Michelin -guiden – en dröm för många som också skrämmer dem

”Att få flest stjärnor betyder inte automatiskt att du är den bästa kocken. Du måste bara äga många restauranger! ”Orden från Joël Robuchon, Michelin-kocken i världen (totalt 25 stjärnor), inspirerar många kockar runt om i världen och ger dem drivkraften att fortsätta för största erkännande och auktoritet i världen som bekämpar besöksnäringen. Endast ett enda kriterium som ställts upp av Michelin bör uppfyllas så att respektive kock och hans restaurang hedras med tilldelning av stjärnor (högst 3 stjärnor per restaurang) – bortsett från matlagningsstilen bör köket innehålla olika förstklassiga och utmärkt tillagade rätter.

Utmärkt mat med en touch av kockens egen tolkning

michelin star guide dre star

Stjärnorna står för utsökt gourmetmat och utmärkt mat – de senaste åren har inspektörerna och chefstestarna i Michelin -guiden uteslutande fokuserat på maten som erbjuds utan att ta hänsyn till interiören och servicekvaliteten. Det bästa beviset på detta är snabbmatbutiken Tim Ho Wan i Hongkong – även om du kan få mat här för mindre än $ 2, fick snackbaren sin första Michelin -stjärna 2009!

Låt oss erkänna det: vi tittar alla på Michelin-restauranger med nya ögon, varför denna hotell- och restaurangguide anses vara en av historiens viktigaste guider och är av yttersta vikt inom fina kulinariska konst. Runt om i världen strävar många kockar och finsmakare efter att överträffa den starka konkurrensen, överträffa kockprovarnas förväntningar och slutligen skriva deras namn i det lilla röda Michelin -häftet. När du väl har kommit till stjärnan bör du alltid vara uppmärksam på servicekvaliteten och ständigt förbättra den. Kockarna som hedras med det höga Michelin -priset är under konstant tryck, eftersom en eventuell förlust av stjärna kan visa sig vara katastrofal för deras verksamhet.

Michelin -stjärnan – berättelsen om bröderna Michelin

michelin akterbröder uppfinnare

När bröderna André och Édouard Michelin publicerade sin första reseguide under världsmässan i Paris 1900, var deras mål att popularisera bilturismen och snabbt ta med den till allmänheten. På detta sätt ville de marknadsföra sina egna produkter och vinna lojalitet hos sina kunder. De två industrimännen reste över hela landet för att träffa de då mycket få bilägarna personligen och för att övertyga dem om den utmärkta kvaliteten på Michelin -däck. Under dessa affärsresor skrev de ner sina erfarenheter och uppfattningar i en anteckningsbok och noterade sina intryck av restaurangerna och hotellen som de besökte på den långa resan. Bröderna markerar med en liten asterisk var maten smickrade i gommen och var vinet smakade bäst.

Bröderna gick långt för att popularisera sitt företag och Michelin -produkter

Michelin -däckreklam

Vid den tiden fanns det bara cirka 3 000 bilar i Frankrike eftersom körning medförde en ganska hög risk för allvarliga olyckor – på grund av olika tekniska bilproblem lyckades förare i de flesta fall inte nå slutdestinationen. Av denna anledning samlade Michelins all användbar information som kan användas i en sådan situation och skrev en liten bok om kullerstensvägar och motorvägar över hela landet. Dessutom gav de i denna reseguide förarna adresserna till bensinstationer och garage där de kunde byta bildäck. Dessutom gav den lilla boken detaljerad information om rastplatserna och hotell där du kan hitta god mat och boende längs vägen.

Inledningsvis var guiden tillgänglig gratis, men från 1920 bör du betala för den. År 1923 skapades ett separat kapitel för de bästa restaurangerna. Tre år senare introducerades stjärnan officiellt för att belöna gourmetrestauranger med utsökt mat. År 1930 lades den andra och tredje stjärnan till klassificeringen som ett kriterium för att skilja kvaliteten på tjänsten som erbjuds.

Betyg på restaurangerna

michelin star food första klass

Anonyma Michelin -inspektörer besöker och utvärderar restaurangerna enligt fem olika kriterier: kvalitet och färskhet av ingredienserna, professionell tillagning, personlig touch av respektive kock, harmoni i smakanslutningen och konsekvent kvalitet. En stjärna står för ett kök fullt av finess – värt ett stopp! Två stjärnor betyder toppkök – värt en omväg! Tre stjärnor tilldelas bara för riktigt unikt kök som är värt resan!

För att få stjärnan måste varje kock lägga till något unikt, en touch av sin egen tolkning och inre intuition till sina rätter – kocktestarna letar efter något spektakulärt i varje maträtt som helt enkelt vänder på huvudet!

För att få Michelin-stjärnan bör man förbereda original- och förstklassiga rätter

michelin stjärna adlon

I stort mäter Michelin -chefstestarna servicekvaliteten på restaurangerna i totalt 23 länder runt om i världen och publicerar den nuvarande Michelin -guiden varje år – både nykomlingar (restauranger som tjänade stjärnan förra året) och tidigare tilldelade restauranger som har bibehållit sin höga servicenivå över tid listas här. I Berlin kommer du att upptäcka 12 enstjärniga restauranger och 7 tvåstjärniga restauranger, allt som allt Det finns 10 trestjärniga restauranger i hela landet. Schwarzwaldstube i Beiersbronn tilldelades tre stjärnor för första gången 1993, kvaliteten på kökschefen Harald Wohlfahrts tjänster och produkter förtrollar fortfarande gästerna här idag och tar andan ur sig – hans restaurang har hedrats med den högsta utmärkelsen totalt 25 gånger! Frankrike har det största antalet utmärkta restauranger – 596 platser, varav 27 är trestjärniga!

Michelin -stjärna – priset för stjärnan erkänner bara de bästa kockarna och deras restauranger

michelin stjärna tyskland tre stjärnor

Att få Michelin -stjärnan anses vara det största erkännandet i besöksnäringen

michelin stjärna Tyskland

Michelin -stjärna – endast för finsmakare!

michelin stjärna förstklassig mat

Rätterna i restaurangerna med Michelin-stjärna är utsökta, hälsosamma och fina

michelin stjärna svart skog

Michelin -stjärna – den kulinariska konsten hos de bästa kockarna i världen

michelin stjärna berlin

Nedan hittar du de två Michelin -stjärniga restaurangerna i Berlin:

Michelin -stjärna – Facil med Michael Kempf som kökschef

facil restaurang berlin michelin stjärnor

Fischers Fritz med kökschef Christian Lohse

michelin stjärna fischers fritz berlin

Horváth och Sebastian Frank 

horvath berlin michelin stjärnor

Lorenz Adlon matsal och Hedrik Otto som köksmästare

adlon michelin stjärna

MIchelin Stern – Reinstoff och Daniel Achilles

ren substans berlin

Michelin -stjärniga restaurang Tim Raue 

tim raue berlin

Rutz och Marco Müller som kockar här 

rutz berlin

Michelin -stjärna – Schwarzwald -salongen i Beiersbronn

michelin star black forest room

Harald Wohlfahrt har rekordet för flest Michelin -stjärnor i Tyskland

Schwarzwalstube michelin stjärnskock