Plante medicinale și plante pentru un sistem imunitar puternic

Medicina vedică veche de milenii și înțelepciunea Ayurveda împarte imunitatea umană în 7 ojash sau șapte straturi care alcătuiesc corpul uman. Motto-ul înțelepciunii estice este că toți ar trebui să avem grijă de Ojash sau de forța noastră de viață dacă vrem să ne bucurăm de sănătate și bunăstare.

Ierburile și fructele ayurvedice mențin forțele vitale în echilibru

Ierburile medicinale Ayurveda curcuma trăiesc ceai tulsi sănătos4

Ayurveda afirmă că corpul uman este format din șapte straturi sau șapte dhaatus. Acestea sunt Rasa (fluide corporale), Rakta (sânge), Mansa (mușchi), Madha (grăsime corporală), Asthi (oase) Majja (măduvă osoasă) și Shukra (semințe). Sursa principală a forței de viață – Ojash este suma tuturor celor șapte straturi și ne menține vitalitatea în echilibru.

Plantele, fructele și plantele medicinale precum amla, lemn dulce, ashwagandha, ghimbir, tulsi, cardamom, curcuma, haritaki și brahmi au un efect benefic asupra sistemului nostru imunitar.

Ghimbirul este foarte eficient împotriva infecțiilor 

Tratament Ayurveda ghimbir3

Ashwagandha se reîncarcă cu energie 

Ayurveda Ashwagandha 3

Miracolul turmericului combate o serie de boli 

Ierburile medicinale Ayurveda curcuma trăiesc sănătoase

Amla

Amla, cunoscută și sub numele de agriș indian, este cea mai bună sursă naturală de vitamina C pe care o cunoaștem. Potrivit lui Ayurveda, acest fruct reduce efectul tuturor celor trei dosha (foc, aer și pământ) și calmează corpul, mintea și sufletul.

Agrișa indiană este o sursă bogată de vitamina C. 

Ayurveda vindecă aamla

curcumă

Turmericul este utilizat pe scară largă în scopuri culinare și medicinale în India. În practica medicală, curcuma este un remediu recunoscut pentru o serie de boli și, nu în ultimul rând, planta stimulează enorm sistemul imunitar.

Ierburile medicinale Ayurveda curcuma trăiesc sănătoase

ghimbir

Conform medicinei ayurvedice, ghimbirul este o rădăcină activă cu multe beneficii. Consumul de ghimbir scade kapha și vata și crește pitta de foc. Ghimbirul combate fără efort infecțiile și întărește apărarea organismului.

Ghimbirul cu miere și lămâie alungă răceala obișnuită și gripa 

Ghimbirul Ayurveda vindecă

Tulsi

Tulsi, cunoscut și sub numele de busuioc indian, conține substanțe specifice care sunt eficiente împotriva astmului și a infecțiilor. Bolile respiratorii sunt tratate și vindecate cu planta. Sucul proaspăt Tulsi și ceaiul Tulsi îți activează sistemul imunitar și te mențin sănătos și fericit.

Tulsi curăță și calmează căile respiratorii

Ierburile medicinale Ayurveda curcuma trăiesc ceai tulsi sănătoslemn dulce

Rădăcinile de lemn dulce este un remediu excelent pentru dulapuri medicinale, care poate trata și vindeca o varietate de afecțiuni. Pudra rădăcinii, puțină miere și ghee revigorează corpul și întăresc imunitatea.

Cât de bun este lemnul dulce pentru sistemul nostru imunitar..

Ierburile medicinale Ayurveda curcuma trăiesc sănătoaseAshwagandha

Această rădăcină puțin cunoscută stabilizează sistemul imunitar și reconstruiește depozitele de energie. Se spune că planta are proprietăți de întinerire. Este mai bine să consultați un specialist sau un specialist cu privire la modul în care aceste remedii trebuie administrate și administrate.

Ahwagandha întinerește și revigorează

Ayurveda vindecă Ashwagandha