Celebrul Crăciun, acum celebru în toată lumea, face parte pur și simplu din festivalul de Crăciun și este așa-numitul „Gebildebrot”. Simbolizează copilul Hristos înfășurat în scutece și a fost copt și mâncat în mod tradițional pentru festivalul iubirii încă din secolul al XIV-lea. Deliciosul tort de Crăciun a fost menționat în mod special la Naumburg an der Saale în 1329 pentru prima dată. Cu toate acestea, nu se știe exact de unde provine rețeta originală Christstollen. Cu siguranță, această bomboană de Crăciun era foarte bogată în calorii și coaptă cu mult unt chiar de la început. Deci, nu pentru vegani adevărați. Dar pentru ca iubitorii vegani de Crăciun să se distreze la fel de mult în sezonul Advent și mai ales de Crăciun, vă propunem o rețetă super simplă și delicioasă de Crăciun. Încercați acest lucru și experimentați cu alte ingrediente în funcție de preferințele și gustul dvs..

Rețeta noastră vegană umflată de Crăciun

rețetă christstollen fructe uscate zahăr pudră

Ingrediente:

 •     1 1/3 cană de stafide înmuiate peste noapte (200 g)
 •     1/2 cană de lapte de plantă (călduț!)
 •     2 2/3 cesti de faina de spelta (280 g)
 •     1 1/4 linguriță de drojdie uscată (3,5 g)
 •     2 linguri zahăr brut din trestie / zahăr din nucă de cocos
 •     1/4 cană de făină de migdale (25 g)
 •     7 linguri de margarină, moale (100 g)
 •     1/2 portocală organică mică (suc și coajă) (aproximativ 2 linguri)
 •     1/2 lămâie organică mică
 •     o stoarcere de suc de lamaie
 •     1 lingură rom (sau mai mult suc de portocale)
 •     1 linguriță condimente de turtă dulce (sau alte condimente de Crăciun după gust)
 •     un vârf de cuțit de sare
 •     120 g marțipan, cumpărat în magazin sau de casă
 •     2 linguri de margarină, topită sau alternativ ulei de cocos
 •     Glazura pentru praf

Alegeți întotdeauna ingrediente de înaltă calitate pentru Crăciunul dvs. umflat!

ingrediente pentru rețeta christstollen

Pregatirea:

Primul pas: Înmuiați stafidele peste noapte. Alternativ, le puteți fierbe într-o cratiță cu apă timp de 30 de minute. Apoi scurgeți. Dacă este necesar, încălziți laptele într-o cratiță mică.

Al doilea pas: Într-un castron mare, pregătiți amestecul de drojdie amestecând 1 cană de făină cu drojdie, zahăr și lapte pe bază de plante și lăsând deoparte.

Pasul 3: Într-un alt castron, amestecați făina rămasă, făina de migdale, 7 linguri de ulei de margarină / nucă de cocos, coaja de portocală și suc de lămâie, romul, condimentele de turtă dulce și sarea. Adăugați acest aluat în amestecul de drojdie și frământați-l bine cu cârlige de aluat sau cu mâinile. În cele din urmă, puneți stafidele și frământați din nou. Acoperiți vasul și lăsați aluatul să crească cel puțin o oră sau până când aluatul s-a mărit vizibil.

De asemenea, puteți adăuga alte fructe uscate în aluat, dacă doriți

rețetă de aluat de christstollen

Pasul 4: Preîncălziți cuptorul la cuptorul cu ventilator de 180 ° C. Pe un blat cu făină, frământați din nou aluatul cu mâinile și rotiți-l într-un dreptunghi. Formați marțipanul într-un băț lung și puneți-l în jumătatea inferioară a aluatului. Îndoiți foliile trăgând aluatul peste marțipan și apăsându-l împreună pe cealaltă parte. Se coace la 180 ° C timp de 15 minute. Apoi reduceți temperatura la 160 ° C și coaceți încă 45 de minute.

Pasul 5: Scoateți Crăciunul finit din cuptor și până când este încă cald, periați cu margarină și praf cu generozitate cu zahăr pudră. După ce s-a răcit complet, se înfășoară bine în folie sau într-un prosop de bucătărie și se pune într-o cutie de conserve pentru a se maturiza câteva zile. Această mâncare vegană de Crăciun are un gust delicios cu ceai, vin fiert sau cafea!

Invitați-i pe cei dragi la ceva delicios în decembrie!

rețetă vegană christstollen cu marțipan

Sfat suplimentar: Și dacă doriți să vă faceți singur marțipanul, veți găsi rețeta aici.

Este ideal dacă păstrați clemele puțin mai mult. Cel mai bun la temperaturi sub 15 grade și cu o umiditate de aproximativ 60%. Cel mai bine este să tăiați Crăciunul umflat în jumătate și să-l mâncați cât mai curând posibil după tăiere, astfel încât să nu-și piardă aroma minunată și să nu se usuce. Puteți adăuga chiar și un măr mic în cutia de conserve atunci când depozitați stufele pentru a obține consistența perfectă a produselor de patiserie.

Vă dorim un Crăciun liniștit și delicios!

Rețetă de Crăciun umflată pentru vegani pentru Crăciun

Un Crăciun umflat poate fi, de asemenea, realizat excelent sub forma unei coroane de flori

coroană de rețete christstollen

rețetă de copt vegană stollen

Experimentați cu ingrediente și decorațiuni

rețetă christstollen marțipan vegan

rețetă vegană christstollen cu marțipan  rețetă christstollen vegan anason stea scorțișoară portocală