Planerar du också att lära känna landet med obegränsade möjligheter och uppleva det själv? Då skulle rätt förberedelse inför ditt inträde i USA vara det första grundläggande steget i den riktningen. För särskilt sedan de sorgliga händelserna 2001 och på grund av den komplicerade politiska världssituationen efteråt har inträdeskraven för USA gradvis skärpts avsevärt. Dessutom är dessa mycket olika för medborgarna i varje land, med några till och med nekade inträde. Vi har därför huvudsakligen koncentrerat oss på inträdeskraven för tyskar och vill ge dig viktig information och råd.

denna ansökan usa new york

Pass, Visa, ESTA & Co.

USA -nybörjare, se upp! Till skillnad från när du besöker ett EU -land behöver du absolut ditt pass när du kommer in i USA. Identitetskortet räcker helt enkelt INTE här. I alla fall bör ditt pass utfärdas i Tyskland efter 2005 och vara maskinläsbart. Giltighetstiden bör omfatta hela din planerade resa, inklusive datum för inresa och avresa. Var försiktig med pass som bara är tillfälliga! I sådana fall behöver du absolut också ett USA -visum. Detta krävs också för en vistelse som varar längre än 3 månader.

esta ansökan usa pass

Beroende på typ kostar ett visum mellan $ 160 och $ 200 och utfärdas av USA: s ambassad (Berlin, Frankfurt eller München) här i Tyskland. Du kan ansöka om ditt USA -visum online på GCI Federal webbplats och sedan boka tid för en personlig intervju på ambassaden. Om du har otillräckliga språkkunskaper är professionella översättare och visumbyråer idealiska. I sällsynta fall händer det tyvärr också att du måste ansöka om visum även om du vistas mindre än 3 månader. Speciellt om hans US ESTA -ansökan avslås.

Tja, vad är en ESTA -applikation och vad bör du tänka på? Kort sagt, det är ett elektroniskt inreseförfarande. Tack vare Visa Waiver Program (VWP) kan tyska medborgare enkelt komma in ESTA -blankett för resor till USA Fyll i den online och, efter att ha fått ditt inresetillstånd, flyger du bara över den stora pölen. Låter för enkelt, men det är fortfarande en fråga som följer exakta regler som du bör känna mycket väl till i förväg.

esta ansökan usa

Ta en närmare titt på USA ESTA -applikationen

Du bör skicka in den elektroniska ansökan via ESTA (Electronic System of Travel Authorization) minst 72 timmar före din avresa. Normalt får du inträde på arbetsdagar inom 24 timmar. Det kan dock ibland ta längre tid, så det är lämpligt att göra detta så tidigt som möjligt och inte vänta till sista stund. Tillståndet gäller då alltid i 2 år och kan användas för flera resor till USA. Inresetillståndet för ESTA USA kostar för närvarande $ 14, inklusive en behandlingsavgift och gränskontroll. Observera att du bör boka ditt returflyg innan du ansöker om en ESTA!

Extra tips: När du får ditt ESTA -inresetillstånd är det bättre att skriva ut två kopior av det. Även om detta inte är ett krav, skulle det vara lämpligt att ta ett exemplar med dig under resan och spara det andra för framtida resor till USA.

miami beach denna ansökan usa

Och några fler viktiga tips för nykomlingar i USA

För att säkerställa ett optimalt skydd mot terrorism och brottslighet har de amerikanska myndigheterna skärpt säkerhetsåtgärderna för resenärer sedan 2017 och du bör därför vara beredd på längre väntetider vid incheckningen samt mer tidskrävande sökningar i ditt bagage.

  • APIS -formuläret (Advance Passenger Information Service) – du får detta dokument från ditt flygbolag när du bokar ditt flyg. Antingen skicka det online eller fyll i det och visa det vid incheckningen.
  • Var på flygplatsen minst 3 timmar före avgång!
  • Nej "Förbud mot bärbar dator" Mer! Trots det bör du planera mycket tid att kontrollera bagage om du planerar att resa med elektroniska enheter.

Så ta en titt på all information och tips om inträdeskrav för USA, skicka in din ESTA -ansökan i god tid och glöm inte att kontrollera ditt pass för att vara giltig!

Ditt eget amerikanska äventyr kan börja! Vi önskar dig en bra flygning och en underbar, oförglömlig resa till USA!

esta ansökan usa

new york esta ansökan usa