När det gäller varm choklad på en pinne är möjligheterna bokstavligen oändliga. Tänk på alla smakkombinationer eller pålägg du kan göra! Och det är inte allt. Du kan fortfarande göra veganska och glutenfria versioner av det utan att ens svettas. Uppriktigt sagt är dessa heta chokladpinnar en utmärkt presentidé för unga och gamla. Om du vill veta mer, läs bara vidare. Nedan hittar du både ett enkelt recept på varm choklad på en pinne och några praktiska tips för att göra den.

Hur kan du göra varm choklad på en pinne?

Förbereda varm choklad på en pinne Recept- och förberedelsestips

Hemmagjorda chokladpinnar som en elegant presentidé

Förbereda varm choklad på en pinne Förberedelsestips

Vilken typ av choklad kan du använda till varm choklad på en pinne?

Du kan använda vilken choklad du vill för att göra dessa heta chokladpinnar. Du kan använda bara en typ av choklad eller en kombination av choklad beroende på din smak. Vi rekommenderar dock att du använder den mest värdefulla choklad du har råd med. Så ta ditt favoritmärke choklad och njut av chokladsmaken!

Vilken är din favoritsmak?

varm choklad på en pinne recept med hemlagade chokladpinnar

Hur länge kan den varma chokladen på en pinne hålla??

Chokladpinnarna kan förvaras i 2-3 veckor när de är förpackade. Och om du inte använder marshmallows, kommer de att hålla ännu längre! Marshmallows hårdnar med tiden så snart de tas bort från förpackningen. Så om du vill ha en riktigt lång hållbarhet, håll dig till ingredienser som karamellbitar eller chokladflis.

Du kan njuta av dina hemlagade chokladpinnar länge

varm choklad på pinne recept hemlagade chokladpinnar som present

Hur mycket choklad behöver du för 1 varm choklad på en pinne?

Du behöver cirka 50 g choklad per pinne (alltså för endast en varm choklad på en pinne), plus vad du vill lägga på den (toppning). Nu kan du beräkna hur mycket choklad du behöver totalt. Till exempel, för ett dussin varm chokladpinnar behöver du cirka 600 gram choklad.

En chokladpinne består av ca 50 g choklad

varm choklad på en pinne recept hemlagade chokladpinnar

Vad kan du använda som form?

Naturligtvis kan du använda alla slags silikonformar och isformar. Men du behöver inte köpa dem separat. Du kan till exempel använda yoghurtkoppar, glasögon etc. Se bara till att dessa är väl tvättade innan du använder dem.

Du kan använda olika former och koppar

varm choklad på en pinne glass formar hemlagade chokladpinnar

Kan du förbereda vegansk och / eller glutenfri varm choklad på en pinne?

Definitivt! Det är också mycket lättare än du tror. Det finns nu gott om veganska och glutenfria choklad och inte alla är superdyr. Många stormarknadens egna märken av mörk choklad råkar vara vegan också. Men var alltid uppmärksam på etiketten, särskilt om du vill förbereda varm chokladpinnar för allergiker.

En vegansk förförelse

Förbered varm choklad på en pinne

Hur kan du förbereda varm choklad på en pinne själv??

Välj din favoritchoklad och smält den i en dubbelpanna (eller i mikrovågsugnen). När chokladen är helt smält, häll den i plastglas / yoghurtkoppar / glassformar etc. och stick en glasspinne i mitten. Lägg till valfri toppning, t.ex. B. marshmallows, krossad pepparmynta, karamellgodis etc..

Låt chokladen stelna i kylskåp innan du tar bort den från glasögonen. När det är helt hårt, ta ut det och förvara chokladpinnarna i en lufttät behållare i kylskåpet.

Njut av hemlagad varm choklad på en pinne

varm choklad på en pinne chokladpinnar

Tips för att göra varm choklad på en pinne

Om du använder yoghurtkrukor som form för dina chokladpinnar, glöm inte att olja dem lätt innan du fyller dem med smält choklad! Om du inte gör det kommer du verkligen att kämpa för att få ut dem.

Använd choklad av bästa kvalitet du har råd för god smak. Så ta ditt favoritmärke choklad.

Du har säkert en ismögel hemma, eller hur??

Förbered varm choklad på en pinne själv Isformar chokladpinnar

Kom ihåg att vit choklad är väldigt söt, mjölkchoklad mindre, men ändå ganska söt, och mörk choklad har en lite bitter smak.

Förbered chokladen upp till 2 veckor i förväg för söta jul- eller alla hjärtans presenter.

Involvera barnen och låt dem skriva på etiketterna. Detta skapar vackra, hemlagade presenter till familjen.

Packa ihop det och du är klar! Nu har du en utsökt present som du gjorde själv

Förbereda varm choklad på en pinne - recept och förberedelsestips

Enkelt recept på varm choklad på en pinne

Du behöver följande ingredienser för att göra ett dussin chokladpinnar:

 • Aromatisk olja (t.ex. solros eller vegetabilisk olja), för smörjning
 • 300 g vit choklad
 • 300 g mjölkchoklad
 • Mini marshmallows
 • Mini fudge bitar

Du behöver bara några ingredienser för att förbereda varm choklad på en pinne

varm choklad på en pinne recept chokladpinnar

Nödvändiga redskap:

 • 12 yoghurtkoppar / shotglas etc..
 • 2 skålar i mikrovågsugn
 • 2 engångspåsar
 • 12 glasspinnar eller slickepinnar av trä
 • 12 presentlappar (valfritt)
 • Genomskinlig cellofanfilm (tillval)
 • Curlingtejp (tillval)

I några steg kommer dina chokladpinnar att vara klara

Förbered varm choklad på en pinne själv chokladpinnar

Förberedelse:

Smörj först varje yoghurtkanna med lite olja och lägg den åt sidan tills du behöver det.

Mal nu den vita chokladen (300 g) i en mikrovågssäker skål och tillsätt mjölkchokladen (300 g) i en annan mikrovågssäker skål. Värm den vita chokladen i mikrovågsugnen med 10 sekunders mellanrum. Se till att du rör om väl då och då. När två tredjedelar smält, rör om tills det är helt smält och smidigt. Upprepa processen för mjölkchokladen.

Fyll varje smord yoghurtkopp cirka två tredjedelar med smält vit eller mjölkchoklad. Du kan använda två engångspipspåsar för detta.

Verklig chokladnjutning!

Förbered varm choklad på en pinne

När muggarna är fyllda med choklad, tryck försiktigt in en träglasspinne eller en slickepinne i mitten av varje mugg. Chokladen ska hålla dem på plats.

Toppa några chokladpinnar med mini marshmallows och andra med mini fudge bitar. Försök att pressa in så många du kan, men pressa dem inte i chokladen. Lämna dem bara ovanpå.

Centrera vid behov om träpinnar / slickepinnar så att de är raka och i mitten. Ställ sedan in dem i kylskåpet så att de härdar helt i cirka 3-4 timmar (eller hela natten).

När de är helt inställda, dra dem försiktigt ur yoghurtkrukorna. Nu kan du presentförpacka dem!

Voila!

Förbered varm choklad på en pinne själv

Förbered varm choklad på en pinne själv Pepparmynta vit choklad Förbered varm choklad på en pinne själv vit choklad Förbered varm choklad på en pinne själv Förberedelsestips Förbered varm choklad på en pinne själv varm choklad på en pinne hemlagade chokladpinnar Förbered varm choklad på en pinne - recept och presentidéer Förbered varm choklad på en pinne - receptidéer Förbered varm choklad på en pinne choklad desserter Hemlagade chokladpinnar förbereder varm choklad på en pinne Förbered varm choklad på en pinne och ge bort denFörbered varm choklad på en pinne själv