Sfaturi utile pentru o alimentație sănătoasă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani

Să începem articolul nostru cu câteva note deosebit de importante. Această postare se aplică copiilor cu vârsta cuprinsă între 1-3 ani. Diverse produse trebuie evitate până la vârsta de 2 ani. Acestea sunt de obicei următoarele: ouă, cacao, miere, căpșuni, arahide. Motivul pentru aceasta este că aceste produse ar putea provoca alergii la copiii mici. La această vârstă, însă, tinerele mame pot începe cu precauție cu unele dintre alimentele menționate, dacă copilul lor nu este intolerant la ele. Acest lucru trebuie făcut cu atenție și pas cu pas.

În acest articol am dori să vă ajutăm să vă învățați copilul obiceiurile potrivite pentru o alimentație bună. Tot ce scriem aici sunt indicii generale. Deci nu sunt întotdeauna valabile.

Alimentație sănătoasă pentru copii

hrana sanatoasa pentru copii meniu echilibrat

Oricine mănâncă broccoli și multe legume proaspete de la o vârstă fragedă crește sănătos

hrană sănătoasă pentru copii legume proaspete cu broccoli

Ouă

Ouăle sunt unul dintre produsele care pot provoca alergii la mulți copii cu vârsta de până la 9 ani. Cu toate acestea, dacă descoperiți că copilul dvs. nu este, atunci le puteți încorpora în meniul lor.

Sunt o opțiune foarte bună pentru micul dejun. Ouăle sunt sănătoase datorită vitaminelor și vitaminei D conținute în gălbenușul de ou.

Ouă fierte la micul dejun pentru tineri și bătrâni

hrana sanatoasa pentru copii oua fierte la micul dejun

Unii copii refuză să mănânce gălbenușuri de ou. Există mai multe moduri în care îi poți păcăli pe cei mici. Puteți amesteca gălbenușurile în supă sau le puteți unge pe o felie de pâine.

Ouăle îi mențin pe copii mulțumiți mai mult. Ouăle de prepeliță sunt o altă variantă foarte bună. Cu toate acestea, nu credeți că copiii dvs. pot mânca mult din el. Sunt adevărate bombe cu calorii!

Ouăle de prepeliță sunt, de asemenea, foarte recomandate pentru meniul pentru copii

hrana sanatoasa pentru copii oua de prepelita gatite

ovaz

Făina de ovăz este bogată în fibre și este o opțiune excelentă atât pentru noi, cât și pentru copii. Acestea promovează digestia, ne satură și ne oferă multă energie. Ele ne ajută să ne concentrăm mai bine pe rutinele noastre zilnice și să ne concentrăm asupra muncii noastre.

Fulgii de ovăz favorizează digestia și vă umplu rapid

hrana sanatoasa pentru copii fulgi de ovaz cu fructe la micul dejun

fructe

Fructele sunt o altă parte obligatorie a fiecărui meniu pentru copii. Acestea conțin o mulțime de vitamine și fibre. Dacă ar fi să faci un clasament al celor mai sănătoase fructe pentru copii, aceștia 3 ar conduce lista: mere, kiwi, zmeură.

Sunt bogate în antioxidanți și sunt foarte sănătoși pentru diabet și boli de inimă. Fructele proaspete îmbunătățesc, de asemenea, abilitățile de gândire.

Fructele conțin o mulțime de vitamine și fibre

alimentația sănătoasă pentru copii mănâncă o mulțime de fructe

Mănâncă fructe proaspete între sau pentru desert

hrana sanatoasa pentru copii fructe mere rosii

Nuci (în special nuci și migdale)

Nucile sunt o sursă bună de grăsimi sănătoase. Copiii au nevoie în special de o mulțime de ei pe măsură ce cresc. Nucile favorizează funcția inimii.

Ciuguleste nuci sanatoase

nutriție sănătoasă pentru copii nuci și migdale

lapte

Laptele este sănătos și bine cunoscut pentru cantitatea sa mare de proteine ​​și calciu. Cu toate acestea, este posibil ca copilul dumneavoastră să nu dorească să bea lapte. Nu vă faceți griji – iaurtul are aceleași proprietăți și majoritatea copiilor nu reacționează respingător la ele.

Iaurtul conține multe bacterii sănătoase pentru tractul gastro-intestinal.

Produsele lactate sunt bogate în proteine ​​și calciu

alimentația sănătoasă pentru copii bea lapte în mod regulat

roșii

Roșiile sunt o parte importantă a dietei sănătoase a copiilor. Când sunt gătite, proprietățile lor sunt chiar mai sănătoase decât atunci când sunt aspre.

Roșiile proaspete sunt foarte gustoase

hrana sanatoasa pentru copii legume rosii

Roșii cherry din propria grădină pentru ridicare

hrană sănătoasă pentru copii Roșii Chrerry din propria grădină

ierburi

Varza este crocantă și, prin urmare, poate avea un gust bun pentru copil. Gustul ușor dulce ajută într-o anumită măsură. Datorită consumului de ierburi, toxinele se separă de corp și astfel se eliberează enzimele bune.

O altă legumă de care copiii se bucură

mâncare sănătoasă pentru copii salată de ierburi pentru copii mici

somon

Când vine vorba de pește, somonul este primul lucru cu care începeți. Trebuie să aibă locul său special în fiecare meniu pentru copii. Somonul conține acizi omega 3, pe care cu toții îi cunoaștem suficient despre proprietățile lor sănătoase.

Un meniu echilibrat pentru copii ar trebui să includă și feluri de mâncare cu somon

mâncare sănătoasă pentru copii feluri de mâncare somon somon cu sparanghel

busuioc

Ultimul produs pe care am vrea să îl recomandăm astăzi pentru meniul pentru copii este busuiocul. Această plantă pe bază de plante vă va surprinde cu proprietățile sale bune. Busuiocul este plin de antioxidanți, vitaminele A, C și K. În plus, busuiocul este bogat în fier, potasiu și calciu. Vă ajută să îmbunătățiți sistemul gastro-intestinal.

Busuiocul – o plantă de plante foarte sănătoasă

hrana sanatoasa pentru copii gradina de ierburi de busuioc

Există o mare varietate de produse sănătoase, dar ar trebui să începeți dieta sănătoasă a copiilor dvs. cu cele mai tradiționale. Micutul tău își poate dezvolta apoi propriul gust odată cu vârsta, încercând diferite alimente și băuturi. Respectă propriile gusturi ale copiilor tăi și totuși nu le permite prea multă libertate. Cei mici ar trebui mai degrabă să înfometeze puțin decât să mănânce ceva care este clar nesănătos.

Creați personaje amuzante care să stimuleze apetitul copiilor

mancare sanatoasa pentru copii idei amuzante iepuras morcovi