Kom med oss!

Även på medeltiden drömde våra förfäder om att en dag kunna flyta fritt i luften. På 1400-talet lyckades Leonardo da Vinci återge sina år av forskning om fåglarnas vingar som otroligt detaljerade ritningar på papper och på så sätt utformade det unika konceptet för det första flygplanet (den så kallade ornitoptern); Men det var först efter mer än 300 år som geniets dröm äntligen gick i uppfyllelse. Aviatorernas förfäder – varmluftsballongerna och luftskeppen – fann omfattande erkännande i hela Europa på 1700 -talet. Numera anses ballongflyget fortfarande vara ett spännande äventyr för reseentusiasten med en tendens till ytterligheter. Denna extraordinära luftfart orsakar frisättning av adrenalin och utlöser följaktligen positiva känslor. En spektakulär utsikt utspelar sig från ballongen – byggnaderna ser ut som små lådor, hela landskapet liknar ett pussel! Men vet du historien om ballongen och var du kan njuta av denna oförglömliga upplevelse idag?

Ballongfärd – Ballongfärd vet inga gränser

ballonger intressanta former

Den 19 september 1783 steg historiens första varmluftsballong upp i luften – den franske fysikern Pilatre de Rozier sände ut tre något speciella passagerare i luften: en anka, en tupp och ett får. Med hjälp av djuren ville han göra ett experiment och undersöka effekterna av att flyga på levande saker.

Den första flygningen med riktiga människor ombord utfördes två månader senare av bröderna Montgolfier. Eftersom den franske kungen Louis XVI inte ville ta ansvar för konsekvenserna av en eventuell olycka, föreslog han inledningsvis att fångar som dömts till döden skulle användas som ballongförare för detta flygprov. Idén avvisades dock och de två bröderna och den då berömda aristokraten François Laurent d’Arlandes gick ombord på ballongen; ballongen stannade i luften i 10 minuter och täckte ett avstånd på 2 kilometer.

Luftballongen har en lång historia

ballongridningshistoria

Den franska ballongföraren Jean -Pierre Blanchard var den första som korsade Engelska kanalen och spred berömmelsen för det nya transportmedlet över Europas gränser – den 7 januari 1793 organiserade han den första ballongflygningen i USA. Strax efter att bolling blivit en vana för den franska aristokratin visade det sig att dessa enorma maskiner orsakade stor skräck bland bönderna – först såg de ballongerna som eldutandande flygdrakar! År 1932 steg den schweiziska forskaren Auguste Piccard upp i stratosfären med en gasballong och satte världsrekord på 16.940 m, men hans ballonghöjdsrekord slogs flera gånger under de närmaste åren. 1999 gjorde fransmannen Bertrand Piccard den första resan jorden runt i en ballong tillsammans med engelsmannen Brian Jones – hela flyget från Schweiz till Afrika tog 19 dagar, 21 timmar och 55 minuter.

Ballongfärd är en unik upplevelse, men var exakt?

ballongflygning serengheti

Fågelperspektivet över städerna och vackra områden från balkongen garanterar dig oförglömliga stunder och för hela familjen närmare varandra. Men vilka är de mest spännande platserna för ett sådant äventyr?

  • Spanien och Pyrenéerna – bergskedjan skiljer Spanien från Frankrike och ger dig möjlighet att inte bara beundra bergen, klipporna och naturen uppifrån, utan också att utforska en okänd sida av Pyrenéerna. De mystiska skogarna, de färgglada byarna och medeltida slott och kloster kommer att ge dig okända känslor och kommer helt enkelt inte att glömmas efteråt!
  • Kappadokien – Turkiet glädjer resenärer med den gyllene sanden i de steniga öknarna, kanjonerna och olivskogarna: de skapar känslan hos observatören som om han befinner sig i en surrealistisk värld på en helt annan planet!

En unik flygning över Kappadokien

ballongflygning kappadocia flygande

  • Staden Temecula i Kalifornien och den slutna dalen – mer än 35 vingårdar väntar på dig här! Direkt efter ballongflyget bjuds du av arrangörerna på en vinprovning!
  • Serengeti nationalpark är en del av Unescos världsarvslista. Utsikten ovanifrån avslöjar mångfalden i den rika djurvärlden och ger dig möjlighet att flyga tillsammans med fåglarna och att helt överge dig till denna magiska värld!
  • Albuquerque, New Mexico – från 7-15 oktober 2017 kan du njuta av en spektakulär ballongshow här! Låt magin i internationellt ballongevenemangär förtrollad! Är du modig nog att själv delta i festivalen??
  • Den internationella luftballongveckan äger rum i Château -d’Oex i Schweiz varje år under andra halvan av januari – den magnifika utsikten över Alperna lockar hundratals ballongförare från hela världen, vars magnifika och imponerande ballonger med olika former och färger ser en sak njuta av stort visningsintresse. Evenemanget är en av de viktigaste och mest kända ballongfestivalerna världen över!

Kom till den internationella luftballongveckan i Alperna

ballongflygande flygande alper

Tyvärr kan vi inte beskriva alla sevärdheter och de stora ballongfestivalerna i en enda artikel. Tja … det viktigaste här är att du redan har lärt dig om något lite extraordinärt om luftfart! Det finns bara en sak kvar att göra – att ha tillräckligt med mod att själv utforska flygvärlden!

Ballongfärd – en oförglömlig upplevelse

ballongflyg

Ballongflyttning – njuter fullt ut av det färgstarka och färgglada livet

ballongflygning intressant flygande kul

Ballongfärd – direkt efter flyget är du inbjuden till en vinprovning!

vingård ballongflygning intressant