • Operațiunile sunt mai riscante;
 • se întâmplă mai multe infracțiuni și accidente.

Ademenitor și misterios – fața lunii pline

glorios luna plină septembrie însemnând

Mituri sau nu, puțina magie și fascinația inexplicabilă nu pot face rău în viață. Dar dimpotrivă. Ne amintesc din nou și din nou de lumea basmului copilăriei noastre și cel puțin pentru o scurtă perioadă de timp ne răpesc. Indiferent dacă credeți sau nu în puterile lunii, aruncați o privire la luna plină din septembrie, când cerul este senin și simțiți imensa infinitate a universului. Dacă nu spiritual, cel puțin ar putea fi romantic.

Distrează-te și o experiență interioară minunată!

fascinant luna plină septembrie 2020

Luna recoltei este iminentă

luna plină septembrie ritual de mulțumire

Arată și mai fascinant de mare

luna plina septembrie peste mare

O lună plină este perfectă pentru o noapte romantică pentru doi

luna plina septembrie efect somn

lună plină septembrie telescop înregistrare

luna plina septembrie

efectul lunii pline septembrie

luna plină septembrie se ridică deasupra mării