Da, bineînțeles că ai putea petrece timpul petrecut la o petrecere cu cafea și să citești zațurile de cafea cu prietenii. Există chiar și aplicații de descărcat pentru aceasta. Dar cele 15 sfaturi despre ceea ce puteți face cu sau cu zațul de cafea sunt și mai inteligente. Desigur, filtrele de cafea și zațurile de cafea aparțin, de asemenea, în coșul de gunoi organic. Cu toate acestea, înainte de a le elimina pe acestea din urmă, puteți să vă gândiți din nou și, în același timp, să economisiți bani, să vă distrați și să protejați natura. Deoarece zațul de cafea are multe utilizări, nu numai în gospodărie, ci și în grădină și bineînțeles pentru frumusețea și bunăstarea ta. Nu mai puțin interesante sunt numeroasele proiecte DIY cu zaț de cafea, cum ar fi lumânări auto-turnate sau săpun auto-fabricat.

Zăpadă de cafea cu miracol universal

folosiți zaț de cafea ca îngrășământ

Folosiți zaț de cafea în gospodărie

Să începem mai întâi cu gospodăria. Zăpada de cafea poate fi găsită aici în multe aplicații utile, economisitoare de bani și prietenoase cu natura.

# 1 Zăpadă de cafea pentru mirosuri rele

După cum probabil știți deja, cafeaua este unul dintre cei mai buni neutralizatori atunci când vine vorba de mirosuri.

De aceea îl puteți folosi foarte confortabil și ușor dacă există mirosuri urâte în cei patru pereți. Așezați într-un castron sau o pungă de iută la frigider sau puneți-i în pantofi cu miros neplăcut. Doar o zi mai târziu, abia mai rămăsese o urmă a mirosurilor urâte.

O șosetă curată și veche este perfectă și aici

Folosiți zaț de cafea în frigider pentru a preveni mirosurile neplăcute

Folosiți întotdeauna zaț de cafea bine uscat pentru aceasta!

folosiți zaț de cafea pentru a preveni mirosurile în pantofi

# 2 Zăpadă de cafea ca agent de curățare a țevilor

Dacă țevile sunt ușor înfundate, puteți încerca mai întâi un pic de zaț de cafea în loc de puternicul club chimic. Doar puneți o lingură de ea în deschiderea tubului. Lăsați-l să acționeze o clipă și apoi clătiți-l cu apă caldă. complet!

# 3 Curățați zațul de cafea atunci când curățați vasele

Dacă tigaia este arsă sau cratița are pete și mai întunecate, puteți folosi din nou cura de miracol pentru cafea. Pur și simplu aplicați cu buretele în loc să folosiți un abraziv. Ustensilele de bucătărie sunt din nou ca noi. Aveți grijă la suprafețele sensibile!

Tigaile și cratițele din oțel inoxidabil, în special, pot beneficia de zaț de cafea ca agent de curățare

Utilizați zațul de cafea ca agent de curățare pentru tigaie

Utilizați zațul de cafea ca lapte de curățat pe vase

# 4 pentru zgârieturi minore în mobilierul din lemn

Dacă observați zgârieturi nedorite pe sifonul, masa sau dulapul dvs. din lemn de culoare închisă, le puteți atinge cu un pic de zaț de cafea. Si cum? Foarte usor. Se umezește puțin din el cu un burete și se aplică pe canelură. Masa umedă o va sigila și o va camufla perfect.

# 5 în timp ce curățați coșul de fum

Puteți chiar să vă curățați șemineul mult mai repede și, mai presus de toate, mult mai plăcut. Dacă stropiți cu generozitate cenușa cu zaț de cafea după ce ați stins focul, niciun nor de cenușă neplăcut nu va zbura în timpul eliminării și vă va îngreuna respirația.

Zăpadă de cafea – ajutorul perfect în grădină

Zăpadă de cafea împotriva melcilor în grădină

Utilizați zaț de cafea în grădină

Deșeurile de cafea se dovedesc, de asemenea, destul de utile pentru plante și pot deveni cel mai bun aliat al tău în lupta împotriva unor dăunători. Verificați de ce mai jos!

# 6 Zăpadă de cafea ca îngrășământ

Cafeaua și materialele sale reziduale conțin mult azot, potasiu și fosfor – toți nutrienți valoroși și nu numai pentru oameni, ci și pentru plante. Prin urmare, zațul de cafea este îngrășământul ecologic perfect pentru majoritatea plantelor și florilor din grădina dvs. sau de pe balcon.

Morcovii și roșiile beneficiază în special de acest lucru

zaț de cafea ca îngrășământ pentru morcovi

Cactușii și florile ornamentale adoră și îngrășămintele cu cofeină

Utilizați zațul de cafea ca îngrășământ pentru plante și flori

# 7 perfect pentru compost

Din aceleași motive, deșeurile de cafea sunt bune și pentru compostul din grădină. Nutrienții de acolo atrag, de asemenea, viermii benefici.

# 8 Zăpadă de cafea împotriva melcilor

Este diferit cu dăunătorii precum melci, furnici, țânțari și viespi. Toate aceste animale și insecte pur și simplu nu suportă mirosul de cafea. Efectul respingător al furnicilor constă în faptul că urmele lor sunt neutralizate și animalele sunt iritate. Apropo, nici pisicilor nu le plac zațul de cafea. Așadar, presărați pulberea în acele locuri din grădină unde pisicile nu au voie să meargă.

Aprindeți puțin din pudra de cafea într-o cutie de conserve pentru a vă proteja împotriva viespilor și țânțarilor

Zăpadă de cafea pentru lumânări DIY împotriva țânțarilor

Zăpadă de cafea pentru sănătatea dumneavoastră

Cafeaua nu este populară doar în întreaga lume ca stimulent delicios, dar s-a dovedit și ea ca un produs cosmetic natural datorită proprietăților sale de înfrumusețare..

# 9 Faceți-vă propriul peeling anticelulitic

Se știe că cafeaua conține multă cofeină, ceea ce dilată vasele de sânge și astfel îmbunătățește circulația sângelui. Presupusul produs de deșeuri de cafea are același efect asupra pielii tale. Folosit ca exfoliant, zăpada de cafea ajută și la depunerile de grăsimi și toxinele care s-au acumulat sub piele. Cu utilizarea regulată a unui peeling anticelulitic de casă, puteți îmbunătăți semnificativ starea pielii, în special pe coapse, stomac și fund. Pur și simplu amestecați câteva zațuri de cafea cu ulei de măsline sau nucă de cocos și frecați amestecul pe piele cu o mișcare circulară. În curând vei observa tu însăși diferența. Pielea este mai fermă și mai fină. Pur si simplu adorabil!

Cafea DIY peeling pe coaja de portocală

zațurile de cafea ca peeling anticelulitic

# 10 Îngrijirea părului DIY

Cafeaua este, de asemenea, un „stimulant” bun pentru păr, deoarece părul deosebit de slab, fin, are mai multă strălucire și arată mult mai plin de viață. Folosită ca un fel de balsam sau mască de păr, zăpada de cafea conferă părului tău mai multă energie și o porțiune suplimentară de luminozitate. Pur și simplu masați 2-3 linguri din acesta în părul umed și pe scalp. Lăsați-l să acționeze aproximativ 10-15 minute și clătiți-l bine cu apă caldă. Este recomandabil să repetați această aplicație mai des, deoarece cofeina este repartizată rapid de piele.

Părul lung și întunecat beneficiază în special de acest produs natural de îngrijire a părului

zaț de cafea pentru păr ca balsam de păr

# 11 mască de față DIY

Similar cu peelingul anticelulitic, puteți amesteca puțină zaț de cafea cu ulei de cocos și miere și puteți aplica masa uniformă pe fața curățată anterior. Lăsați masca de față aprinsă timp de aproximativ 20 de minute, apoi clătiți bine cu apă călduță. Rezultatul: o piele mai netedă și mai curată a feței.

De asemenea, puteți adăuga o picătură de ulei de mentă natural

zațurile de cafea ideile de bricolaj fac ca masca de față să se decojească

Faceți ca zațul de cafea să se spele pe față

# 12 cremă de ochi pentru ochi obosiți

Pielea delicată din jurul ochilor dvs. va obține rapid o mai bună circulație a sângelui datorită zăpezii de cafea. Tot ce aveți nevoie este zaț de cafea, ulei de măsline și ulei de cocos. Aici puteți găsi instrucțiunile detaliate.

Idei originale DIY cu zaț de cafea

Lăsați creativitatea să curgă liber și creați-vă propriile lumânări, săpunuri, bile de baie etc..

# 13 Se toarnă singur lumânări

Cu aceste instrucțiuni simple vă puteți uda propriile lumânări originale DIY. Nu numai borcane frumoase de zidărie sunt potrivite pentru acest lucru, ci și cupe vechi de porțelan, cutii de conserve, coajă de ou sau lămâie și multe alte obiecte la alegere.

Lumânările auto-turnate sunt o idee excelentă de cadou pentru aproape orice ocazie

Lumanari cu bricolaj in sticla

# 14 Faceți-vă propriul săpun

De asemenea, vă puteți crea cu ușurință și ieftin propriul săpun DIY urmând aceste instrucțiuni și adăugând zaț de cafea și boabe de cafea.

Faceți-vă singur săpun parfumat și sănătos

săpun de bricolaj din zaț de cafea

# 15 Cesti de cafea facute din zaț de cafea

Start-up-ul din Berlin “Kaffeeform” presează căni de cafea unice din zațul de cafea. Această idee originală și durabilă aparține designerului de produse Julian Lechner, care fixează mai întâi cupele cu zahăr caramelizat și abia ulterior le face mai robuste și mai ușor de utilizat cu bio-polimeri pe bază de plante. Un produs de reciclare de primă clasă, care poate fi savurat deja în multe cafenele din această țară, precum și în unele orașe europene importante.

Design perfect și durabilitate optimă într-unul

Căni de cafea realizate din zaț de cafea ideea originală

Cum stocați cel mai bine zațul de cafea?

Nimic nu este mai ușor de atât. Trebuie doar să rețineți că există riscul de mucegai atunci când zațul de cafea este umed și, prin urmare, trebuie doar păstrat frumos și uscat. Vă puteți întinde zațul de cafea într-un strat subțire pe o farfurie de servire sau o foaie de copt și lăsați-le să se usuce câteva ore la temperatura camerei sau la soare. Apoi, puteți depozita zațul de cafea bine uscat într-un borcan de zidărie cu un blat oscilant, de exemplu, și utilizați-l după cum doriți.

Echipa ta de redacție Freshideen îți dorește multă distracție încercând-o și folosind-o!

O materie primă valoroasă care poate face minuni

cafea-înghețată-aparat de cafea-cafea-praf-espresso

Păstrați zațul de cafea în borcanul de zidărie

Îngrășământul perfect pentru grădină și balcon

Zăpadă de cafea ca îngrășământ pentru gazon

folosiți zațul de cafea ca îngrășământ pentru plantele în ghivece

folosiți zațul de cafea ca îngrășământ în grădină

Plantele de interior și cactușii apreciază, de asemenea, zațul de cafea

zaț de cafea ca îngrășământ pentru cactuși și flori în ghivece

La fel ca pielea și părul tău …

cosmetice naturale cu zaț de cafea

exfoliant de cafea pentru fata si corp

Faceți-vă propriul exfoliant de cafea cu zaț de cafea

zaț de cafea pentru sprâncene

parfum-și-frumusețe-cafea-aromă-săpun

Bucurați-vă de gustul minunat al cafelei dvs. în fiecare zi..

zaț de cafea ceașcă de cafea boabe de cafea

… și lasă-l să te însoțească în casă și grădină, precum și în wellness!

zațurile de cafea folosesc produse cosmetice de bricolaj