resa äventyr idé semester havet extrema resor äventyr

Dessa 10 adrenalindrivna extrema reseäventyr kommer att få ditt hjärta att rasa

Vissa resenärer lever på gränsen till fara. Aldrig nöjda med att spendera sina semesterdagar på stranden, letar dessa äventyrsjägare efter äventyr på sina lediga dagar. Om du kretsar runt jorden, dyker i hajvattnande vatten eller kommer på nära håll med en gorilla blir vad din idé om roligt låter som, har du tur.

Vi har 10 extrema reseäventyr hittat för att få ditt hjärta att tävla och om du inte riktigt är redo att eldas i ett filmstunt av hög klass, har vi vårt dyk till “Titanic” åt dig. Med de äventyrliga resorna har vi också inkluderat ett liknande alternativ, om än ett med mindre adrenalinpuls.

 Om ditt adrenalin rusar bara tittar på The Fast and the Furious, kommer ditt hjärta att känna att det dyker upp ur bröstet när du upplever den riktiga saken.

bilar äventyr snabb dragracing extremt reseäventyr

Dragracing

Street racing är olagligt, men laglydiga dragster racing skolor finns i överflöd. Doug Foleys Dragster Racing School (www.dougfoley.com) har flera offentliga evenemang över hela landet (datum är fortfarande planerade för 2010 i Phoenix, Las Vegas och mer); För den högsta HBM (hjärtslag per minut), välj Super Dragster multipack, ett dagars extrema reseprogram som innehåller säkerhetsinstruktioner och steg-för-steg-bekantskap med din bil. Sedan är det dags att slå banan, kliva på gaspedalen och göra det som Mario Andretti.

Alternativ med mindre adrenalin: Inte riktigt redo att sätta dig bakom ratten? Sitt bakom Andretti själv och åk med honom genom att registrera dig för en Mario Andretti Dream Day (värd av Mario Andretti Racing School; dev.andrettigordon.com; datum och platser 2010 fortfarande öppna). Ja, autografer ingår.

 Gorilla Safarigorilla safari extrema resor äventyr idé semester extrema resor äventyr

För chansen att interagera med en av världens mest hotade arter följer du Dian Fosseys fotspår, antropologen i filmen Gorillor i dimman 1988 förevigades. Inte mer än 790 bergsgorillor återstod, men Rwandas Vulcanoes National Park är fortfarande det bästa stället på planeten för att upptäcka en av dessa mjuka växtätare. Deras särpräglade personligheter är bedårande, och medan ruinerna av Karisoke Research Station där Fossey dödades och begravdes är de väldigt smidiga själva. JK Safaris driver fyra dagars safarier till området som inkluderar vistelser på miljöhotell.

 Alternativ med mindre adrenalin: om du inte är redo för den extrema resa som är nödvändig för att följa i fotgorillornas fotspår, ett besök på Monkey Mountain (www.montagnedessinges.com) i Frankrike Primatinteraktioner av ett annat slag: 280 Barbary Macaques -apor strövar fritt mitt bland besökarna, men var försiktig: dessa listiga varelser är kända för att ta mat direkt från besökarnas händer!

 En sport som gör bergsklättring lika spännande som att komma ner

heliski idé äventyr snö berg extrema resor äventyr

 Heli-ski

Om du är en skidåkare i toppklass med en adrenalinförkärlek, gå av backarna och sväva till himlen genom att hoppa på helikoptern och heliskidåkning, en sport som gör bergsklättring lika spännande som att komma ner. Luras av löftet om orörda backar, vild avskildhet och utmanande terräng, för dem som vågar få luftburet tillträde till annars otillgängliga toppar. Valdez Heli-Camps (www.valdezhelicamps.com) driver turer till Chugachbergen i Alaska; Riktiga extremsportentusiaster bokar paketet “Summit Sounds” på fyra eller sex dagar, som tar sig an Chugachs topp på 13 000 meter och erbjuder boende på ett fartyg (inklusive helikopterlandningsplatta) förankrat i Prince William Sound.

Mindre adrenalinalternativ: var rädd för att flyga?

heliski idé resesemester adrenali äventyr extremt reseäventyr

Överväg istället skidturer i Colorado Rockies; Paragon Guides erbjuder fantastiska turer utanför misshandlad spår för ett mindre extremt reseäventyr i snön.

  Om du är en erfaren bergsklättrare erbjuder Adventure Consultants toppexpeditioner till Nepaladrenalin extrema reseutrustning

 Bergsklättring

Precis som bergsklättringens heliga gral spelar legenden om Mount Everest en stor roll i resenärernas sinnen, och av goda skäl: att riskera att passera genom “dödszonen” (som tar flera liv varje år) och nå toppen, är livets framgång. Om du är en erfaren bergsklättrare, äventyrskonsulter (www.adventureconsultants.com) Toppmötsexpeditioner till Nepal, som kommer att kosta dig runt $ 65 000 och är utan garanti för uppstigning.

Mindre adrenalinalternativ: när du bara vill se Everest..

extrema resor äventyr idé everest innebär extrema resor äventyr

 Alternativ med mindre adrenalin: Om du bara vill se Everest, men inte vill riskera ditt liv på en extrem resa (eller inte vill spendera alla dina besparingar för att göra det), finns det helt genomförbara (och billigare) resor till baslägret.

 Sandboarding är en extrem fyrsäsongssport

extrema resor äventyr sand ombordstigning

 Oavsett om du funderar på att sluta snowboard eller bara inte kan vänta till vintern för att ta dig nerför backen, prova att spänna din bräda och ta dig an ett sandberg. Sandboarding är en extrem fyrsäsongssport som nyligen har blivit populär bland snowboardåkare som omges av surrealistiska ökenlandskap på jakt efter en liknande adrenalinkick. Naturligtvis kan du prova att surfa på sanddynerna på din lokala strand, men för rätt affär tar du dig till Cerro Blanco nära Andes bergskedja i Peru för att hitta den högsta sanddynen i världen. Peru Adventure Tours erbjuder åtta timmars extrema reseutflykter som inkluderar kostuthyrning och lunch.

Ha en fantastisk, oförglömlig semester

sandbräda idé äventyr resa semester

 För mer information om reseplanering, kan du kolla vår Peru Travel Guide och sedan använda vår resesökning – prissjämförelse – för att hitta flyg, hotell, kryssningar och fler erbjudanden till Peru.

 Dykning med hajar

extrema äventyrsresor semester adrenalin

om Vithajen Om du inte har jagats ut ur vattnet permanent, packa ihop dina saker och gör djuphavsdykning med hajarna utanför Cape Point, Sydafrika. Apex Shark Expeditions erbjuder dagsutflykter i False Bay mellan november och juni (cirka 30 minuter från Kapstaden) och inbjuder dig att simma med mako och blå hajar i över en timme utan annat än en våtdräkt mellan dig och deras flippers.

 Alternativ med mindre adrenalin: Kolla in världens största rovhaj..extrem resa äventyr idé hav

Alternativ med mindre adrenalin: Kolla in världens största rovhaj – den stora vita – i Stillahavsområdet runt Mexikos Isla Guadalupe. Visst, det får fortfarande tillräckligt med adrenalinpumpning, men det lite mindre extrema resealternativet från Shark Diver sätter dig under vattnet – säkert bakom galler – i en säker stålbur..

 extrem resa äventyrsvärld

 Rymdresor

Den typiska semestern kommer att befria dig från den mödosamma arbetsdagens bana, men den 10-dagars rymdresa som erbjuds av Virginia-baserade Space Adventures kommer att skjuta dig från en startplatta i Kazakstan till en verklig jordbana där tyngdkraften inte längre behövs när du kretsar runt jordklot var 90: e minut. Men när tanken på att piggybacka på en rysk raket på 40 miljoner dollar ökar dina extrema resedrömmar till marken, vänta på en bekväm stol på Richard Bransons Virgin Galactic, som lanserade sina första bemannade flygningar 2010: välbetalda passagerare måste åtminstone vänta fram till 2012 för att komma på suborbitalflyg men de kommer att debitera dig relativt billigt “bara” 200 000 $.

Alternativ med mindre adrenalin: Zero-gravitation spänning till ett ännu mindre astronomiskt pris finns i Las Vegas eller Cape Canaveral och Titusville, båda i Florida, genom Zero G (www.gozerog.com; ett dotterbolag till Space Adventures), där det är möjligt via samma paraboliska manövrer att simulera viktlöshet som användes för att få en livlig Tom Hanks till Apollo 13 att filma.

  Utforska naturliga grottor få adrenalinpumpande grotta

Abseil längs sidan av en kalksten, pressa genom fuktiga sprickor med glödande eldflugor, hoppa ur ett underjordiskt vattenfall och forsränning i de underjordiska forsarna i Ruakuri Cave, en del av det andra världsomspännande Waitomo Cave-systemet i Nya Zeeland. Fem timmars Black Abyss reseäventyr som erbjuds av The Legendary Black Water Rafting Co. (www.waitomo.com/forsränning i svartvatten), är den mest krävande av de regionalt guidade extrema reseturerna, med en blandning av klättring, abseiling och grottrör.

 Alternativ med mindre adrenalin: För en mindre utmanande inhemsk härkomst, gå till Carlsbad Caverns National Park (www.nps.gov/cave) i södra New Mexico. Istället för floder och vattenfall huggades de 300 grottorna här av kalkstenupplösande svavelsyra, vilket ger en mycket torrare – men ändå “djupt” tillfredsställande – upplevelse.

Du kan läsa mer information om reseplanering i vår Nya Zeelands reseguide och sedan använda vår resesökning – prisjämförelse för att hitta flyg, hotell, kryssningar och fler erbjudanden till Nya Zeeland.

 För smaken av biljakter, brinnande byggnader och gratisfodral i spännande actionfilmer, bege dig till Las Vegas

resesemester extremt filmäventyr

Träningstrick

 Att leva som en stuntartist låter galet för de flesta, men om du tror att du är en adrenalinknarkare kan det låta som ett drömjobb. Thrillseekers Unlimited erbjuder adrenalinpumpande extrema reseupplevelser- lektioner från arbetande SAG-stuntproffs; boka fem dagars stuntupplevelse och du kommer att bekämpa stunt och till och med sättas i brand av din välutbildade stuntinstruktör.

Alternativ med mindre adrenalin: Gör dig redo för ditt närhöghopp med ett tandemskyddsfall – de erbjuds på hundratals platser över hela landet.

 För mer information om hur du planerar din resa, se vår reseguide i Las Vegas och sök sedan efter erbjudanden till Las Vegas.

  Dyk till “Titanic”extremt reseäventyr under vattnet

Du såg filmen, men du är inte redo att se RMS Titanic på nära håll. Du behöver inte vara marinforskare för att kika på skeppsvrakets alla vrak, och du behöver inte heller bege dig ut till Newfoundland, där The Great Canadian Adventure Company expeditioner ombord på Akademik Keldysh driver ett ryskt forskningsfartyg som kan sjunka nästan 4 mil under vattnet för att nå fartygets viloplats. Privilegiet att se Titanic på nära håll kostar nästan $ 55 000, men för fanatiker och extrema resejunkies är det ett litet pris att betala för att vara en av de första icke-forskarna som tog dyket.

Alternativ med mindre adrenalin: Om dina fickor inte är så djupa bör en snorklingstur på Bahamas tillfredsställa en del av din nyfikenhet – minus den betydande kostnaden. Bimini, Grand Bahama, Paradise och Andros Islands har alla skeppsvrak precis utanför havet; allt du behöver för att börja utforska är din mask och flippers.

Använd vår resesökning – prisjämförelse för att hitta flyg, hotell, kryssning och andra erbjudanden.