Acum, soarele strălucește din ce în ce mai des, iar zilele devin din nou mai lungi. Natura se trezește încet din lunga sa hibernare și afară totul este înflorit și verde. Asta ne dă senzația plăcută că iarna se va termina în curând. Dorim după un nou început și primăvara ne trezește spiritele și setea interioară de acțiune. Totul sună bine, din păcate nu se întâmplă întotdeauna așa sau cel puțin nu cu toți oamenii. Mulți se simt obosiți, lipsiți de aparență, șchiopătați și epuizați. În cele ce urmează, vrem să explicăm de ce oboseala primăverii ne ține ferm sub control. De asemenea, vă recomandăm câteva ceaiuri vitalizante care acționează ca niște pick-me-uri naturale. Acestea ne ajută să luptăm mai ușor cu oboseala primăverii și să punem cu adevărat propriul corp în funcțiune. Ceaiurile aromatice din plante sunt cunoscute de secole ca remedii ale naturii care fac ca organismul să funcționeze din nou. În curând veți afla ce ceaiuri funcționează cel mai bine împotriva oboselii de primăvară!

 Ceaiurile aromatice revitalizante sunt bune pentru trup și suflet.

ceaiurile revitalizante sunt bune pentru trup și suflet, două tinere beau ceai

De ce ne simțim obosiți primăvara?

Suntem cu toții foarte bucuroși că primăvara se apropie din ce în ce mai mult. În loc să aibă febră veselă de primăvară și să simtă fericirea cu toate simțurile, mulți oameni suferă de dureri de cap, amețeli și oboseală. Motivul pentru aceasta este în principal schimbările de timp și fluctuațiile de temperatură între martie și mai.

Medicii spun că oboseala de primăvară este declanșată de modificări ale metabolismului și nivelului hormonal. Corpul are nevoie de timp pentru a se obișnui cu noul ritm. După cum se știe, echilibrul hormonal și metabolismul se bazează în principal pe temperatură și lumină. Prin urmare, medicii suspectează că simptomele primăverii provin din dezechilibrul a doi hormoni. Acestea sunt hormonul somnului melatonina și hormonul fericirii serotonina. Primul ne ajută să dormim calm și odihnitor noaptea, în timp ce al doilea hormon este responsabil pentru buna noastră dispoziție. Ambii sunt neurotransmițători și sunt produși în organism sub influența luminii.

 Ceaiurile vitalizante ne ajută să combatem mai ușor depresia de iarnă și senzația inconfortabilă de oboseală.

ceaiuri vitalizante populare ridică-mă împotriva oboselii de primăvară Femeia de pe canapea bea ceai

 

În ciuda unei diete sănătoase, lipsa exercițiilor fizice se observă iarna. De multe ori se întâmplă ca hormonii melantonină și seratonină să nu fie în echilibru la sfârșitul iernii și să aibă tendința să cadă. Acesta este motivul pentru care unii oameni se confruntă cu tulburări circulatorii și dureri în cap. În astfel de cazuri, totuși, nu trebuie să folosiți niciodată bombe cu calorii precum alimente grase, dulciuri, băuturi energizante sau cafea. Nu trebuie să rămâi inactiv, este mai bine să faci ceva. De exemplu, exercițiile active și plimbările lungi în aer curat, unde puteți absorbi multă lumină solară, vă vor ajuta în acest caz. Dusurile care stimulează circulația și mâncarea bogată în vitamine sunt, desigur, cele mai importante pentru oboseala primăverii. Desigur, puteți bea și ceaiuri aromate și revitalizante care ne fac plini de viață și de formă. Cu aceasta putem depăși cu ușurință oboseala primăverii.

 Un ceai cu miere și lămâie are un gust bun și se vindecă.

Ceaiuri vitalizante Bucurați-vă de ceaiul de rozmarin cu miere și lămâie are un gust bun de vindecare

Ceaiurile vitalizante ne fac în formă și plini de viață

Se estimează că există în jur de 3.000 de tipuri de ceai în întreaga lume. Cele mai multe dintre acestea sunt cunoscute pentru proprietățile lor de vindecare. Asta înseamnă că există întotdeauna un ceai pentru fiecare boală. Dar ceaiul nu este întotdeauna același cu ceaiul. Există mii de moduri de a prepara o băutură fierbinte aromată din ierburi de grădină sau de vânt, condimente, semințe, flori și numeroase combinații ale acestora. Ceaiurile vitalizante sunt infuziile care ne ajută să trezim din nou puterea propriului corp pentru a face față provocărilor de după lunga iarnă.

Ceaiurile bine-cunoscute vitalizante împotriva oboselii de primăvară sunt următoarele:

 Iubitorii de ceai se întreabă adesea cât de sănătos este ceaiul negru?

ceaiuri vitalizante ceai negru sănătos, popular, ridică-mă împotriva oboselii de primăvară

 1) ceai negru

Pentru noi europenii, ceaiul negru este o băutură caldă puternică care, în funcție de efectul său vitalizant, este echivalată cu cafeaua. Se spune că consumul frecvent provoacă palpitații și probleme de somn. Dar s-a dovedit că aceste opinii se bazează în principal pe prejudecăți. Conform studiilor din ultimii ani, ceaiul negru este sănătos și benefic. Conține 3,5% cofeină, dar și taninuri și teofilină care îmbunătățește starea de spirit. Există, de asemenea, alte ingrediente sănătoase în ceaiul negru, cum ar fi potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru, fosfat, făină, vitaminele B1 și B2. Pentru a beneficia cu adevărat de toate aceste ingrediente, trebuie să lăsați infuzia abruptă timp de aproximativ 5 minute, dar nu mai mult. Pe lângă efectul vitalizant, ceaiul negru reduce riscul de infarct, întărește oasele, acționează împotriva depunerilor dentare și previne cariile dentare.

 Ceaiul negru este sănătos și benefic.

ceaiuri revitalizante ceai negru sănătos și util, popular, ridică-mă împotriva oboselii de primăvară

 Ceaiul verde este o alegere populară împotriva oboselii de primăvară.

ceaiuri revitalizante Ceaiul verde este o alegere populară împotriva oboselii de primăvară

 2) ceai verde

Dintre toate ceaiurile vitalizante, ceaiul verde este cu siguranță cel mai cunoscut și mai popular pick-me-up. La fel ca cafeaua, conține cofeină și oferă și energie. Efectul revigorant durează mai mult cu ceaiul verde decât cu cafeaua. Ceaiul verde conține, de asemenea, polifenoli care previn cancerul, multă vitamină C și zinc. Cu fiecare ceașcă de ceai verde vă întăriți sistemul imunitar. Ca și în cazul ceaiului negru, timpul de preparare și de înmuiere sunt importante aici. Sfatul nostru este să nu turnați niciodată apă clocotită pe frunzele de ceai, mai degrabă lăsați-o să se răcească puțin. Frunzele de ceai ale ceaiului verde conțin substanțe amare care se dizolvă mai ușor în apă la temperaturi ridicate. Prin urmare, temperatura recomandată a apei este de aproximativ 80 de grade C. Lăsați infuzia să absoarbă aproximativ 1 1/2 până la 2 minute pentru a vă bucura de cel mai bun efect revigorant..

Ceaiul verde stimulează și întărește apărarea organismului.

ceaiuri vitalizante Consumul de ceai verde întărește sănătos apărarea organismului

Bucurați-vă de băut ceai de rozmarin?

ceaiuri vitalizante ceai de rozmarin frunze subțiri verzi sănătoase utile

 3) ceai de rozmarin

Rozmarinul este o planta cunoscuta si gustoasa. Frunzele sale subțiri de culoare verde conțin diverse uleiuri esențiale, precum și taninuri, flavonoide, saponine și antioxidanți. De aceea, ceaiul aromat de rozmarin este unul dintre cele mai populare ceaiuri revitalizante dintre toate. În plus, acest ceai are un efect antioxidant, antibacterian, digestiv, diuretic și de promovare a circulației sanguine. În plus, acest ceai stimulează circulația, ajută împotriva slăbiciunii și a tensiunii arteriale scăzute. Toate motivele bune pentru a prepara o ceașcă de ceai de rozmarin, corect?

Ceaiul de rozmarin s-a dovedit a fi bun pentru memorie.

ceaiuri vitalizante ceai de rozmarin bun pentru memorie

 E ceai sau ceai fierbinte?

ceaiuri revitalizante Ceaiul din coajă de cacao arată similar cu ciocolata fierbinte

4) ceai cu coajă de cacao

Întrebarea adresată mai sus este pe deplin justificată. Ceaiul din coajă de cacao este o băutură fierbinte din ciocolată, bogată în aromă, dar săracă în calorii. Acest ceai vitalizant este făcut din coji prăjite de boabe de cacao. Puteți găsi amestecuri gata preparate la orice magazin de ceai sau farmacie din apropiere și folosiți instrucțiunile de pe ambalaj pentru a prepara acasă un ceai cu aromă de ciocolată. Puteți rafina gustul delicios cu baston de scorțișoară, cardamom și vanilie. Astfel obțineți o băutură fierbinte care vă revigorează simțurile și este benefică pentru corp și minte. Pregătirea este foarte ușoară: adăugați 1 linguriță grămadă de coji de cacao cu 1/4 l apă, aduceți la fierbere scurt, apoi lăsați-o să se absoarbă timp de 15 minute la foc mic. Puteți apoi îndulci băutura, în funcție de gust, și serviți cu lapte sau smântână.

Bucurați-vă de gustul de ciocolată fără a număra caloriile.

ceaiuri revitalizante Ceai din coaja de cacao O băutură fierbinte din ciocolată conține puține calorii

 Dacă ești atent la silueta ta, nu bei cacao în timpul iernii, ci un ceai cu coajă de cacao.

Ceaiuri Ceai cu coajă de cacao O băutură fierbinte din ciocolată conține puține calorii

 Ceaiuri vitalizante: Ceaiul de rozmarin are un efect pozitiv asupra corpului și minții.

ceaiuri revitalizante Ceaiul de rozmarin are un efect pozitiv asupra corpului și minții

 Sau vrei să te răsfeți cu un ceai de flori de trandafir?

ceaiurile revitalizante Ceaiul din flori de trandafir este o plăcere pentru trup și suflet

Ceaiul vitalizant: ce tip de ceai este preferatul tău?

ceaiurile vitalizante frunzele de ceai sunt multă energie în ele, sănătoase și utile

 Există o mulțime de energie în aceste frunze verzi.

ceaiuri vitalizante ceai verde frunze verzi, există multă energie în ele