Senzația de arsură pe termen scurt pe care o simțiți în ochi se datorează de obicei unei ușoare iritații care va dispărea odată ce lacrimile le vor spăla. Cu toate acestea, dacă senzația de arsură continuă mai mult de câteva ore, ar putea indica o problemă gravă, cum ar fi: B. ochi uscați, blefarită sau o reacție alergică. Singura modalitate de a diagnostica și trata ochii arși este să vă vizitați oftalmologul. Cu toate acestea, avem câteva sfaturi utile pentru dvs. înainte de a vă vizita oftalmologul.

De ce ai ochii arși?

Arderea ochilor are posibile cauze și sfaturi utile pentru sănătatea ochilor

De ce îmi ard ochii?

Arderea ochilor are posibile cauze și sfaturi utile pentru conjunctivită

Ce boli oculare provoacă arsuri la ochi?

Ochi uscați

Uscăciunea este de obicei principala cauză a senzației de arsură la nivelul ochilor. Lacrimile sănătoase constau dintr-un echilibru de ulei, mucus și apă. Dacă aceste componente nu sunt prezente în cantitatea și proporția potrivite, ochii vor deveni uscați și iritați, ceea ce poate duce la o senzație de arsură.

Conjunctivită virală sau bacteriană

Conjunctivita este o infecție virală sau bacteriană foarte contagioasă care poate afecta fie unul, fie ambii ochi și se transmite prin tuse sau strănut. Simptomele includ ochii apoși, arși sau mâncărimi.

Mai întâi, determină cauza senzației de arsură din ochii tăi

Arderea ochilor are posibile cauze și sfaturi utile

Blefarită

Blefarita este inflamația pleoapelor care provoacă dureri, pleoape roșii și resturi cruste la baza genelor. Simptomele includ senzație de arsură sau usturime la nivelul ochilor, curmudgeonly și pleoape mâncărime.

Ce factori de mediu provoacă arderea ochilor?

Anumite elemente pot provoca, de asemenea, o senzație de arsură la nivelul ochilor, cum ar fi: B. alergeni, substanțe chimice, parfum sau particule minuscule în ochi.

Alergii

Alergeni în aer sau în casa dvs., cum ar fi Părul sau mucegaiul animalelor vă pot provoca mâncărime, rupere și usturime.

Ce trebuie să faci când îți ard ochii? 

Arderea ochilor are posibile cauze și sfaturi utile cu privire la factorii de mediu

Produse chimice

Anumite substanțe chimice care se găsesc în produsele de curățat de uz casnic pot provoca o senzație usturătoare în ochi. Compușii volatili care se găsesc în spray-urile cu aerosoli și dezinfectanți nu numai că sunt dăunători mediului, ci și irită ochii.

Parfumuri

Unele persoane care sunt sensibile la parfumurile parfumului, coloniei, șamponului sau cremei de piele pot prezenta iritații ale ochilor care duc la o senzație de arsură.

 Consultați oftalmologul!

Arderea ochilor are posibile cauze și sfaturi utile pentru ochii uscați

Particule străine în ochi

Dacă particulele se blochează în ochi, nu numai că doare, dar poate provoca și o senzație de arsură în ochi.

Cum pot trata sau ameliora ochii arși?

Dacă simțiți o senzație de arsură în ochi, adresați-vă medicului ochi cât mai curând posibil.

Cu toate acestea, ca prim pas al tratamentului, puteți încerca să aplicați comprese reci pe ochi pentru a ușura senzația de arsură. Dacă s-a format o descărcare crustă pe pleoape, utilizați o compresă caldă pentru ao înmuia și scoateți-o din ochi.

Compresele calde și reci ajută atunci când ochii sunt obosiți

Arderea ochilor are posibile cauze și sfaturi utile pentru comprimare

Dacă senzația de arsură este cauzată de o infecție bacteriană, este important să nu vă atingeți ochii inutil. Asigurați-vă că degetele sunt curate înainte de a atinge zona ochilor. Ochii arși pot fi, de asemenea, ușurați prin aplicarea lacrimilor false – dar nu utilizați alte tipuri de picături pentru ochi, deoarece acest lucru poate provoca mai multă iritare. Dacă observați că vederea vă deteriorează sau vedeți o descărcare groasă verzuie, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. Sensibilitatea la lumină sau durerea oculară ar trebui să fie, de asemenea, semne de avertizare clare.

Lacrimile artificiale sunt o idee bună pentru ochii uscați

Ochii arși au posibile cauze și sfaturi utile din cauza lacrimilor artificiale