Presopunctura – cunoașterea medicinei chinezești antice

Presopunctura este una dintre cele mai utilizate metode de vindecare în medicina chineză. Are o istorie de peste două milenii. Faptul că este încă în uz astăzi este una dintre cele mai mari dovezi ale eficienței sale. Sistemul este un fel de activare a puterilor de auto-vindecare ale corpului. Prin apăsarea anumitor puncte, blocajele care împiedică fluxul liber de energie pot fi ridicate. Îl puteți folosi pentru a vindeca diferite dureri și dureri.

Alte efecte pozitive includ relaxarea mușchilor și ajutorul instantaneu cu durerea acută.

Descoperă secretele presopuncturii!

puncte de presopunctură masaj efecte sănătoase medicina chineză

Iată câteva reguli importante atunci când utilizați presopunctura.

Diferitele puncte trebuie masate cu presiune puternică și mișcări ferme. Când efectuați presopunctura, cel mai bine este să vă țineți ochii închiși și foarte relaxați.

Presopunctura este recomandată în special pentru durerile de cap

puncte de presopunctură masaj dureri de cap ameliorează medicina chineză

Unele puncte tipice de presopunctură

Punctele de presopunctură sunt foarte multe. Cu toate acestea, am dori să vă oferim câteva dintre cele mai importante și populare.

În punctul San Li

presopunctură la san li punct masaj efect sănătos medicina chineză

Acest punct se află la aproximativ patru degete sub genunchi în exteriorul piciorului. Acesta trebuie masat cu depresie și alte fluctuații emoționale.

El a punctat

punct de presopunctură masaj efect sănătos medicina chineză

Acest punct este abordat atunci când pacienții sunt în general stresați, au dureri de cap și disconfort la nivelul mușchilor gâtului și feței. Acest masaj nu este recomandat femeilor însărcinate.

Punctul Feng Chi

presopunctura feng chi punct masaj

Acest lucru este masat în principal pentru a vindeca durerea. Acest lucru activează energia din corp și depășești migrenele, oboseala permanentă și, adesea, simptomele unei răceli.

Punctul Jian Jing

presopunctură jiang jing point masaj

Acest punct se află în mușchii umerilor. Masați-le pentru dureri de cap, stres și dureri la nivelul gâtului și feței. Femeile însărcinate ar trebui să fie foarte atenți atunci când masează această zonă.

Punctul Tai Chong

presopunctură tai chong punct masaj medicină chineză sănătoasă

Pentru a masa această zonă, trebuie să vă descălțați. Procedând astfel, promovezi energia din corpul tău în așa fel încât tensiunea din zona inferioară a spatelui să fie eliberată. De asemenea, îl puteți utiliza pentru a controla starea de spirit proastă și hipertensiunea arterială.

Punctul Nei Guan

presopunctură puncte importante efecte sănătoase medicina chineză

În presopunctură, această zonă este masată atunci când pacientul prezintă simptome precum un sentiment de bucurie, nervozitate, rău de mare și cefalee. Poate chiar ajuta la palpitații.

Punctul Zhong Zhu

Acest punct este pe mâna dintre inel și degetul mic. Acest lucru relaxează partea superioară a spatelui și poate ameliora durerile de cap.

Punctul San Yin Jiao

masaj punct presopunctură medicina chineză sănătoasă

Masajul în această zonă este utilizat pentru a depăși simptomele multor boli neurologice, rău de mare și oboseală constantă. Dar ar trebui evitat în timpul sarcinii.

Sfaturi practice

Efectuarea presopuncturii acasă nu este riscantă, dar poate produce rezultate nesatisfăcătoare. Pregătirea profesională face o mare diferență. Ar trebui să luați câteva sfaturi ca cunoștințe de bază, care vor face tratamentul de către un specialist mai ușor de înțeles și, prin urmare, mai eficient pentru dvs..

 Și alte câteva puncte de presopunctură cu efecte pozitive pentru corp și suflet:

puncte de presopunctură efecte sănătoase medicina chineză

puncte de presopunctură masaj sănătos medicina chineză

masajul prin presopunctură unge medicina chineză sănătoasă