resa till kroatiens gamla stad dubrovnik

Planerar en resa till Kroatien?

Kroatien är ett trevligare land än de flesta tror. Eftersom det är känt som en semestermål. Men det finns många hörn, särskilt för västerländska turister, som fortfarande väntar på att upptäckas under en individuell resa till Kroatien.

Bra vägar, smidig körning

Kroatien är inte en del av EU, men när det gäller vägar är landet verkligen en idealisk destination.

När det gäller detta kriterium kan du vara säker på att du inte har någon anledning att bli avskräckt från att resa till Kroatien med bil.

Häpnadsväckande stunder i Dalmatien

resa till kroatien dalmatien stenar liten stad nära omis

Hög prisprestanda

Du kan upptäcka många små och stora pittoreska platser längs vägen. Det finns också bra hotell och restauranger. I allmänhet kommer priset du måste betala för det helt klart att löna sig även på turistorter. I många fall till och med flera gånger.

När det gäller kusten kan du njuta av underbar utsikt och kvalitet som kan jämföras med italienska Adriatiska havet och Franska rivieran. Men du betalar ett riktigt blygsamt pris för detta.

Drömmande fiskeby i Dalmatien

resa till kroatiens fiskebybåtar

Leta efter bra boende nära orterna

I regel är antalet övernattningar i de stora kurorterna flera gånger högre än i städerna runt dem. Du måste försöka stanna där över natten om det fungerar. Vanligtvis kan du ta dig till de vackra stränderna lika enkelt dagen efter. Turism är en vanlig och mycket väl utvecklad produkt. Du har därför inga problem att hitta något enkelt.

Om du vill spendera tid på en kurort utan att spendera mycket pengar, skulle vi vilja att du stannar i Opatia. Denna resort ligger i omedelbar närhet av Rieka, som är en mycket mer känd och dyr semesterort. Opatia är tystare, och förutom lägre priser har den också många andra stora fördelar. Här kan du uppleva stela kullar med slott och villor i medelhavsstil.

Magnifik stadspanorama från Opatia

resa till kroatien opatia

Om du gillar att kombinera ett romantiskt sommarlov med en promenad i barockträdgårdarna, är du också på rätt plats. Strandpromenaden är också helt magisk. Speciellt om du skulle resa till Kroatien bara för att tillbringa tid här, skulle detta inte vara en dålig idé alls. Stadens karisma är ganska exklusiv. Även vanliga människor som inte har något med turism att göra talar ofta engelska, tyska, italienska.

Istrien

Denna underbara halvö är också mycket värt en resa till Kroatien. Du bör också besöka Pula där. Denna stad är vacker och mycket spännande ur historisk och arkitektonisk synvinkel. Inte konstigt, för det är en uråldrig huvudstad i en rik romersk provins. Om du gillar städer som dessa med medelhavskaraktär har du kommit till rätt ställe.

Totalt två till tre dagar skulle räcka för att se de viktigaste sevärdheterna på halvön och njuta av dem på ett avslappnat sätt.

Centinera Resort på halvön Istrien

resa till kroatien centinera resort istria

Vattenfall i naturparken i Istrien

resa till Kroatiens vattenfall i Kroatien

Fantastisk utsikt från Pula

resa till kroatien pula panorama romersk teater

Ruinerna av slottet i Pula

resa till kroatien rieka ruiner slott

Den pittoreska staden Rovinj

resa till kroatien rovinj istria hamn

Till Dalmatien

Medan du är här, unna dig en resa längs den underbara Adriatiska kusten och bege dig mot Dalmatien. Resan kommer att äga rum mycket nära vattnet och är ett rent nöje i sig. Ta dig god tid till detta. Det finns många pittoreska och inbjudande vikar. Det är verkligen värt att hålla fast vid alla dessa under en tid.

Staden Omis i Dalmatien

resa till kroatien omis city panorama

Den soliga Rivieran i Vaska Voda

resa till kroatien vaska voda riviera

Dela

Split som destination får inte missas under en resa till Kroatien. Detta är en vacker stad som har karaktären av ett industriellt centrum samtidigt. Du bör definitivt besöka slottskomplexet, som visar underbara platser och framför allt arkitektur och design i venetiansk stil.

Den majestätiska Spit -staden

resa till kroatien city panorama split

Besök en av de små öarna

När du kör längs den dalmatiska kusten, se till att besöka en av öarna som ligger nära den. De kan nås härifrån via en bro. Fiskrätterna och vinet som serveras här på vissa ställen kan knappast jämföras med något annat.

Dubrovnik

Dubrovnik kan kallas pärlan vid Adriatiska kusten. Det är en UNESCO -skyddad stad. Du kan besöka underbara, välbevarade eller fantastiskt restaurerade föremål och fördjupa dig i andan från de många tidigare epokerna här.

Den legendariska Dubrovnik

resa till kroatiens gamla stad dubrovnik

Besök också den vackra staden Trogir i Dalmatien

resa till kroatien dalmatien stad trogir

Kamertengo slott nära Trogir

resa till kroatien trogir dalmatien kamerlengo slott

Fantastisk medelhavsstämning i Primosten

resa till kroatien primosten beach city dalmatia

Rovinj från fågelperspektiv

resa till kroatien rovinj uppifrån

Romantisk måne över Rovinj stad

resa till kroatien Rovinj romantisk norr