Nopțile devin mai reci și mai lungi toamna, iar iarna se apropie cu pași repezi. Prin urmare, proprietarii de grădini trebuie să înceapă pregătirea pentru sezonul rece din toamnă.

Toamna este chiar după colț. Această lucrare este acum pe 6

Faza de vegetație s-a încheiat, astfel încât grădinarii hobby se pot concentra acum pe alte lucrări. Dacă doriți să vă concentrați în principal pe plantare în anul următor, puteți face alte lucrări în toamnă și, de exemplu, înlocuiți în cele din urmă vechiul gard din plasă dublă.

Următorul articol arată ce lucrare se așteaptă toamna pentru a vă putea bucura din nou de o zonă în aer liber minunată în noul sezon de grădinărit.

Toamna este chiar după colț. Această lucrare este acum la 1

Plantarea funcționează

Toamna este potrivită în special pentru transplant, deoarece pământul este alimentat cu suficientă umiditate din ploaie. Dacă sunt plantate suficient de devreme, plantele pot forma noi rădăcini în noua lor locație încă din toamnă și, astfel, au un mare avantaj de creștere față de plantele care nu vor fi eliberate decât în ​​primăvara următoare. Prin urmare, este, de asemenea, ideal să faceți câteva plantații noi toamna – dacă aveți de-a face cu plante care vor supraviețui iernii geroase. Cu toate acestea, dacă plantele sunt sensibile la îngheț, cum ar fi un trompet sau un hibiscus de grădină, ar trebui să așteptați până în primăvara viitoare. Trandafirii, pe de altă parte, ar trebui să fie plantați toamna, dar căptușiți cu sol.

Toamna este chiar după colț. Această lucrare este acum pe 7

Tăierea arbuștilor, tufișurilor și plantelor perene

De îndată ce frunzișul unei plante perene devine galben și tulpinile sale sunt îndreptate spre sol, acestea ar trebui tăiate. În această fază, sucurile plantei sunt atrase înapoi în rădăcini. Dacă nu există nici o tăietură, arată în cea mai mare parte urât. Plantele care au fost tăiate vor crește, de asemenea, mai bine în primăvara anului viitor. Dacă vrei să faci ceva bun pentru natură și mai ales pentru insecte, așteaptă până la primăvară. Pentru că dacă este o grădină aproape naturală, plantele perene cu capete de fructe sau tulpini goale nu sunt tăiate toamna, ci doar primăvara. Insectele găsesc adăpost valoros în ele și, prin urmare, pot servi drept hrană pentru păsările de grădină.

Toamna este chiar după colț Această lucrare este acum pe 2

Arbuștii și tufișurile pot fi modelate dacă este necesar. Cu toate acestea, depinde de nevoile individuale ale plantei respective. The Gard viu în toamnă să fie tăiat din nou, astfel încât să se evite acumularea de umiditate și putregaiul asociat.

Toamna este chiar după colț Această lucrare este acum pe 4

Îngrijirea gazonului

Temperaturile și umiditatea scăzute, în legătură cu radiația solară scăzută, pot afecta cu adevărat peluza iarna. De aceea, este important să întrețineți o îngrijire extinsă a gazonului înainte de debutul iernii.

Dacă frunzele cad toamna, acestea trebuie scoase din gazon la intervale regulate. Altfel s-ar putea dezvolta pete maronii și ar fi favorizată creșterea mușchiului. La începutul lunii noiembrie, peluza ar trebui tunsă pentru ultima dată, dar numai la o înălțime de aproximativ cinci centimetri. Iarba mai lungă poate folosi mai bine lumina soarelui. Acest lucru face ca peluza să fie mai rezistentă la mușchi și buruieni.

Toamna este chiar după colț. Această lucrare este acum pe 3

De asemenea, este recomandabil să aplicați îngrășământ de toamnă pe gazon. Acesta conține forme speciale de azot adecvate pentru iarnă și o proporție mare de potasiu. Acest lucru întărește iarba și crește toleranța la îngheț. Îngrășămintele normale pentru gazon nu sunt potrivite pentru utilizare toamna, deoarece acestea fac ca gazonul să crească mai repede și sensibilitatea la îngheț crește.

Când iarna este de fapt aici, grădinarul se poate bucura de o meritată pauză de la munca în grădină și se poate bucura de sezonul rece fără griji. Nu trece mult până când primii muguri vor răsări din nou.

Toamna este chiar după colț. Această lucrare este acum pe 5