Știți când să vă detoxificați ficatul? De cele mai multe ori nu ne gândim la asta până nu avem o problemă gravă de sănătate. Dar în acest moment avem deja nevoie de un medic și, din păcate, de multe ori de un spital. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, ar trebui să ne gândim la purificarea acestui organ intern tot timpul. Pentru că acolo toxinele se descarcă de toate obiceiurile dăunătoare de sănătate. De altfel, există cu greu simptome de otrăvire a ficatului până când nu se înrăutățește cu adevărat. Există mai multe alimente care ajută la detoxifierea ficatului. Am dori să vă atragem atenția asupra a zece dintre ele!

Ai nevoie de un măr pe zi pentru a-ți curăța ficatul

ficat de mere curat idei grozave

Funcția ficatului

Ficatul sănătos reglează conținutul de sânge și elimină toxinele chimice de acolo. Acest organ este responsabil pentru asigurarea faptului că întregul metabolism din corpul nostru funcționează corect. Vitamine importante, fier și alte ingrediente esențiale sunt depozitate în ficat. În acest organ se dizolvă și insulina, hemoglobina și alți alți hormoni.

Vechile celule sanguine care nu mai sunt necesare sunt distruse și se produc substanțe chimice care sunt deosebit de importante pentru sănătatea sângelui. Deci, atunci când ficatul funcționează prost, multe alte organe și sisteme din corp suferă. Deci, ar trebui să mâncăm în așa fel încât să reducem complet riscul apariției oricăror probleme hepatice. Să începem cu alimentele pe care fiecare dintre noi ar trebui să le consume mai des.

Broccoli are mai multe ingrediente care ajută la curățarea ficatului

idei de broccoli curăță ficatul

Alimente pe care le puteți folosi pentru detoxifierea ficatului

brocoli

Consumul de broccoli vă poate detoxifica ficatul. Luați-le ca o garnitură la alte feluri de mâncare sănătoase sau folosiți-le pentru a pregăti salate calde. Pentru sfaturi despre cum să-l pregătiți, consultați acest articol. Unele dintre ingredientele din broccoli distrug celulele cauzatoare de cancer. De asemenea, au o mulțime de fibre și stimulează metabolismul. Acest lucru susține, de asemenea, activitatea ficatului și, astfel, ameliorează acest organ intern. Există o mulțime de vitamina E în broccoli și este un detoxifiant puternic pentru ficat.

Nucile sunt un leac miraculos pentru sănătatea inimii și a ficatului

nuci idei curat ficat

Nuci

Dacă mănânci regulat nuci, ai detoxifica și ficatul. În acest caz, aminoacizii pe care îi conține vor ajuta. În plus, multe nuci conțin o mulțime de acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru curățarea ficatului.

Merele

Doar un măr pe zi este suficient pentru a vă curăța ficatul. Aceste fructe sunt o sursă bună de pectină și fibre solubile. Evitați ca prea multe toxine să pătrundă în tractul gastro-intestinal și în sânge. Acidul malic curăță, de asemenea, multe substanțe cancerigene din sânge.

Gatiti cu curcuma mai des si asta va detoxifica ficatul

curcuma de dezintoxicare a ficatului

curcumă

Luați acest condiment cu mesele mai des! Procedând astfel, vă veți ajuta și la detoxifierea ficatului. Turmericul susține regenerarea celulelor hepatice și ajută organismul să ardă excesul de grăsimi.

Avocado reduce nivelul colesterolului și alimentează organismul cu vitamine

idei de avocado foarte gustoase

avocado

Îți place să mănânci avocado? Vă oferim acum un alt motiv pentru a vă motiva! Deoarece există câteva ingrediente sănătoase în avocado care pot reduce poluarea în ficat. Există, de asemenea, o cantitate mare de acizi grași monosaturați acolo. Acestea reglează bine nivelul colesterolului din corpul nostru. Există, de asemenea, multe vitamine și minerale în avocado care, în general, ne îmbunătățesc sănătatea și ars grăsimile.

Ceaiul verde este foarte sănătos pentru detoxifierea ficatului

ceai delicios detoxifiază ficatul

Ceai verde

Bea în mod regulat o mulțime de ceai verde dacă vrei să îți detoxifiezi ficatul. Acest lucru va elimina multe toxine din corpul dvs. și va dizolva grăsimile acumulate, inclusiv în ficat. Multe studii au arătat deja rolul benefic al acestui ceai pentru sănătatea ficatului.

Cu un consum regulat de lămâi, vă puteți detoxifica și ficatul

mare detoxifiere a ficatului de lamaie

Lămâi

Lămâile joacă, de asemenea, un rol vital în detoxifierea ficatului. Acest lucru se datorează probabil cantității foarte mari de vitamina C pe care o conțin aceste citrice. Vitamina C ajută ficatul să producă mai multe enzime care ajută digestia și absorbția mineralelor.

Cel mai bun efect pentru ficat poate fi obținut datorită combinației de sfeclă roșie și ulei de măsline

idei delicioase sfeclă roșie

Sfeclă

Sfecla roșie promovează detoxifierea din organism datorită cantităților mari de flavonoide și beta-caroten. Acest lucru promovează foarte mult funcționarea sănătoasă a ficatului. Sfecla roșie este, de asemenea, un mijloc natural de purificare a sângelui în general. Legumele roșii sunt deosebit de sănătoase atunci când sunt consumate în amestec cu ulei de măsline de înaltă calitate.

Sucul de grepfrut la micul dejun vă va întări ficatul

curățarea grapefruitului din ficat

Grapefruitul

Există, de asemenea, multă vitamină C în grepfrut și, așa cum am spus, acest ingredient este foarte sănătos pentru ficat. Există, de asemenea, un alt antioxidant numit pectină. Glutationul contribuie, de asemenea, la detoxifierea puternică a corpului. Această detoxifiere este conținută și în grapefruit.

Două-trei căței de usturoi sunt un excelent profesionist împotriva problemelor hepatice

celulele usturoiului curăță ficatul

usturoi

Usturoiul este un aliment sănătos din multe puncte de vedere. Promovează activarea enzimelor hepatice și astfel susține eliminarea toxinelor. Usturoiul reduce colesterolul și trigliceridele. Acestea pun o presiune extremă asupra funcționării ficatului și a corpului nostru în general!

Sfaturi generale

Alimentele menționate pot fi incluse în meniul zilnic într-o varietate de moduri. Este mai important ca acest lucru să se întâmple în mod regulat și nu trebuie să fie faptul că cantitățile sunt foarte mari. Există, de asemenea, programe de detoxifiere cu aditivi alimentari și ierburi care asigură o curățare mai intensă a corpului și în special a ficatului. Combinați diferite metode și lăsați-vă să fiți examinat mai des!

Vă dorim multă sănătate!