Denna påsk kommer att bli väldigt speciell för kungafamiljen. Även för drottningen själv, som kommer att bevittna många intressanta evenemang både offentligt och privat. Meghan Markle och prins Harry förväntas få barn när som helst. De flesta känner redan till detta. Vad kan drottningen och hennes familj förvänta sig runt påsken?

Drottning Elizabeth under påskceremonin 2018

Kungligheter vid gudstjänst på påskdagen

Drottning Elizabeths födelsedag är på påsk

Drottningens födelsedag är precis på påskdagen och det gör det naturligtvis speciellt. Den 21 april fyller hon 93 år och hela familjen och de kommer att fira båda tillfällena samtidigt. Detta kommer inte att förändra traditionen att delta i mässan på Windsor Castle och träffa barn från lokalsamhället.

Efter att ha besökt kyrkan får drottning Eizabeth blommor från dem och det är en stor glädje för båda parter!

Påskfirande under vilket drottning Elizabeth träffar barn

Drottning Elizabeth får växter

Drottningen och traditionerna på hennes födelsedag

Trots att det är påsk, kommer inte traditionerna för drottningens födelsedag att släppas. Detta inkluderar 41 pistolhälsningar i Hide Park och 21 – i Windsdor Park. Kände du till drottningen två födelsedagar har – en riktig och en till på sommaren? Den faktiska födelsedagen är den 21 april, så i år på påskdagen. Den “offentliga” födelsedagen är i juni och kallas “Trooping the color”. Drottningen sitter i en hästvagn och leds genom staden och hälsar publiken i London. Hela kungafamiljen samlas i Buckingham Palace och där hälsas publiken ännu en gång från balkongen. I år äger denna “födelsedag” rum den 8 juni i London.

Drottning Elizabeth i vagnen under “Trooping the color”

Drottning Elizabeth i vagnen

Den gravida Meghan bredvid drottningen 

Drottning Elizabeth -barn efter mässan

Kungafamiljen hälsar publiken från balkongen

kungafamiljen på Queen Elizabeth -balkongen