Vara se apropie din ce în ce mai mult, iar actualitatea subiectului „proiectarea modernă a grădinilor” este în creștere. Nu e timp de pierdut? Iată o prezentare generală a ultimelor tendințe în acest domeniu!

Sursă de inspirație pentru designul modern al grădinilor: excursii la parcuri naționale și grădini botanice

Excursiile în parcurile naționale inspiră naturalism în grădină

Călătorește, prin urmare, naturalismul în grădină

Mulți oameni aleg să călătorească în mijlocul naturii. Sunteți în vacanță în sau în apropierea parcurilor naturale și a grădinilor botanice. Pe această temă sunt organizate multe călătorii mondiale. Motivul este clar: ne-am săturat de mediul artificial și trebuie să experimentăm natura pentru o mai bună relaxare.

Mulți se inspiră din ea pentru propriul lor design de grădină.

Acest lucru a devenit din ce în ce mai creativ în ultimii ani. Recunoști și tu multe influențe exotice.

Combinațiile de culori colorate și formele atrăgătoare sunt actuale în designul modern al grădinii

culori strălucitoare și forme atrăgătoare

Culori strălucitoare și îndrăznețe

Cu culori atrăgătoare, designerii de grădini creează contraste de vis la mobilierul interior minimalist. Astfel, experiența naturii este intensificată. Acest lucru se aplică și parțial interiorului, mai ales dacă interiorul se deschide spre exterior prin pereții largi ai ferestrelor.

Hortensiile sunt rezistente și foarte potrivite pentru un sezon extins de grădinărit

Gardul viu de hortensie

Sezon extins de gradinarit

Grădinarii profesioniști ne atrag atenția asupra speciilor de flori rezistente. Acest lucru extinde plăcerea frumosului design. Multe plante potrivite își pot găsi acum un loc în grădina ta în pragul verii. Sau plantele care își schimbă culorile. Verde vara, bronz, violet sau portocaliu în următoarele sezoane. Speciile de plante sunt atât de magice și merită să le aveți mai multe în propria grădină.

În plus, designul modern al grădinii este caracterizat de tufișuri și copaci care arată frumos iarna chiar și fără flori. În cea mai mare parte ele par atractive datorită aspectului sculptural și fermecătorului verde de grădină.

Naturalismul este principala tendință în proiectarea grădinilor pentru 2017

naturalism sursa de apa

Naturalism extrem

Într-un fel, această tendință din 2017 îi împinge pe toți ceilalți în fundal. Potențialul naturalismului este dezvoltat la maximum în toate aspectele sale de proiectare a grădinilor. Veți observa acest lucru la prima vedere atunci când selectați materialele. Piatra și bolovanii sunt folosiți aproape exclusiv.

Peisajele „comestibile” din curtea din spate sunt, de asemenea, moderne

peisaje comestibile

Plante comestibile în curtea din spate

Bazându-se doar pe estetica vizuală este acum considerat înapoiat și plictisitor. Grădina modernă trebuie să ne răsfețe simțurile în multe feluri. Printre altele, acest lucru ar trebui să stimuleze apetitul pentru o grădinărit sănătos la domiciliu. Utilizarea plantelor comestibile în curtea din spate este o tendință foarte logică în acest sens.

Setează cu îndrăzneală accente luminoase

Planta Cytisus Spachianus

Accente atrăgătoare

Designul modern al grădinii trăiește din structura și ideea de extindere a spațiului de locuit. Plantele joacă un rol subordonat în acest sens. Trebuie să subliniezi liniile și stilul întregului. Utilizate ca accente, ele străpung structura și o aduc astfel în cel mai bun avantaj al ei.

Combinați elemente simple de îngrijit și simple în grădină

echilibru de lux și elemente simple de grădină

Lux în detalii

Extinderea zonei de locuit în direcția grădinii are loc, printre altele, prin aplicarea acelorași reguli de proiectare și tendințe. Atât în ​​interior, cât și în exterior, vă delectați cu luxul în detalii. În cazul designului grădinii, ne-am putea permite unele plante mai scumpe, dar luxoase.

În designul modern al grădinii, echilibrul este căutat la fiecare nivel

echilibru între exotism și îngrijire ușoară

Echilibru la fiecare nivel

Cum poate proiectarea grădinilor să pară de lux, în ciuda experimentelor moderne? Acest lucru funcționează prin echilibru și ar trebui realizat la fiecare nivel. De exemplu, în îngrijire: amestecați specii de plante exotice și mai complexe cu soiuri mai ușor de îngrijit. În acest fel depășești nivelul grădinarului hobby, dar în același timp păstrezi efortul cu măsură. Aproximativ este același lucru cu culorile, cu proiectele DIY complicate și ușoare și așa mai departe.

Tendințele moderne de proiectare a grădinilor nu numai că ne apropie de natură. Vei fi la înălțimea efortului de a deveni una cu asta. Relaxare, meditație, viață de zi cu zi sănătoasă – acestea sunt principalele obiective. Creșterea naturală și nu efectele artificiale sunt o prioritate. În această formă, designul grădinii pare a fi distractiv pentru tot mai mulți oameni. Vă dorim o vară grozavă!

Idei grozave pentru grădina mică, în conformitate cu cele mai noi tendințe, pot fi găsite în acest videoclip

Ideile de bricolaj sunt adesea accente minunate

accent plante de artă DIY

Echilibrul mai multor accente luminoase și neutre

echilibru de accent și culori neutre

Setați multe accente colorate cu același tip de plantă

plante cunoscute accente luminoase multe culori

Diferite straturi de culori, înălțimi și texturi

mai multe culori grupuri de plante și înălțimi

Câteva accente și diferite nuanțe de verde

mici-accentuate-accente-în-verde

Echilibru între naturalism și formalitate

elemente speciale și ușor de întreținut

Sursă de apă în stil naturalist

naturalismul sursei de apă

Naturalism texturat în curtea din spate

Permițând creșterea sălbatică în grădină

Diferitele mușcate sunt potrivite și pentru extinderea sezonului de grădinărit

mușcate rezistente de trei tipuri