Så fort vädret blir varmt tappar du intresset för att laga mat eller baka något själv. Kalla och lättsmälta rätter föredras under de varma månaderna. Om du vill äta en tårta och förbereda den själv, leta efter recept som inte kräver bakning. Vårt receptförslag idag är exakt ett. Recept för kallhund är väldigt enkelt och kan trollas fram och ätas på några minuter. Svårighetsgraden är så låg att du kan implementera receptet även med mycket små barn. Och den ännu bättre nyheten är att du kan använda säsongens ingredienser för att göra tårtan smakrik och extra frestande. Vad krävs för att snabbt kunna röra ihop en klassisk kall hund? Vi kommer att avslöja det i de närmaste raderna!

Recept för kallhund- en populär klassiker, vars smak kan förändras med årstiderna 

kallhundrecept enkelt och gott

Kall hundrecept – så läckert, så enkelt, så kaloririkt

Innan du utvecklar din egen skapelse behöver du en säker grund för det. I vårt fall är denna grund det klassiska kallhundreceptet. Allt vi behöver för förberedelsen är:

Ingredienser: 200 g mjölkchoklad, 200 g mörk choklad, 250 g smör, 2 ägg, 75 g florsocker, 5 msk mjölk, 2 msk kakao, 200 g smörkaka, bakpapper, brödform

Du kan alltid röra upp en kall hund snabbt för att tillfredsställa den heta hungern däremellan 

kallhundrecept enkelt och gott

förberedelse: Förbered ett vattenbad för chokladen och smöret och låt blandningen smälta långsamt under konstant omrörning. Vispa sedan ihop äggen med strösocker, kakao och mjölk. Häll försiktigt i chokladblandningen och lägg tillbaka allt i vattenbadet. Lägg nu ett bakplåtspapper på botten av brödformen och bred ut ett tunt lager choklad. Skikta kexen och chokladen omväxlande tills chokladen är förbrukad. Det sista lagret ska bestå av kakor. Nu ligger brödformen i kylen i ca 6-8 timmar.

Hemligheten med efterrätten ligger i sammansmältningen av kakor och choklad 

kall hund recept frukter

Den kalla hunden kan dekoreras som du vill 

kall hund recept melange

Vad gör Cold Dog Recept så populärt ?

Efter att du har tagit kakan ur kylskåpet kan du stödja den, ta bort bakplåtspappret och dekorera den som du vill. Skär i tunna strimlor och servera med kaffe. Cold Dog Recept är så känt och så populärt av flera skäl. Den första anledningen är naturligtvis chokladen, som helt enkelt är älskad av unga och gamla. Den andra anledningen är enkelheten i receptet, som är enkelt och alltid fungerar. Och den sista anledningen är att du nästan alltid har ingredienserna och till och med kan förbereda tårtan på ett ögonblick. I början av sommaren, när du redan kan köpa färsk, säsongsbetonad och lokal frukt, kan du ge den kalla hunden en färsk jordgubbsnot och göra kakan ännu godare och mer doftande. Du kan prova receptet med olika typer av frukt eller tillsätt karamell. Tårtan blir också bra med vit kuvert. Smöret kan ersättas med kokosolja.

Oavsett om det är påsk, jul eller sommarfestival – kalla hundar hälsas alltid med entusiasm 

kallhundrecept för påsk

Torkad eller färsk frukt för en kall hund skämmer verkligen bort smaklökarna 

kallhundrecept kakao

Du kan alltid erbjuda den läckra kalla hunden med kaffe, kakao eller te 

kallhundreceptlager

Med några enkla ingredienser och på några minuter kan den kalla hunden nästan vara klar 

kallhundrecept enkelt och snabbt

Det är viktigt att du blandar ihop alla ingredienserna väl och lagrar dem enligt specifikationerna 

kall hund recept kaka

Tårtan stannar i kylen i 6-8 timmar och sedan kan du njuta fullt ut av den välkända och populära smaken 

kallhundrecept med choklad

Med säsongens frukt och lite naturlig färg kan du göra den kalla hunden ännu roligare och smakligare 

kallhundrecept farmor recept säsongsbetonat

Det snabbaste receptet utan bakning har också en hälsosam sida

Det är ännu mer exakt att säga att detta snabbkakrecept kan ha en eller flera hälsosamma sidor. Det beror på bagarens samvete. Om du letar efter hälsosamma receptförslag på Internet hittar du många idéer för veganer eller för vänner med lågt kaloriinnehåll. I detta sammanhang är det lätt att tänka sig en modern och frisk kallhund. Av olika skäl kan du till exempel lämna äggen eller ersätta smöret med ett föredraget vegetabiliskt fett. Choklad och kakao, lika populära som de är, kan ersättas av det lågfettiga johannesbrödspulvret. Istället för socker kan du använda honung eller agavesirap. Hur är det med kakorna? Det finns många kakor där ute som innehåller mindre socker eller smör, men det är säkert att använda havregryn istället för kakor. Resultatet blir definitivt varken förföriskt eller himmelskt, men hälsosamt, gott och absolut välbalanserat.

En modern och hälsosam form av den kalla hunden ersätter kakorna och chokladen med hälsosammare och läckra ingredienser 

kallhundrecept hälsosamt

Och eftersom ögat också äter, ska du inte glömma att anstränga dig när du lager 

kallhundrecept utan bakning

Naturligtvis kan nötter och andra delikatesser vara en del av ditt individuella recept 

kallhundrecept med mycket kalorier

kallhundrecept beroende på tillfälle

kall hund recept smör

kallhundrecept farmor grundrecept karamell

kallhund recept enkelt

kallhundrecept farmor

kallhundrecept snabbt

kallhund recept recept

kall hund recept choklad

kallhund recept vinter

kallhund recept vinter